Koncertek

Reckless Roses / Guns N'Roses tribute, Heritage
2019. már. 30. 19:00
Debrecen, Kaptár
Reckless Roses / Guns N'Roses tribute
Heritage

2019. ápr. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Rózsaszín Pittbull
Rock N'Roll Radikál

Iron Maidnem, Swanheart /Nightwish Tribute/
2019. ápr. 13. 19:30
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Swanheart /Nightwish Tribute/

2019. ápr. 19. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Moby Dick

Tormentor, Perihelion
2019. szep. 20. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Tormentor
Perihelion

2019. okt. 22. 19:00
Debrecen, Kaptár
Sear Bliss

A Tour For The Demented 2018
2019. nov. 21. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

DEBRECENI KALAPÁCS FESZTIVÁL - 2019.01.12. + 2019.01.13.!!!

2019. január 07. (hétfő) 21:44

Január 12. (Szombat): Apokalipszis '10' + Jelek '25'
https://www.facebook.com/events/889907571207672/

Január 13. (Vasárnap): Örökfekete lemezbemutató + Éjszakai bevetés '30'
https://www.facebook.com/events/2350258911669487/

"Debrecen az egyetlen város, ahová speciális dupla műsorral készülünk idén. Minden barátunkat szeretettel várjuk eme 4 jelentős album születésnapját vagy éppen bemutatóját ünneplő jubileumi koncertekre!"
 

A Kalapács név és ez a pár szavas hivatalos bevezető talán éppen elég is lenne ahhoz, hogy Debrecen és környéke rockerei, illetve metalosai január 12-én és 13-án is a Roncsbár felé vegyék az irányt, de azért emlékezzünk meg azért mind a négy albumról egy pár mondatban!

A zenekar sztorijára külön nem térnénk ki ezúttal, hiszen valószínűleg mindenki által jól ismert a történet, melyben kis országunk legikonikusabb Metal frontembere, Kalapács József (ex-Pokolgép, ex-Ómen) gyűjtött maga köré pár hasonlóan rutinos és kipróbált zenészt, hogy együtt öregbítsék a jó öreg Heavy Metal műfajt további alkotásokkal, Mint fentebb írtuk, ez olyannyira jól sikerült, hogy jelenleg már a 9. lemeznél tartanak (ha a régi Gép dalokat tartalmazó 'Első merénylet' lemezt nem számítjuk), tagcsere nélkül, ami nem kis szó, főleg egy olyan zenekarban, ahol igen erős egyéniségek jönnek össze

A dupla buli első napján az immáron 20. éve (ha az alakulás évét is ideszámítjuk) változatlan (!) felállásban működő Kalapács zenekar 6. saját lemeze, az 'Apokalipszis' és az Ómen 'magnum opus' alkotása, az ízig-vérig Heavy/Power Metal alapmű 'Jelek' album lesz terítéken. Félelmetes kimondani is, de már a 6. Kalapács lemez is 10 éves, így ezen anyag kedvelői biztosan nem fognak csalatkozni az első napban, hiszen jó pár, azóta klasszikussá érett dal felcsendül majd a lemezről. Az Ómen 4. lemezéről, az idén 25 éves 'Jelek' albumról pedig talán nem is kellene semmit írni, számtalan legendás dal szerepelt az anyagon, amiket gyakorlatilag kötelező ismerni minden magára valamit is adó magyar metalosnak. A 'Pokoli évek', a 'Kurva vagy angyal', a 'Ne a pénz...' tökéletes alkotások és akkor a lemez nagy slágeréről, a 'Fagyott világ' c. dalról még nem is ejtettünk szót, arról nem is beszélve, hogy ezt a lemezt csakis Debrecenben adják elő a srácok! Tehát első nap a megjelenés erősen ajánlott és kötelező!

A második nap a tavalyi új, 'Örökfekete' c. album és az 1989-es, 3. Pokolgép lemez, az 'Éjszakai bevetés' lesznek a fókuszban. Az új anyagot illetően Józsiék bizonyosan nem hagynak kétséget afelől, hogy egyrészt nem adnak lejjebb a megszokott és elvárt minőségből. Másrészt az sem lehet kétséges, hogy ha ezek a dalok jelentek volna meg 30 éve, most ezeket emlegetnénk klasszikus és etalon dalokként. Minden bizonnyal idővel erről a lemezről is kitermelődik pár nóta, mely kirobbanthatatlan lesz a koncertrepertoárból, így izgatottan várjuk, hogyan vizsgáznak az új dalok élőben. A buli másik alappillére, az 'Éjszakai bevetés' pedig... nos, ha a Jelekre azt írtuk, hogy egy vérbeli klasszikus anyag, akkor erre a lemezre már igazán nehéz lenne megfelelő jelzőket találni. A korszellem, amiben megjelent, ugyan össze sem hasonlítható a mai világéval, de a dalok ma is éppen olyan tökéletesek, mint anno 1989-ben. Adalék, hogy a nagy vihart kavaró PeCsá-s robbanás (1987-ben a pirotechnika idő előtt felrobbant a zenekar PeCsa-beli koncertjének legelején és a színpad előtt állók közül ketten életveszélyesen, ketten súlyosan, négyen pedig könnyebben megsérültek, a koncert pedig le lett fújva) után nagyon feszült volt a légkör, hogy vajon mikor és mivel rukkol újra elő a zenekar. A dolgok rendeződése után (nem a zenekar volt a hibás, de eléggé megnehezítette a dolgukat ez az eset egy időre) mindenkit igen gyorsan meggyőzött a kitűnően sikerült lemez. Számcímeket talán felesleges is lenne sorolni az albumról, hiszen kivétel nélkül klasszikussá nemesedett minden dal. Azaz finoman szólva is frenetikus lesz az anyag összes tételét egyben meghallgatni az eredeti énekhanggal - nosztalgia faktorral és anélkül is garantált lesz az élmény! A megjelenés ez esetben is szigorúan ajánlott és kötelező a négyzeten!

Összegezve: 12-ére és 13-ára megvan a programja minden rockernek és metalosnak, kéretik vastagon aláhúzni a két dátumot! Ne felejtsétek el: 'a ruhám bőr és nem ballon...', illetve jegyezze meg mindenki, hogy 'míg a Föld kerek...' - a folytatást nyilván tudja mindenki, várunk benneteket, találkozunk a


<< vissza a hírekhez