Koncertek

Megjelent a győri Devoid első nagy lemeze!

2020. április 20. (hétfő) 21:19
Megjelent a  győri Devoid első nagy lemeze 1,5 évre rá a bemutatkozó EP után. A lemez már másik felállásban készült így  valamennyire elüt a bemutatkozó ep stítulásától sokkal thrashesebb és technikásabb de természetesen az alaphatások még mindig érezhetőek a végeredményen.
" Maga az anyag sokkal kompromisszum mentesebb és gyorsabb, nyilván hivatott a lelkiállapotunkat is kifejezni, ami jóformán konstans a megalakulásunk óta mert mindig ér minket valami olyan hatás ami miatt marha dühösek leszünk (Ha-Ha). Minden valamirevaló metálzenész viszont az ilyen fajta érzelmeket képes kreatív energiaként hasznosítani, szóval mi minnél dühösebbek vagyunk, annál termékenyebbek."- mondta Waldmann Szilárd énekes.
 
Címadó Dal youtube klipp:
 
https://www.youtube.com/watch?v=bvTSbUullcg

 

Stula Rock - új dal és videoklip: “Szervusz, idő”, megjelent az Örökifjú album!

2020. április 20. (hétfő) 19:41

Megjelent az ex-Mobilmánia, jelenleg Omen énekes Molnár Péter 'Stula' vezette Stula Rock második nagylemeze “Örökifjú” címmel. A 2018 februárjában megjelent első, "Őserő" című album folytatásán 11 dal hallható 40 percben. A felvételek Balassagyarmaton, Horváth Ádám dobos stúdiójában készültek, a hangmérnök, fő dalszerző és a szövegíró is ő volt, a végső keverést és mastert pedig Vácott, Fábián 'Fábi' Zoltán (ex-Wellington, Age of Nemesis) követte el. A lemez az online felületek mellett április 21-től (kedd) minden Relay és InMedio újságosnál megvásárolható HammerWorld CD Specialként, egy ajándék korábbi magazinnal együtt. A megjelenést dalpremier is kíséri, a “Szervusz, idő!” videoklipjéhez a zenekar minden tagja otthonában izzította a kamerákat. 

Stula Rock: Szervusz, idő! (Hivatalos “otthoni” videoklip)
youtu.be/ScB-gN85GJQ  

“Örökifjú” hallgatás online felületeken:
songwhip.com/album/stula-rock/orokifju 


A Stula Rock a lemezmegjelenéshez egy különleges felhívást is közzétett, a sorsoláson május 1-ig lehet részt venni:  "Az előrendelők között sorsolást tartunk, a játék díja, maga a ZENEKAR. Egy nevet kisorsolunk az előrendelők közül és a STULA ROCK zenekar egy akusztikus koncertet ad a nyertesnek, teljesen ingyen, ott, ahol ő szeretné. Ez lehet egy magánlakásban lévő nappali, kerti parti, egy erre az alkalomra kibérelt vendéglátó hely, balatoni nyaraló… Bárhol az országhatárokon belül." 

További részletekért érdemes figyelni a Stula Rock Facebook oldalt:
www.facebook.com/stularock/posts/1344258585762782 

Horváth Ádám gondolatai a friss klipes dallal kapcsolatban:
“A 'Szervusz időt' egy nehéz dalnak tartom. Igaz, ott van benne a dallamos refrén, a hét húros gitárral a túrás, a zongorás kiállás, a női vokálok. Hosszú is kicsit a dal, legalábbis a többihez képest. Szövegileg nagyon személyes. Nem szoktam már ilyen személyes jellegű dolgokat boncolgatni, mert az én belső világom nem mindig találkozik a közízléssel. :D A folyton múló, és mindent átformáló időről számtalan dal született már, de próbáltam nem az elcsépelt közhelyeket elpufogtatni. Remélem sikerült! Még nem játszottuk koncerten, és ahogy a helyzet kinéz, egy darabig nem is fogjuk...  De amikor itthon a klip miatt újra végigdoboltam párszor, akkor jöttem rá, hogy ez húzni fog a bulikon!”

“Amikor a 'Szervusz idő' dal elkészült, Stula azt mondta, hogy ez a legjobb dal a lemezen, és szerinte ebből lesz a "nagy sláger"! :) Hiszek a csávónak, mert az első lemeznél a 'Ha látnád magad' című dalra mondta ugyanezt, már a felvételi fázisnál, én meg csak hümmögtem, hogy aha, lehet… Szerettem azt a dalt, jónak is tartottam, de szinte biztos voltam benne, hogy  'Forgószél' és pláne a 'Szállnék' lesz a mindent vivő... Tévedtem. :) A 'Ha látnád magad' 180 ezer felett jár a youtube-on, a 'Forgószél' 40 ezer, a 'Szállnék' meg 2000 körül, ergo le sem sajnálják. :) Nóniusz Gabi a 'Visszafordíthatatlant' erőltette anno, hogy arra legyen klip. Lett, az 7 ezer körül tart. :D Úgyhogy Stula lett kinevezve sláger-katalizátornak! :)”

Horváth Ádám mellett most a tizenegy dalból háromhoz a zenésztársak is írtak zenei alapokat, az “Érjünk el!” zeneszerzője Vigyinszki Máté gitáros. Az “Örökifjú” stílusilag a debütáló albumhoz hasonló modern hard rock lemez, néhol 7-húros gitárral, sok vokállal, nagyívű énekdallamokkal. Az első előzetes dalt tavaly februárban mutatták be, a Velősy Flóra énekesnővel készült “Felfelé sodor a szél” egy koncertvideót kapott, a klipes “Érjünk el!” pedig tavaly decemberben jelent meg. Legutóbb pedig  március 8-án, nőnap alkalmából jelent meg “A szép nő” szöveges videóval kísérve.

"Az 'Örökifjú' nem konceptalbum, de majdnem minden dalt körüllengi az idő múlásának témaköre, akárcsak érintőlegesen is. Lévén nyáron Stula is 40 éves lesz, és én is betöltöttem nemrég a negyedik X-et. Persze ez csak egy évszám, még fiatalnak érezzük magunkat, de már remélhetőleg bölcsebbek is lettünk." - tette hozzá még Ádám az albummal kapcsolatban.

Stula Rock: A szép nő (Hivatalos szöveges videó)
youtu.be/Dzu9XZI3tz8 

Stula Rock: Érjünk el! (Hivatalos videoklip)
youtu.be/KpsUI7FQB48  

Stula Rock & Velősy Flóra: Felfelé sodor a szél (Szöveges koncertklip)
youtu.be/-cLeyJhgUkA  
Stula Rock: Örökifjú
2020 - Nail Records (HMR Music Kft.) - NAILCD314
01. Sok legyen és jó (3:29)
02. Érjünk el (3:43)
03. Szervusz, idő (4:23)
04. Egykori szobám (3:00)
05. Felfelé sodor a szél (3:15)
06. Örökifjú (4:30)
07. A szép nő (3:38)
08. Én leszek a sofőr (2:58)
09. Ezt a részét (2:57)
10. Dr. Sarlatán (4:58)
11. Egy új kezdet (3:01)

STULA ROCK:
Molnár Péter ’Stula’ – ének, vokál
Vigyinszki Máté – gitárok, vokál
Zsigmond Albert – billentyűs hangszerek
Nógrádi Máté – basszusgitár, vokál
Horváth Ádám – dobok, ének, vokál

OSSIAN: megjelent és platinalemezként nyitott a Csak a Jót!

2020. április 17. (péntek) 22:06Platinalemezként jelent meg a mai napon az Ossian legfrissebb albuma “Csak a Jót” címmel. A legendás zenekar 24. nagylemezének eladási számait az előrendelők alapján a kiadó munkatársai a megjelenés napjára összesítették, a hatalmas rajongói támogatásnak köszönhetően a tavalyi “A Reményhozó” lemezhez hasonlóan a “Csak a Jót” is a platinalemezek sorába lépve indított az első napon. A korong mától kapható minden Media Marktban és jobb, nyitva tartó lemezboltban, szombattól pedig HammerWorld CD specialként a nagyobb újságos standokon, ahol a friss Ossian borítós április / májusi összevont HammerWorld magazin is megtalálható.

Paksi Endre énekes is megköszönte az emberek kitartását a zenekar mellett:"Rettentően örülünk, hogy ebben a nehéz helyzetben ennyien megtiszteltek a bizalmukkal és elővételben megrendelték az albumot!!! Köszönjük Mindenkinek és azoknak is, akik a munkájukkal hozzásegítettek minket ehhez a szép eredményhez!!!"

A “Csak a Jót” lemez eddig megjelent dalai és videoklipjei hivatalos lejátszási listán: 
bit.ly/ossiancsakajotplaylist 


Az előzetesen megjelent négy dalt összesen közel egymillióan tekintették meg az elmúlt másfél hónapban. Hamarosan "A saját kezemben" című dalhoz is fog videó készülni, hasonló jelleggel, mint a zenekar tagjainak otthonában forgatott "Aki előre néz", azonban ebben nem az Ossian tagjai, hanem a rajongók kapják a főszerepet. Ezzel kapcsolatban Paksi Endre egy videóüzenetben felhívást tett közzé a közönség felé:

www.facebook.com/watch/?v=506849336672263 

A felvételek a Songsong Production Stúdiójában zajlottak 2019 november-decemberében Varga Zoltán hangmérnök irányítása alatt, aki Ádám Attilával (Tales Of Evening) együtt billentyűs hangszereken is vendégeskedtek a dalokban. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es “A Reményhozó“ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

“Csak a Jót” rendelés:
(CD, LP, MK, egyedi póló, koncertjegy, régi kiadványok)
ossian.hu

“Csak a Jót” hallgatás online felületeken:
songwhip.com/album/ossian/csak-a-jot

“Csak a Jót” lemezbemutató nagykoncert:
(Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12.)
www.facebook.com/events/155932098751665/


Ossian: Csak a Jót
2020. 04. 17. // Hammer Records // HMRCD200
01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

Joe Satriani koncertje is átkerült 2021.-re

2020. április 16. (csütörtök) 20:20

Joe Satriani átütemezte európai turnéját 2021 tavaszára, így a magyarországi koncertre idén nyár helyett 2021. május 16-án kerül sor a Barba Negra Track színpadán. A korábban megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

A koncerten elhangzanak majd dalok az új "Shapeshifting" című albumról, és olyan klasszikusok is, mint a Surfing With The Alien, a Cherry Blossoms, az Always with Me, Always with You, vagy a Flying In A Blue Dream.

A 2021-es turné-felállás: Kenny Aronoff  dobos (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitáros (Aristocrats), Rai Thistlethwayte billentyűs (Thirsty Merc) és Joe Satriani gitáron.

Zártosztály klippremier: a Színpad című dalhoz készült el a legújabb videó

2020. április 16. (csütörtök) 19:56Új  Zártosztály videoklip készült a tavaly megjelent “Szétszakítva” EP “Színpad” című dalához, a videó Csillag Endre “Csuka” gitáros kiváló munkája. A zenekar azt mondta, kifejezetten nem egy újabb “otthonmaradós” klipet szerettek volna forgatni, bár mindenki otthonában vette fel a saját részét, ezekből, illetve koncertfelvételekből készült el a remek végeredmény, mely így többszörösen visszaadja és felerősíti a dal üzenetét. A “Színpad“ eredetileg Bátky Zoli “BZ” (At Night I Fly, Wall of Sleep, Stonehenge, stb.) és Szebényi Dani (Ocean Hills / Zoli Band, Kowalsky meg a Vega, Ocho Macho, Freddie, stb.) szerzeménye, ezt formálta saját képére Schrott Péter és Csillag Endre.

Zártosztály: Színpad (Hivatalos videoklip)
youtu.be/PhtWOjhfHU4 

Mirkovics Gábor “Zserbó” basszusgitáros mesélt pár mondatban a dalról, és a zenekar terveiről:

“Alig várjuk, hogy nyáron újra találkozhassunk a közönséggel, mert mint ahogy a dalban is van, a színpad visszavár! A “Színpad” eredetileg egy Hard dal lett volna, a szövegét Bátky Zoli “BZ” írta Szebényi Dani zenéjéhez. Mivel végül nem jelent meg, én szerettem volna, ha ez nem kallódik el. Ezért úgy döntöttünk, hogy elővesszuk, és csinálunk belőle egy Zártosztály dalt. A szerkezetbe, és a szövegbe, hangszerelésbe is belenyúltunk kicsit, Schrott Peti kiválóan megoldotta a feladatot, a végeredmény így egy igazán jellegzetes Zártosztályos hangzású dal lett. Tervezzük, hogy készítünk videót a “Szétszakítva” EP címadó dalához is, mivel rengeteg időnk van most dolgozni, megpróbáljuk ezt rendesen kihasználni.”


A “Szétszakítva” EP hivatalos videói közös lejátszási listán:
www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1bA-ZvkqfcEY79L5qcW6mFn 

"Szétszakítva" EP hallgatás online:
songwhip.com/album/zartosztaly/szetszakitva 

"Szétszakítva" EP rendelés:
www.metalshop.hu/index.php?manufacturers_id=4379 

A zenekar időközben elkezdte egyesével közzétenni a 2018-as bakancsos Edda tagságával készült “Őrült érzés” DVD dalait. A folyamatosan frissülő, hivatalos lejátszási listát az alábbi linken lehet hallgatni, illetve érdemes követni a Zártosztály Facebook oldalát az újabb videókért!

Az “Őrült érzés” DVD hivatalos videói közös lejátszási listán:
www.youtube.com/playlist?list=PLdA51_0SDN1bir9CIMyY_oRhhW1TJswpl

Tagok:
Schrott Péter - ének
Csillag Endre - gitár
Mirkovics Gábor - basszusgitár
Hirlemann Bertalan - dobok
Lázár Zsigmond - billentyűs hangszerek

www.facebook.com/zartosztalyzenekar/ 
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Ossian dal -és klippremier: a Forgószínpadhoz forgattak videót a jövő héten érkező Csak a Jót nagylemezről

2020. április 13. (hétfő) 21:36
Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el a “Forgószínpad” videoklipje, mely az OssianCsak a Jót” lemezének negyedik előzetes dala. A zenekar jövő hét pénteken (április 17.) megjelenő korongjának legfrissebb videója ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo InVisible) munkája.

A koncerten készült felvételeken a szemfüles rajongók akár még saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel, a videóban a zenekar tagjai mind felbukkanak munka közben - érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is, hogy ez hogyan is néz ki, kiderül az alább megnézhető klipből.

Ossian: Forgószínpad (Hivatalos videoklip)
youtu.be/K0m8UqTRNi8 

Paksi Endre gondolatai és üzenete a “Forgószínpad” dallal kapcsolatban:

“Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak. Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el, az önbecsapás, az öntolerancia szervének. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy ”ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély” :) Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene…”


A “Csak a Jót” albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új OSSIAN album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a "Követem vakon" című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó “Gyönyörű Bolond” után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az “Aki előre néz” március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

A “Csak a Jót” lemez eddig megjelent dalai és videoklipjei hivatalos lejátszási listán: 
bit.ly/ossiancsakajotplaylist 

Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a “Csak a Jót” már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es “A Reményhozó“ borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

“Csak a Jót” lemezbemutató nagykoncert:
(Budapest, Barba Negra Track, 2020. 09. 12.)
www.facebook.com/events/155932098751665/


Ossian: Csak a Jót
2020. 04. 17. // Hammer Records // HMRCD200
01. Csak a Jót
02. Forgószínpad
03. Követem vakon
04. A saját kezemben
05. Aki előre néz
06. Mennyit ad még
07. Te leszel a vad vihar
08. Akiről álmodtál
09. Köszöntés
10. Ami nyomot hagy
11. Egyensúly
12. Egy lélegzet

Bónusz:
(Koncertfelvételek, 2019 szeptember, Barba Negra Track)
13. Ahol a szürkeség véget ér
14. Hangzavarban a Harmóniát
15. Gyönyörű Bolond
16. Soha nem lehet
17. A Barát
18. Ahányszor látlak

első oldal
<< előző
329/2
következő >>
utolsó oldal