Koncertek

2020. okt. 03. 20:00
Debrecen, Kaptár
Scary Guyz {Metallica tribute}

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

Iron Maidnem, Evermind
2020. okt. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Evermind

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 19:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Prosectura

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

OSSIAN: megjelent és platinalemezként nyitott a Csak a Jót!

2020. április 17. (péntek) 22:06Platinalemezként jelent meg a mai napon az Ossian legfrissebb albuma “Csak a Jót” címmel. A legendás zenekar 24. nagylemezének eladási számait az előrendelők alapján a kiadó munkatársai a megjelenés napjára összesítették, a hatalmas rajongói támogatásnak köszönhetően a tavalyi “A Reményhozó” lemezhez hasonlóan a “Csak a Jót” is a platinalemezek sorába lépve indított az első napon. A korong mától kapható minden Media Marktban és jobb, nyitva tartó lemezboltban, szombattól pedig HammerWorld CD specialként a nagyobb újságos standokon, ahol a friss Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin is megtalálható.

Paksi Endre énekes is megköszönte az emberek kitartását a zenekar mellett:"Rettentően örülünk, hogy ebben a nehéz helyzetben ennyien megtiszteltek a bizalmukkal és elővételben megrendelték az albumot!!! Köszönjük Mindenkinek és azoknak is, akik a munkájukkal hozzásegítettek minket ehhez a szép eredményhez!!!"

A “Csak a Jót” lemez eddig megjelent dalai és videoklipjei hivatalos lejátszási listán: 
bit.ly/ossiancsakajotplaylist 


Az előzetesen megjelent négy dalt összesen közel egymillióan tekintették meg az elmúlt másfél hónapban. Hamarosan "A saját kezemben" című dalhoz is fog videó készülni, hasonló jelleggel, mint a zenekar tagjainak otthonában forgatott "Aki előre néz", azonban ebben nem az Ossian tagjai, hanem a rajongók kapják a főszerepet. Ezzel kapcsolatban Paksi Endre egy videóüzenetben felhívást tett közzé a közönség felé:

www.facebook.com/watch/?v=506849336672263 

A felvételek a Songsong Production Stúdiójában zajlottak 2019 november-decemberében Varga Zoltán hangmérnök irányítása alatt, aki Ádám Attilával (Tales Of Evening) együtt billentyűs hangszereken is vendégeskedtek a dalokban. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es “A Reményhozó“ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

“Csak a Jót” rendelés:
(CD, LP, MK, egyedi póló, koncertjegy, régi kiadványok)
ossian.hu

“Csak a Jót” hallgatás online felületeken:
songwhip.com/album/ossian/csak-a-jot

“Csak a Jót” lemezbemutató nagykoncert:
(Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12.)
www.facebook.com/events/155932098751665/


Ossian: Csak a Jót
2020. 04. 17. // Hammer Records // HMRCD200
01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

Joe Satriani koncertje is átkerült 2021.-re

2020. április 16. (csütörtök) 20:20

Joe Satriani átütemezte európai turnéját 2021 tavaszára, így a magyarországi koncertre idén nyár helyett 2021. május 16-án kerül sor a Barba Negra Track színpadán. A korábban megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

A koncerten elhangzanak majd dalok az új "Shapeshifting" című albumról, és olyan klasszikusok is, mint a Surfing With The Alien, a Cherry Blossoms, az Always with Me, Always with You, vagy a Flying In A Blue Dream.

A 2021-es turné-felállás: Kenny Aronoff  dobos (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitáros (Aristocrats), Rai Thistlethwayte billentyűs (Thirsty Merc) és Joe Satriani gitáron.

Zártosztály klippremier: a Színpad című dalhoz készült el a legújabb videó

2020. április 16. (csütörtök) 19:56Új  Zártosztály videoklip készült a tavaly megjelent “Szétszakítva” EP “Színpad” című dalához, a videó Csillag Endre “Csuka” gitáros kiváló munkája. A zenekar azt mondta, kifejezetten nem egy újabb “otthonmaradós” klipet szerettek volna forgatni, bár mindenki otthonában vette fel a saját részét, ezekből, illetve koncertfelvételekből készült el a remek végeredmény, mely így többszörösen visszaadja és felerősíti a dal üzenetét. A “Színpad“ eredetileg Bátky Zoli “BZ” (At Night I Fly, Wall of Sleep, Stonehenge, stb.) és Szebényi Dani (Ocean Hills / Zoli Band, Kowalsky meg a Vega, Ocho Macho, Freddie, stb.) szerzeménye, ezt formálta saját képére Schrott Péter és Csillag Endre.

Zártosztály: Színpad (Hivatalos videoklip)
youtu.be/PhtWOjhfHU4 

Mirkovics Gábor “Zserbó” basszusgitáros mesélt pár mondatban a dalról, és a zenekar terveiről:

“Alig várjuk, hogy nyáron újra találkozhassunk a közönséggel, mert mint ahogy a dalban is van, a színpad visszavár! A “Színpad” eredetileg egy Hard dal lett volna, a szövegét Bátky Zoli “BZ” írta Szebényi Dani zenéjéhez. Mivel végül nem jelent meg, én szerettem volna, ha ez nem kallódik el. Ezért úgy döntöttünk, hogy elővesszuk, és csinálunk belőle egy Zártosztály dalt. A szerkezetbe, és a szövegbe, hangszerelésbe is belenyúltunk kicsit, Schrott Peti kiválóan megoldotta a feladatot, a végeredmény így egy igazán jellegzetes Zártosztályos hangzású dal lett. Tervezzük, hogy készítünk videót a “Szétszakítva” EP címadó dalához is, mivel rengeteg időnk van most dolgozni, megpróbáljuk ezt rendesen kihasználni.”


A “Szétszakítva” EP hivatalos videói közös lejátszási listán:
www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1bA-ZvkqfcEY79L5qcW6mFn 

"Szétszakítva" EP hallgatás online:
songwhip.com/album/zartosztaly/szetszakitva 

"Szétszakítva" EP rendelés:
www.metalshop.hu/index.php?manufacturers_id=4379 

A zenekar időközben elkezdte egyesével közzétenni a 2018-as bakancsos Edda tagságával készült “Őrült érzés” DVD dalait. A folyamatosan frissülő, hivatalos lejátszási listát az alábbi linken lehet hallgatni, illetve érdemes követni a Zártosztály Facebook oldalát az újabb videókért!

Az “Őrült érzés” DVD hivatalos videói közös lejátszási listán:
www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1bir9CIMyY_oRhhW1TJswpl

Tagok:
Schrott Péter - ének
Csillag Endre - gitár
Mirkovics Gábor - basszusgitár
Hirlemann Bertalan - dobok
Lázár Zsigmond - billentyűs hangszerek

www.facebook.com/zartosztalyzenekar/ 
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Ossian dal -és klippremier: a Forgószínpadhoz forgattak videót a jövő héten érkező Csak a Jót nagylemezről

2020. április 13. (hétfő) 21:36
Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el a “Forgószínpad” videoklipje, mely az OssianCsak a Jót” lemezének negyedik előzetes dala. A zenekar jövő hét pénteken (április 17.) megjelenő korongjának legfrissebb videója ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo InVisible) munkája.

A koncerten készült felvételeken a szemfüles rajongók akár még saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel, a videóban a zenekar tagjai mind felbukkanak munka közben - érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is, hogy ez hogyan is néz ki, kiderül az alább megnézhető klipből.

Ossian: Forgószínpad (Hivatalos videoklip)
youtu.be/K0m8UqTRNi8 

Paksi Endre gondolatai és üzenete a “Forgószínpad” dallal kapcsolatban:

“Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak. Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el, az önbecsapás, az öntolerancia szervének. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy ”ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély” :) Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene…”


A “Csak a Jót” albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új OSSIAN album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a "Követem vakon" című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó “Gyönyörű Bolond” után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az “Aki előre néz” március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

A “Csak a Jót” lemez eddig megjelent dalai és videoklipjei hivatalos lejátszási listán: 
bit.ly/ossiancsakajotplaylist 

Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a “Csak a Jót” már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es “A Reményhozó“ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

“Csak a Jót” lemezbemutató nagykoncert:
(Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12.)
www.facebook.com/events/155932098751665/


Ossian: Csak a Jót
2020. 04. 17. // Hammer Records // HMRCD200
01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

A Nigromantia befejezi és NYGMALION néven alakul újjá!

2020. április 08. (szeda) 20:37
Új formában tér vissza 8 év után a melodikus Death Metal négyesfogat!

Új név - NYGMALION

Ahogy minél jobban belemerültünk az anyag írásába az új felállással, Dáviddal a fedélzeten, úgy éreztük, hogy az új lemez sem zeneileg, sem hangzásában, sem mondanivalójában nem fér bele a Nigromantia addigi világába. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Nigromantia történetét és teljesen megújulva Nygmalion-ként folytatjuk tovább. Hálásak vagyunk a Nigromantia néven eltöltött évekért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eddig támogatta a zenekart.


A lemez önmagunk pillanatnyi kivetüléseit mutatja be, mind szövegileg, mind zeneileg egyaránt - egy 12 számos utazáson keresztül.

Szövegvilág tekintetében egy meglehetősen személyes hangvételű anyag lett. Olyan témákat boncolgatva, melyek személyes tapasztalatokból, élményekből merítenek. Önmagunk és környezetünk, egészség, fiatalság, bénító gyűlölet, idő múlása, belső és külső változások és hasonló mélységű témakörök.

Zeneileg megpróbáltuk magunkat nem keretek közé szorítani, így egy elég sokszínű anyag született, viszont mindenképpen egy dallamos, dalközpontú és változatos metal anyagot akartunk elkészíteni. A végeredmény hol modernebb, hol old-school jellegű, a sodró dalok mellett feltűnnek lassabb témák, néhol pedig előkerülnek nyugodtabb akusztikus zenei motívumok is. Ezenfelül két instrumentális tétel is felkerült az anyagra, amit mindig is szerettünk volna megvalósítani.

A 'DELUMINATE' május 15-én jelenik meg a legnépszerűbb digitális platformokon (Spotify, iTunes, Bandcamp, Amazon, Google Play, stb.).
 
https://www.facebook.com/Nygmalion  
https://www.instagram.com/nygmalionband/
https://www.youtube.com/channel/UC8ARGT3P0_dcau5UV5xgF1A?sub_confirmation=1
 

Dream Combination -Dance Monkey cover

2020. április 06. (hétfő) 22:07

Mi vagyunk a Dream Combination zenekar Túrkevéről, egyenesen az Alföld szívéből!

Saját dalaink mellett elkezdtünk cover-eket is csinálni népszerű pop előadók slágereiből.

 

Mivel sok más zenekarral együtt mi sem tudunk jelenleg koncertezni, ezért bevonultunk a szolnoki Denevér Hangstúdióba, ahol rögzítettük legújabb feldolgozásunkat.
A közelmúlt egyik legnagyobb aktuális slágerére esett a választásunk, ami nem más, mint a Dance Monkey, a saját felfogásunkban.

Klip is készült a dalhoz, amit külön köszönünk ezúton is Márton Józsi barátunknak!

Ezzel a dallal szeretnénk egy kis színt és vidámságot vinni ezekbe a jelenleg nem túl vidám hétköznapokba!

Fogadjátok szeretettel 2020.április 1. alkalmából a DC - Dance Monkey feldolgozását:
https://www.youtube.com/watch?v=T00Mr9aQqDg


A zenekar Facebook oldala

https://www.facebook.com/dreamcombinationzenekar/

DC Youtube channel

https://www.youtube.com/channel/UCOS9sftN4xuZ4bcoKMVpMzw

 

Kitartást mindenkinek! Show must go on!

első oldal
<< előző
329/2
következő >>
utolsó oldal