Koncertek

2020. okt. 03. 20:00
Debrecen, Kaptár
Scary Guyz {Metallica tribute}

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

Iron Maidnem, Evermind
2020. okt. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Evermind

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 19:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Prosectura

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

Jövő májusra halasztja a Helloween budapesti koncertjét

2020. június 02. (kedd) 21:39

A Helloween nehéz szívvel jelenti be, hogy elhalasztani kényszerül a UNITED ALIVE PART 2 Európai turnéját. Az eredetileg szeptembertől november közepéig tervezett koncertsorozat 2021 áprilisától június közepéig tart majd, a magyarországi koncertre pedig május 3-án kerül sor, a Budapest Sportarénában. A megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

A zenekar közleménye arra is kitér, hogy ez a generációk óta nem látott járvány mindenkit kihívás elé állít, és a fertőzésveszély még most is jelentős. Emellett az egyes országok eltérő szabályozásai miatt az eredeti turné lebonyolítása nagyon bizonytalan lett volna. A zenekar videóközleményét itt láthatjuk: https://www.facebook.com/LiveSoundProd/videos/245066486820936

„Egy Helloween koncert arról kell, hogy szóljon, hogy a rajongók összegyűlnek, szórakoznak, jól érzik magukat, és együtt ünnepeljük azt a zenét, amit mind szeretünk. A világ jelenlegi állapota nem tesz lehetővé egy ilyen gondtalan estét” – mondták el.

A zenekar egyben az egyelőre cím nélküli, vadiúj nagylemez kiadását is eltolja a következő év elejére. A produkciós munkálatok már a célegyenesben vannak: Ronald Prent New Yorkban dolgozik a számok keverésén. „Igazán büszkék vagyunk az eredményre, és alig várjuk, hogy együtt, élőben ünnepeljük az új nótákat a rajongóinkkal – de most türelemmel kell lennünk még egy kicsit. Az egészség az első!”

A várakozás idejére a Helloween egy kisebb meglepetéssel is készült: egy különleges, „koronás pólót” tettek elérhetővé a https://www.pumpkins-store.com webáruházban, amit beszerzési áron, ingyenes szállítással érhetünk el. A jövő májusra áthelyezett budapesti koncertre a jegyek változatlanul kaphatók.

A Livesounds bemutatja: United Alive Part II
2021. május 3., hétfő
Papp László Budapest Sportaréna
Helloween Pumpkins United koncert
Belépő: kiemelt álló 18.900, normál álló 15.900, ülőhelyek 13.900-18.900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
https://www.helloween.org/

https://www.facebook.com/livesoundProd
https://www.facebook.com/events/465764790737802/

ROMER: megérkezett az első dal a júniusi Diktátum rock requiem nagylemezről: Magyarok szép hazája

2020. május 19. (kedd) 22:03
Megérkezett az első előzetes dal a június elején, Trianon 100. évfordulójára, az aktuális HammerWorld magazin ingyenes mellékleteként megjelenő “Diktátum rock requiem” című Romer albumról. A “Magyarok szép hazája” dal eredetileg az 1943-ban készült Kerek Ferkó című magyar mozifilm főcímzenéje volt, ehhez készült most videoklip a történelmi Magyarország tájairól készített felvételekkel. 

ROMER - Magyarok szép hazája
youtu.be/J18cpuuWGFg

A csapat frontembere Sziva Balázs a friss lemezanyagról: 
"Ez az igazságtalan "békeszerződés", történelmünk egyik legnagyobb, máig ható tragédiája mindig foglalkoztatta az együttest. Több dalunk született az elmúlt negyedszázad során ebben a témában. Ezek álltak most össze egy monumentális, egybefüggő 65 perces művé, rock requiem formájában, amelyben komolyzenei és népzenei hangszerelések, valamint Vári-Kovács Péter színművész szívhez szóló szavalatai adnak új értelmezést a tőlünk megszokott stílusnak. A megfilmesített dal egyébként eredetileg egy 1943-as magyar mozifilm főcímzenéje volt. Ezúton köszönjük a videoklip elkészítésében nyújtott segítséget a Dextramédia Stúdiónak, akik rendelkezésünkre bocsátották a történelmi Magyarország tájairól készített csodás felvételeiket!"


A HammerWorld magazin 990 Ft-os áron hamarosan kapható lesz minden újságosnál, hírlapot árusító benzinkúton és bevásárlóközpontban.

Diktátum promóciós link:
hammerworld.hu/promo/ROMERDIKTATUM
Jelszó: stertg8cgh821p (Kérjük, kezeljétek bizalmasan!)


A zenekar legutóbbi, “Nemzeti Dal Ünnep” című DVD kiadványa márciusban jelent meg, és megjelenéskor az első helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es album-, DVD- és válogatáslemez eladási listáján. A kiadvány a toplistán 7 héten át stabilan szerepelt, ami kifejezetten szép teljesítmény a nemzeti rock alapbandától egy speciális  koncert kiadványnál.

Romer: Angyal
youtu.be/d3eo95U5iyo 

Romer kiadványok rendelése a zenekar hivatalos honlapján:
www.romantikuseroszak.hu/bolt/ 


 

Drága Fezenesek❗

2020. április 28. (kedd) 21:05

Nagyjából most jönnénk ki a napi bontással, bemutattuk volna már az összes fellépőt és ismerkednétek az újragondolt térképpel...

... helyette gyakorlatilag naponta írjuk újra a forgatókönyvet, úgy, hogy a végét másokhoz hasonlóan, mi sem ismerjük. Mégis egyre sürgetőbb, hogy meghozzunk fontos döntéseket, amelyek alapját, az előrejelzések bizonytalansága miatt leginkább saját értékrendünk, és a Fezenről alkotott, több mint húsz éve építgetett képünk adja. Ebből a legfontosabb, amit már az előző levélben is hangsúlyoztunk:

 

A FEZEN biztosan nem hagy cserben Benneteket!

 

Mostanra lezárultak az egyeztetések az eddig bejelentett fellépőkkel, és kettő dologban tudtunk megállapodni velük. Az már biztos, hogy az amerikai zenekaraink ebben a nyári szezonban a német, olasz, spanyol fesztiválpiacok bezárása miatt nem utaznak Európába. Hogy Európán belül lesz-e mozgás, egyelőre az is bizonytalan.

 

Cserbenhagyás lenne, ha ezek után azt mondanánk, hogy mi csakazértis szervezünk nektek fesztivált nyáron csak éppen azok nélkül a nevek nélkül, akikért a legtöbben bérletet vettetek.

 

A másik, amiben mindenkivel sikerült megegyeznünk, hogy jövőre találkozunk! Azaz azt már most biztosan mondhatjuk, hogy a FEZEN 2021-en itt lesz a Danzig, az Amon Amarth, az Anthrax, a CRO-MAGS és a Death Angel is. Az Amon Amarth és a Danzig már a dátumokat is megjelölte:


2021. július 28. és 30.!


Persze nem ez lesz a teljes lista, idén is volt még hozzá jó néhány nevünk, és már dolgozunk pár igazán nagy meglepetésen is. 

 

És mi lesz idén? Arra is van tervünk, ha a járvány is úgy akarja. Hamarosan jövünk majd a részletekkel, de ❗szeptember 11. és 13. ❗
között ne nagyon táblázzátok be magatokat ;)

 

És mi lesz a jegyekkel?


Ha már a zsebetekben van egy 2020-as FEZEN jegy, akkor több választásotok is van: 

Magyarország legtöbb zenésze egy videóban

2020. április 20. (hétfő) 21:55

Ilyet még produkált a hazai internet, elkészült a legnagyszabásúbb magyar karanténvideó! Kétszáz zenész tartott home flashmobot, a Queen együttes legendás slágerét adták elő. Katasztrófavédelmi szakember, orvosok, rendőrök is melléjük álltak: ha most otthon maradunk, folytatódhat a show!  

Mit lehet csinálni a karanténban? Ha van otthon hangszer, ugyanazt, mint mindig, amikor csak az idő engedi: zenélni! Kétszázan gondolták úgy, hogy minden adott egy igazi kuriózum létrehozásához, és eljátszották, illetve rögzítették a Queen együttes „The Show must go on” című slágerét. Az otthoni felvételekből készült videóklip eredménye pedig instant libabőr.

– A dal üzenete világos: a show-nak folytatódnia kell – mondta Révész Zsolt, a Cityrocks (Magyarország legnagyobb rockzenekara) kommunikációs vezetője. Azt is hozzátette, hogy nem véletlenül vannak olasz utalások a filmben, hiszen a rock flashmob műfaj megteremtője az olasz Rockin 1000 csapata, a videóval pedig nekik is üzennek. – Ezekben az időkben mindenki küzd, de egyelőre nem tudunk jobb módszert a járvány megfékezéséhez, mint a karantént. Ezért örültünk azoknak az orvosoknak, rendőröknek, katasztrófavédelmi vezetőnek, akik mellénk álltak, és a zenés videónkon keresztül is otthon maradásra biztatják az embereket. Minden tiszteletünk és hálánk azoké, akik áldozatot hoznak azért, hogy a legnagyobb show – a normális életünk – folytatódhasson. Nekik ajánljuk ezt a filmet, bármilyen területen is állnak most helyt – emelte ki Révész Zsolt.

A home flashmobra történő felhívást a kijárási korlátozások bejelentésekor tették közzé a Cityrocks szervezői azok körében, akik az élő produkcióikon már részt vettek korábban. – Azt gondoltuk, hogy ha 40-50-en jelentkeznek, akkor abból már egy nagyon szép kisfilmet lehet készíteni. Végül 200-an küldtek videót – mondta a kommunikációs vezető.
 
A CityRocks zenészei és a film készítői azok előtt tisztelegnek ezzel a videóval, éljenek bárhol is a világban, akik soha nem látott áldozatot hoznak értünk ezekben a nehéz időkben. – Zenészek vagyunk, a hangszer és a mikrofon az eszközünk, a közösség és az együttlét a lételemünk. A rock flashmob arról szól, hogy van olyan út, amelyen bármifajta különbségtétel nélkül mindenki együtt járhat. Ez lesz a dolgunk a járvány után is, és nem kell hozzá se hangszer, se mikrofon, bárhol és bármikor meg tudjuk csinálni – folytatta Révész Zsolt.

A Cityrocks Produkció a korábbi években Szegeden és Kecskeméten szervezett több száz fő részvételével rock flashmobokat. A jelenlegi helyzet mindent felülír, de az együtt zenélés örömét, az ebből születő közösségi élményt most is sikerült megélni.

https://www.youtube.com/watch?v=gNqbp3l_zQw

A videó megtekinthető a www.cityrocks.hu oldalon, valamint a facebook/cityrocks profilon és a Cityrocks Hungary Youtube-csatornán.

Megjelent a győri Devoid első nagy lemeze!

2020. április 20. (hétfő) 21:19
Megjelent a  győri Devoid első nagy lemeze 1,5 évre rá a bemutatkozó EP után. A lemez már másik felállásban készült így  valamennyire elüt a bemutatkozó ep stítulásától sokkal thrashesebb és technikásabb de természetesen az alaphatások még mindig érezhetőek a végeredményen.
" Maga az anyag sokkal kompromisszum mentesebb és gyorsabb, nyilván hivatott a lelkiállapotunkat is kifejezni, ami jóformán konstans a megalakulásunk óta mert mindig ér minket valami olyan hatás ami miatt marha dühösek leszünk (Ha-Ha). Minden valamirevaló metálzenész viszont az ilyen fajta érzelmeket képes kreatív energiaként hasznosítani, szóval mi minnél dühösebbek vagyunk, annál termékenyebbek."- mondta Waldmann Szilárd énekes.
 
Címadó Dal youtube klipp:
 
https://www.youtube.com/watch?v=bvTSbUullcg

 

Stula Rock - új dal és videoklip: “Szervusz, idő”, megjelent az Örökifjú album!

2020. április 20. (hétfő) 19:41

Megjelent az ex-Mobilmánia, jelenleg Omen énekes Molnár Péter 'Stula' vezette Stula Rock második nagylemeze “Örökifjú” címmel. A 2018 februárjában megjelent első, "Őserő" című album folytatásán 11 dal hallható 40 percben. A felvételek Balassagyarmaton, Horváth Ádám dobos stúdiójában készültek, a hangmérnök, fő dalszerző és a szövegíró is ő volt, a végső keverést és mastert pedig Vácott, Fábián 'Fábi' Zoltán (ex-Wellington, Age of Nemesis) követte el. A lemez az online felületek mellett április 21-től (kedd) minden Relay és InMedio újságosnál megvásárolható HammerWorld CD Specialként, egy ajándék korábbi magazinnal együtt. A megjelenést dalpremier is kíséri, a “Szervusz, idő!” videoklipjéhez a zenekar minden tagja otthonában izzította a kamerákat. 

Stula Rock: Szervusz, idő! (Hivatalos “otthoni” videoklip)
youtu.be/ScB-gN85GJQ  

“Örökifjú” hallgatás online felületeken:
songwhip.com/album/stula-rock/orokifju 


A Stula Rock a lemezmegjelenéshez egy különleges felhívást is közzétett, a sorsoláson május 1-ig lehet részt venni:  "Az előrendelők között sorsolást tartunk, a játék díja, maga a ZENEKAR. Egy nevet kisorsolunk az előrendelők közül és a STULA ROCK zenekar egy akusztikus koncertet ad a nyertesnek, teljesen ingyen, ott, ahol ő szeretné. Ez lehet egy magánlakásban lévő nappali, kerti parti, egy erre az alkalomra kibérelt vendéglátó hely, balatoni nyaraló… Bárhol az országhatárokon belül." 

További részletekért érdemes figyelni a Stula Rock Facebook oldalt:
www.facebook.com/stularock/posts/1344258585762782 

Horváth Ádám gondolatai a friss klipes dallal kapcsolatban:
“A 'Szervusz időt' egy nehéz dalnak tartom. Igaz, ott van benne a dallamos refrén, a hét húros gitárral a túrás, a zongorás kiállás, a női vokálok. Hosszú is kicsit a dal, legalábbis a többihez képest. Szövegileg nagyon személyes. Nem szoktam már ilyen személyes jellegű dolgokat boncolgatni, mert az én belső világom nem mindig találkozik a közízléssel. :D A folyton múló, és mindent átformáló időről számtalan dal született már, de próbáltam nem az elcsépelt közhelyeket elpufogtatni. Remélem sikerült! Még nem játszottuk koncerten, és ahogy a helyzet kinéz, egy darabig nem is fogjuk...  De amikor itthon a klip miatt újra végigdoboltam párszor, akkor jöttem rá, hogy ez húzni fog a bulikon!”

“Amikor a 'Szervusz idő' dal elkészült, Stula azt mondta, hogy ez a legjobb dal a lemezen, és szerinte ebből lesz a "nagy sláger"! :) Hiszek a csávónak, mert az első lemeznél a 'Ha látnád magad' című dalra mondta ugyanezt, már a felvételi fázisnál, én meg csak hümmögtem, hogy aha, lehet… Szerettem azt a dalt, jónak is tartottam, de szinte biztos voltam benne, hogy  'Forgószél' és pláne a 'Szállnék' lesz a mindent vivő... Tévedtem. :) A 'Ha látnád magad' 180 ezer felett jár a youtube-on, a 'Forgószél' 40 ezer, a 'Szállnék' meg 2000 körül, ergo le sem sajnálják. :) Nóniusz Gabi a 'Visszafordíthatatlant' erőltette anno, hogy arra legyen klip. Lett, az 7 ezer körül tart. :D Úgyhogy Stula lett kinevezve sláger-katalizátornak! :)”

Horváth Ádám mellett most a tizenegy dalból háromhoz a zenésztársak is írtak zenei alapokat, az “Érjünk el!” zeneszerzője Vigyinszki Máté gitáros. Az “Örökifjú” stílusilag a debütáló albumhoz hasonló modern hard rock lemez, néhol 7-húros gitárral, sok vokállal, nagyívű énekdallamokkal. Az első előzetes dalt tavaly februárban mutatták be, a Velősy Flóra énekesnővel készült “Felfelé sodor a szél” egy koncertvideót kapott, a klipes “Érjünk el!” pedig tavaly decemberben jelent meg. Legutóbb pedig  március 8-án, nőnap alkalmából jelent meg “A szép nő” szöveges videóval kísérve.

"Az 'Örökifjú' nem konceptalbum, de majdnem minden dalt körüllengi az idő múlásának témaköre, akárcsak érintőlegesen is. Lévén nyáron Stula is 40 éves lesz, és én is betöltöttem nemrég a negyedik X-et. Persze ez csak egy évszám, még fiatalnak érezzük magunkat, de már remélhetőleg bölcsebbek is lettünk." - tette hozzá még Ádám az albummal kapcsolatban.

Stula Rock: A szép nő (Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/Dzu9XZI3tz8 

Stula Rock: Érjünk el! (Hivatalos videoklip)
youtu.be/KpsUI7FQB48  

Stula Rock & Velősy Flóra: Felfelé sodor a szél (Szöveges koncertklip)
youtu.be/-cLeyJhgUkA  
Stula Rock: Örökifjú
2020 - Nail Records (HMR Music Kft.) - NAILCD314
01. Sok legyen és jó (3:29)
02. Érjünk el (3:43)
03. Szervusz, idő (4:23)
04. Egykori szobám (3:00)
05. Felfelé sodor a szél (3:15)
06. Örökifjú (4:30)
07. A szép nő (3:38)
08. Én leszek a sofőr (2:58)
09. Ezt a részét (2:57)
10. Dr. Sarlatán (4:58)
11. Egy új kezdet (3:01)

STULA ROCK:
Molnár Péter ’Stula’ – ének, vokál
Vigyinszki Máté – gitárok, vokál
Zsigmond Albert – billentyűs hangszerek
Nógrádi Máté – basszusgitár, vokál
Horváth Ádám – dobok, ének, vokál

első oldal
<< előző
329/1
következő >>
utolsó oldal