Koncertek

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011

2010. november 29. (hétfő) 00:00

Zenekari jelentkezés... vigyázz, kész... START!!!

Elindult a II. Kelet Underground Tehetségkutató rockzenei versenyre a zenekari jelentkezés. A változatlan minimális nevezési feltételek mellett, a tavalyihoz képest több elődöntős helyszínen mutatkozhatnak majd be a zenekarok. Szokás szerint a tavaszi finálén és a téli elődöntőkön szakmai zsűri fogja értékelni a fellépőket. Természetesen a hasznos és értékes nyeremények sem fognak elmaradni. Gyere és próbáld ki magad... érdemes! ;-)

Készítettünk interjúkat a tavalyi nyertesekkel, amelyben elmondják, hogy miért is érdemes vagy nem érdemes erre a megmérettetésre benevezni:

I. helyezett - Death Warrant / Death-Thrash Metal / Balmazújváros

KeZoo: Elsősorban azért, mert végre a sok rossz tapasztalat után van egy olyan Tehetségkutató, ahol tényleg a zenekarokról szól ez a fajta rendezvény, és a zsűri szakmai szemmel nézi és értékeli a csapatokat. Ezen felül pedig a nyeremények tényleg olyan kaliberűek, amik jól kihasználva piszkosul nagy kezdőlökést jelentenek a kitörni vágyóknak, nem is beszélve az építő jellegű kritikákról. Másodsorban pedig veszett jó buli! :) Sok érdeklődő, nagyközönség, nagy színpad, kibeb*szott jó hangulat! :)

Suba: A mi történetünk pontosan jellemzi milyen jó tehetségkutató a Kelet Underground, ugyanis még nem hallottam olyan tehetségkutatóról, ahol a közönség és a zsűri egyetértett. Ez két módon lehetséges: A zenekarnak annyi haverja van, hogy a tehetségkutató közönségének kb. 60%-át kiteszi vagy a zenekar lefizette a zsűrit.
Nos, ha logikusan gondolkodunk, akkor nálunk vagy mind a kettő teljesült, vagy egyik sem... :-D Ki kell próbálni!

www.myspace.com/warrantmetal

II. helyezett - SuperEgo3 / Alternatív Rock / Kőkút

Hornyák István: Mi már voltunk számos helyen, ahol tehetségeket kutatnak. Itt valóban szakmai megmérettetés folyik. Ami kritikaként elhangzott, legyen szó rólunk, vagy másról egytől egyig igaznak, megfontolandónak éreztük. A szervezés profi volt, a lebonyolítás szintén. Mi nagyon jó lehetőségeket kaptunk a Kelet Undergroundnak köszönhetően, sokan megismerhették a csapatot ezen keresztül. Általánosan meg azt tanácsoljuk, gyakoroljanak és zenéljenek minél többet. Fejlesszék magukat és a zenekart is. Ne csak a meglévő, megszokott panelekben gondolkodjanak, hanem próbáljanak valami újat is belevinni a zenébe, szövegbe egyaránt. Keressék a közös hangot a közönséggel, mert egy zenekar mégiscsak a közönségnek próbál előadni valamit.

www.myspace.com/superego3

III. helyezett - Hatred Solution / Jazz-Hardcore-Metal / Debrecen

Egri Mátyás: Az egyik fontos dolog szerintem az, hogy koncertkörülmények között nagy közönség előtt mutathatják meg tudásukat, megtapasztalhatják az igazi koncertlégkört és bizonyos szintű rutint szerezhetnek a fellépéseik alatt, ami egy feltörekvő, ill. kezdő zenekarnak elengedhetetlen. Mert az, hogy jó számokat csinál valaki, az csak egy része a dolgoknak, nem mindegy, hogy azt hogy adja elő, milyen gördülékeny és látványos az előadásmódja stb. Nem beszélve arról, hogy mivel nagy létszámú tömeg előtt lép fel a saját közönségének a számát is növelheti, ha sikerül megérintenie egy-két embert. Végül, de nem utolsó sorban a nyeremények nagy segítséget jelenthetnek egy zenekar számára mindegy, hogy feltörekvő vagy nem. Úgyhogy megéri jelentkezni... Szerintem senkinek sincs semmilyen veszíteni valója... Csak ne felejtsük el, hogy a kritikát viszont bírni kell :)

www.myspace.com/hatredsolution

A teljes beszélgetéseket a fent említett zenekarokkal a (Kelet Underground) honlapon és a Kelet Underground Fanzine-ban elolvashatjátok!

A tehetségkutató jelentkezési feltételei és regisztráció: www.keletunderground.hu

II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011


<< vissza a hírekhez