Koncertek

Ørdøg, Bearfood
2019. feb. 22. 20:00
Debrecen, Kaptár
Ørdøg
Bearfood

Tales Of Evening, Nova Prospect, Leecher
2019. feb. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Tales Of Evening
Nova Prospect
Leecher

Nomad
2019. már. 02. 20:00
Debrecen, Kaptár
Nomad

Over Kill, Destruction, Flotsam And Jetsam, Meshiaak
2019. már. 11. 18:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Over Kill
Destruction
Flotsam And Jetsam
Meshiaak

2019. már. 16. 20:00
Debrecen, Kaptár
Diktátor
Betonlégy

2019. ápr. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Rózsaszín Pittbull

2019. ápr. 13. 20:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem

CONAN'S FIRST DATE - új dal a Legacy magazin mellékleteként

2011. július 12. (kedd) 10:55

Conan's First Date

A német Legacy magazin legújabb számához kiadott CD-n jelent meg a szentendrei CONAN'S FIRST DATE legújabb, eddig még kiadatlan nótája, a 'The Uncovering'. A dalból egy részlet meghallgatható a csapat Facebook lapján, illetve itt.

A nóta a már egyre közeledő, 'The Devil Is On The Loose' című első CFD lemezen lesz rajta. A Legacy-ban interjú is olvasható a zenekarral, valamint egy rendkívül pozitív kritika a legutóbbi anyagról, a 'Jailbreak' EP-ről, mely a CFD honlapján ingyenesen letölthető.

A csapat nyári szendergését tölti a júniusi Club 202-es buli óta, legközelebb augusztus 27-én a Rockélet II. Szülinapi Party-n lesznek láthatók. Ősszel főleg az album körüli promócióra akarnak készülni, de azért visszaruccannak, majd Lengyelországba pár koncert erejéig.

Meghalt Würzel, a MOTÖRHEAD ex-gitárosa

2011. július 10. (vasárnap) 19:49
Michael "Würzel" Burston 1949-2011

Július 9-én, szombaton 61 éves korában elhunyt Michael "Würzel” Burston, a MOTÖRHEAD egykori gitárosa.

Würzel, mielőtt 1984-ben csatlakozott a bandához, Német- és Írországban szolgáló, hivatásos katona volt; emellett oszlopos tagja a BASTARD és a WARFARE nevű bandáknak. '84-ben ő és Phil Campbell részt vettek a MOTÖRHEAD meghallgatásán, és mind a ketten bekerültek a csapatba.

Burston a Würzel becenevet a hadseregben kapta, mivel madárijesztő kinézete miatt Worzel Gummidge karakteréhez hasonlították. Lemmy elárulta, hogy Michael nevében az O betűt a "heavy metal" hatására változtatta Ü-re.

Würzel az alábbi MOTÖRHEAD albumokon szerepelt, mielőtt 1995-ben kilépet a bandából: 'No Remorse' (1984), 'Orgasmatron' (1986), 'Rock N’ Roll' (1987), 'Nö Sleep At All' (1988), 'The Birthday Party' (1990), '1916' (1991), 'March Ör Die' (1992), 'Bastards' (1993), 'Sacrifice' (1995).

Utolsó éveiben a LEANDER OF DOWN bandában játszott. Ez a csapat volt az angol 'Never Mind The Bullocks' jótékonysági fesztiválon a nagyszínpad főzenekara. A fesztivál múlt hónapban került megrendezésre. Würzel 2009. november 28-án vendégként csatlakozott Lemmy-ékhez a Hammersmith Apollo-ban, ahol a klasszikus 'Ace Of Spades'-t adták elő. Erről a videó lentebb látható.

Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Forrás: www.rockness.eu

Fekete Zaj - ULVER, WOVEN HAND koncertek és létszámstop

2011. július 10. (vasárnap) 17:27

Fekete Zaj Fesztivál 2011

Már csak pár hét van hátra az idei Fekete Zaj Fesztiválig - a korábbi években is izgalmas line-up 2011-ben olyan nevekkel erősödött, mint az ULVER vagy a WOVEN HAND és a fesztivál számos újdonságot kínál.

Az örökké változó zenéjű ULVER a '90-es években black metal zenekarnak indult (a zenekar alapítója Garm), de a utóbbi lemezeiken már ambient vagy trip-hop hatások is megjelentek. A 'Wars of Roses' című új lemezen beszállt a dalszerzési, hangszerelési folyamatba Daniel O'Sullivan is. A norvég zenekar csak az utóbbi években kezdett el koncertezni, így fellépéseik különleges eseménynek, audio-vizuális performance-nak számítanak, a Fekete Zaj pénteki napján is ilyesmire számítsatok.

A fesztivál szombati headlinere az amerikai WOVEN HAND, ők már több emlékezetes koncertet adtak a Budapesten (Sziget - Világzenei Nagyszínpad, Millenáris, Kultiplex, A38), néha a Muzsikás Együttes társaságában, a közös produkciót pedig külföldi fesztiválokra is elvitték.

A két legnagyobb név mellett olyan zenekarok jönnek még, mint az experimental/folk és a black metal között mozgó román NEGURA BUNGET, a szintén román ARC GOTHIC, az angol LEAFBLADE, vagy a néhány héttel ezelőtt a Marillion társaságában koncertező ír LISA CUTHBERT. A hazai fellépők közül visszatér a fesztiválra a "feketezajongók" körében nagyon népszerű POZVAKOWSKI, KÉPZELT VÁROS, SHAPAT TERROR és idén is lesz TURBO koncert. A Land of Charon sajnos szünetet tart, viszont a zenekarvezető Janeth új csapattal tér vissza A.D.MORTEM néven.

A hazai mezőnyből a sokak által ismert ISTEN HÁTA MÖGÖTT vagy a HANGMÁS mellett olyan zenekarok is bekerültek a programba, mint a HAUNEBU, a VOLKOVA SISTERS vagy a DERENG. Összesen 55 zenekar lép fel az idei fesztiválon, a koncertek után pedig minden este afterparty is lesz az idén három színpadosra bővülő Fekete Zajon. A teljes program két héten belül felkerül a feketezaj.hu-ra.

Az idei év számos változást hozott a rendezvényszervező szakma szereplői számára. Az egyik ilyen az, hogy az 1000 fő fölötti szabadtéri rendezvényekre különleges, nagyon szigorú engedélyezési folyamat és szabályozás vonatkozik. Mivel a Fekete Zajt egy civil szervezet rendezi és a fesztivál idén sem kapott pályázati támogatást, valamint a szponzori támogatások is minimálisak, így a szervezők úgy döntöttek, hogy idén napi 990 főnél létszámstop lesz. Elővételes jegyek azonban jelenleg még elegendő számban kaphatók a független terjesztési pontokon és az országos hálózatok (TEX, Ticketportal) eladóhelyein is. A kempingen belüli faházas szálláshelyek elfogytak, azonban a kempingtől 150 méterre található Ifjúsági Tábor területén még vannak szobáink és - érvényes belépőjegy mellett - a sátrazás idén is ingyenes a fesztiválon.

Figyeljétek a fesztiválról érkező híreket, a következő hetekben kiderül, hogy mitől olyan jó hely a Mátra, mi az a Kihalt Állatok Kertje, melyik egyesülettel működünk együtt idén és milyen zöld törekvésekkel szervezünk egy igazán barátságos fesztivál!

Rockday's 2011 Tour - ajánlat zenekaroknak

2011. július 08. (péntek) 11:15
Rockday

ROCKDAY'S 2011 Hungarian Tours
Megérkezett az új ROCK Nemzedék
(Ajánlat zenekarok részére)

2011. szeptember 3 és december 17. között minden szombaton 34 városban közel 80 zenekar mutatkozik be az országnak, ami 340 koncertet jelent.

Egy zenekar minimum 10 különböző helyszínen lép fel szerződésben megállapodott feltételekkel, fellépti díj + útiköltség ellenében, ami a koncertek előtt a helyszínen előre kézhez kap a zenekar.

A szervező vállalja, hogy minden zenekarról előzetesen készít egy profi fotó sorozatot, amit reklám és promoció céllal használ fel. A fotózás teljes költségét a szervezők vállalják. A szervező anyagi ellen szolgáltatás nélkül megjelenést biztosít minden elektronikus és nyomtatott formátumú reklám és promociós anyagban. Minden zenekar , fotóval, rövid biográfiával, zenekari elérhetőséggel megjelenik a ROCKDAY’S Turné ajánló katalógusban ami 100.000. példányban kerül közkezekbe.

A zenekar fellépti díja és az útiköltség a turné szerződés aláírásakor közös megegyezéssel alakítja ki a szervező és a zenekar, ami rögzítésre kerül a turné megállapodásban.

Minden zenekarról külön bianco plakát készül B/2 formátumban 500 példányban, aminek a költségeit a szervezők állják, továbbá a plakátok időben történő elhelyezését megszervezik a koncertek időpontja előtt.

A zenekar részéről a ROCKDAY’S turnén való részvétel és a velejáró összes megjelenés, és gázsis koncerteken való fellépés, egyszeri 30.000 Ft befizetésével történik ami biztosítja a szervezőknek a zenekar időben történő megjelenését a koncerteken és hogy nyomdai lapzárta után a produkció nem lép vissza, ezzel esetleges anyagi, erkölcsi kárt okozva a szervezőknek.

Mivel már most 25 zenekarral megállapodást kötöttünk, a koncert turnén résztvevő zenekarok száma korlátozott. Figyelembe véve a zenekari produkció színvonalát, műsor anyagát és műfaji besorolását igyekszünk minél tartalmasabb műsorral kiszolgálni a közönséget. Technika, rider, helyszínek és időpontok egyeztetése a turné szerződés aláírásakor.

Amennyiben érdekel benneteket a koncert turnén való részvétel úgy kérnék egy gyors visszajelzést, hogy ne lépjük túl a fellépő zenekarok létszámát. Továbbá az előkészületek és a szervezés átfutása miatt is fontos az idő tényező.

Városok: Budapest - Sopron - Veszprém - Nyíregyháza - Debrecen - Pécs - Szolnok - Miskolc - Győr - Kecskemét - Székesfehérvár - Tatabánya - Kaposvár - Békéscsaba - Szombathely - Zalaegerszeg - Eger - Nagykanizsa - Dunaújváros - Hódmezővásárhely - Cegléd - Baja - Salgótarján - Vác - Szekszárd - Gyöngyös - Szeged - Kiskunfélegyháza - Kazincbarcika - Keszthely - Hatvan - Várpalota - Komárom – Kisvárda

Időpontok: szeptember 3. - szeptember 10. - szeptember 17. - szeptember 24. - október 1. - október 8. - október 15. - október 22. - október 29. - november 5. - november 12. - november 19. - november 26. - december 3. - december 10. - december 17. (ROCKDAY’S Karácsony)

Kapcsolat: YouArt Produkció 06 (20) 392-7661 • www.youart.huYOUART @ FaceBook

SANCTUARY - a legenda újra él

2011. július 07. (csütörtök) 09:14

A '80-as évek végének legendás amcsi power metal csapata, a SANCTUARY újra összeállt. Ez természetesen azt jelenti, hogy a NEVERMORE két oszlopos tagja, Warrel Dane énekes és Jim Sheppard basszusgitáros a jelenlegi bandájuk elődjének számító SANCTUARY-nek szentelik minden figyelmüket. Jelenleg gőzerővel dolgoznak az új dalokon és remélik, hogy az év végén hozzáláthatnak egy új lemez felvételéhez. Dane monumentálisnak nevezi a friss nótákat és azt hangoztatja, hogy Lenny Rutledge gitáros "hihetetlen thrash számokat ír, amik kettéhasítják majd az agyadat". Annak ellenére, hogy Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos áprilisban bejelentette, hogy kilép a NEVERMORE-ból Warrel azt állítja, hogy "a Nevermore nem halt meg. Most mindannyian a SANCUARY-re figyelünk és atyaég, ha meghalljátok tudni fogjátok, hogy miért fontosabb most ez az anyag. A napokban pedig egy nagy bejelentéssel is készülünk".

forrás: heavymetal.hu

Headbangers Ball - vége

2011. július 05. (kedd) 11:06

Headbangers Ball

"Három és fél év után befejeződött a Headbangers Ball, az MTV metal műsora. 2007-ben a HBB castingjakor, interjúalanynak kértek fel. Két nappal később felhívtak, hogy mi lenne, ha én vállalnám el a nagy múltú műsor vezetését. Először nemet mondtam, televíziós tapasztalatlanságom miatt, de aztán nem hagyott nyugodni az egóm, és végül rábólintottam a felkérésre. Az elmúlt három és fél évben rengeteg interjút készíthettem. Szinte a teljes magyar és külföldi metalszcéna megszólalt a Headbangers Ballban. Sok-sok exkluzív anyagunk is volt. Óriási kedvenceimmel is találkozhattam, megismerkedhettem, készíthettem velük interjút. Hatalmas élmény volt! A műsorban különböző rovatokat is voltak, amelyekért kaptam hideget-meleget, de ez így van rendjén, ha formát bontasz, vállald a következményeket. Olyan ez, mint a metal maga. Szeretnék köszönetet mondani minden kedves nézőnek, aki végigkísérte a műsort, vagy akár csak egyszer megnézte. Horváth Vandának, aki meglátta bennem a lehetőséget. Pócsik Olivérnek, Czapovits Vicának és megannyi szuper vágónak, akikkel együtt dolgozhattam. Pokrián Péternek, Ádám Csabinak, Szilágyi Attilának, Nyírő Balázsnak és az összes operatőrnek és technikusnak, akik metálkodtak velem az elmúlt években. Bódy Zoltánnak, Jakab Zsoltinak, akik segítettek szerkesztésben, műsorvezetésben. Strényi Verának, Sallai Zsuzsának, Csapó Ádinak, Senior Halnak, Franciskának, Juhász Gergőnek, Joey-nak, Elinek, és sok-sok MTV-s kollégának, bocs, ha esetleg kifelejtettem valakit. Barra Máriának, Szádvári Juditnak, Dezsényi Péternek - ti voltatok a legjobb tanáraim valaha! Természetesen az összes interjúalanyomnak is szeretnék köszönetet mondani, akiket néha nagy marhaságokra is rá tudtam venni!

Az utolsó Headbangers Ballt, a best of adást - amelyben megpróbáltuk a lehetetlent: belesűríteni három és fél év legjobb pillanatait 40 percbe - 4 rövid részben nézhetitek meg. Köszönöm! Jó szórakozást! Metal! Sziasztok!"

Tóth Gergő

Íme, az utolsó műsor:

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
302/278
következő >>
utolsó oldal