Koncertek

A Tour For The Demented 2018
2018. nov. 22. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2018. dec. 15. 20:00
Debrecen, Kaptár
Counter Clockwise

2018. dec. 22. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Box

2019. jan. 12. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Kalapács

Magyar zenekar dalát dolgozzák fel a heavy metal svéd sztárjai!

2011. május 18. (szeda) 19:16

'Hol van a szó' - ez a címe az egyik legelső magyar heavy metal zenekar, a POKOLGÉP szívbemarkolóan szép rockballadájának, mely 20 évvel megszületése után hamarosan az egész világon ismertté válhat. A műfaj egyik legnagyobb nemzetközi képviselője, a svéd HAMMERFALL ugyanis ezt a dalt dolgozta fel a napokban megjelenő új lemezén. A két zenekar közösen, magyarul és angolul is előadja majd az átiratot: az egyedülálló koncertre június 3-án kerül sor a Csillebérci Szabadidő Központban, a három napos Metalfest Open Air színpadán.

Kevés magyar dal volt képes áttörni a Kárpát-medence határait, hiszen a nyelvi korlátokat nehéz legyőzni. Néhány estben azonban ez mégis sikerül, sőt, arra is volt már példa, hogy egy hazai sláger valamilyen külföldi zenekar előadásában vált világhírűvé. Ez a megtiszteltetés azonban csak maroknyi dalt ért: ilyen például a több mint 100 nyelvre lefordított 'Szomorú Vasárnap', vagy a SCORPIONS által 'White Dove' címen világslágerré tett OMEGA-klasszikus, a 'Gyöngyhajú lány'. 2011-ben egy újabb magyar sláger előtt nyílhat meg az út a világhír felé, hiszen a modern heavy metal egyik úttörője, a svéd HAMMERFALL a POKOLGÉP zenekar Hol van a szó című jól ismert rockballadáját is feldolgozta az idén kiadásra kerülő új albumán.

Dinamikus, dallamos fémzenéjével a HAMMERFALL a műfaj egyik legnépszerűbb kortárs zenekara, mely majd' 20 éves fennállása alatt az egész világon nagy népszerűségre tett szert. 'Infected' című új lemezén a magyar dal átirata 'Send me a Sign' címen kapott helyet. "A POKOLGÉP egy fantasztikus hevay metal zenekar, és a 'Hol van a szó' című daluk pedig pedig pont egy olyan érzelmes és dallamos tétel, amilyet mindig is szerettünk volna egy HAMMERFALL lemezen tudni." - mondta el a HAMMERFALLt vezető Oscar Dronjak a feldolgozás kapcsán.

A POKOLGÉP valóban úttörő szerepet játszik a hazai zenetörténetben: a '80-as évek eleje óta működő csapat nevéhez köthető az első igazi magyar heavy metal album, az 1986-os 'Totális metal', amelynek szinte minden dala igazi klasszikussá vált: a 'Jel' vagy a 'Mindhalálig Rock and Roll' szövegét máig kívülről fújja minden rocker. A 'Hol van a szó' a zenekar 1991-es albumán jelent meg, de a többivel ellentétben ez egy szelídebb hangvételű dal, melyet sokan a legszebb magyar rockballadának tartanak. Íme a dal eredeti verziója:

A POKOLGÉP hírnevét az is jól szemlélteti, hogy a határainkon túl is mint meghatározó magyar metal bandát tartják nyilván - a HAMMERFALL tagjai például akkora rajongók, hogy az évek során a csapat teljes diszkográfiáját begyűjtötték. Így talán az sem meglepő, hogy a POKOLGÉP-sláger most elkészült átdolgozását - mely az egyik hazai országos rádióadón lesz először hallható - a két zenekar közösen is előadja, méghozzá június 3-án a csillebérci Metalfest keretében! A HAMMERFALL énekes Joacim Cans így fogalmazott a közös fellépés kapcsán: "Biztos vagyok benne, hogy ez a koncert fantasztikus hangulatú lesz – elvégre ritkán játszhat az ember egy színpadon olyanokkal, akiknek a dalait már 15-20 éve hallgatja. Életre szóló élmény!"

A különleges POKOLGÉP koncerten az énekes Joacim Cans és Oscar Dronjak gitáros jelenik majd meg, és az immár közös dalt magyarul és angolul is eléneklik, több más nóta és egyéb meglepetések mellett. Maga a POKOLGÉP pedig az év eleje óta létező új felállásával lép színpadra Metalfesten, többek között a Társulat Tordájaként is ismert Tóth Attila énekessel. A fesztiválról és a koncertről további információkat találunk a www.metalfest.hu weboldalon.

Elindult a SzigetVáRock fesztivál hivatalos oldala

2011. május 18. (szeda) 18:54

Idén, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a SzigetVáRock fesztivál augusztus 12-14 között! 2 színpaddal 60 zenekarral várunk mindenkit. Fellép a WATCH MY DYING, INSANE, SZEPULTÚRA, ROOM OF THE MAD ROBOTS, SEEK & DESTROY (A), SICK-ROOM, DON GATTO, SHOCK, STOPYT, CHECKPOINT CHARLIE, AS HEART BLEEDING, PIGS MIGHT FLY, DÓZER.HU, HISZTÉRIA, BLIZARD, WRONG SIDE OF THE WALL, PLASTIC BEACH stb. A kis színpadon, pénteken az alternatív rock szerelmeseinek kedveskedünk, szombaton a punk és a rockabilly kap teret, vasárnap pedig zúzás lesz mind 2 színpadon! A sátorozás továbbra is ingyenes, a belépő továbbra is a béka segge alatt.

Infókat folyamatosan a www.szigetvarock.hu honlapon találtok!

Rocksztár leszek, Mama! - Képregényes útikalauz menthetetlen zenészpalántáknak

2011. május 18. (szeda) 12:18

Rocksztár leszek, Mama!

Történetünk főhőse a basszusgitáros Johnny, aki múló fiatalsága ellenére sem adja fel a reményt, hogy Ócskavas nevezetű punk zenekarát a csúcsra juttassa. Miután egy kedvező fordulat következtében esélyt kap arra, hogy neves hazai bandák előzenekaraként mutatkozhasson be a színtéren, minden erejét annak szenteli, hogy a félnótás dobosával, Ekivel megtalálják a megfelelő gitárost és a lehető legjobb produkciót állítsák össze a várva várt turnéra.

Az álmodozásokban és kínlódásokban gazdag történeteik megismerésével bepillantást nyerhetünk az amatőr zenészek életének mindennapjaiba, valamint arra is sikerül választ kapni, hogy mennyire nehéz elindulni a ranglétrán, főleg, ha mindenki a te lábadba kapaszkodik.

Az első széria több mint ötven epizódját nyomon követhetitek minden hétfőn, szerdán és pénteken a rocksztarleszekmama.blog.hu oldalon.

Egri Rockfesztivál bemelegítő buli

2011. május 18. (szeda) 12:15

Június 4-én, szombaton kerül megrendezésre az Egri Rockfesztivál a Szépasszonyvölgyben, többek között olyan fellépőkkel, mint a ROAD, a SUBSCRIBE, LEANDER vagy a CADAVERES.

A buli előtti napon, azaz 3-án, pénteken bemelegítő buli lesz a 'Völgyben a CADAVERES zenekar társaságában. A mókázás az egyik pincében indul 18:00-kor, pincegulyással felvezetett borkóstolóval. A vacsora után bortúra, közönségtalálkozó és egyéb vidám szabadidős program veszi kezdetét, amely pont addig fog tartani, amíg Balika el nem fárad. De ő három napig simán bírja. Aki részt szeretne venni a kóstolón, annak 1400 Ft-ot kell befizetnie előre (május 30-ig), amely tartalmazza az étkezés és a kóstoltatott bor mennyiségét. Ha szeretnél jönni, hívj: 36-209-625-429 vagy írj nekünk: egrirockfesztival@gmail.com

Esemény a FaceBook-on.

Ha szeretnéd megismerni Egert és közelebbről a 'Völgyet, akkor gyere és csatlakozz hozzánk már pénteken!

Az Egri Rockfesztiválra május 20-ig lehet 2000 Ft-ért jegyet venni, utána a belépő 2500 Ft.

WATCH MY DYING - újra két gitárral a fesztiválokon

2011. május 18. (szeda) 09:57

Attila kiszállása óta egy gitárral nyomult a WATCH MY DYING, azonban tavasz közepén el kezdtünk agyalni azon, hogy jó lenne, ha újra két gitárral szólnánk. A fesztiválokon és nagyobb helyeken hiányzott az ötödik elem, még ha klubokban nem is annyira. Sanyi nyolc húros gitárja mellé olyan embert akartunk, aki hasonlóan vaskos soundokra képes és a hangszerén kiváló. Összedobtunk egy listát pár névvel és Szabó Viktor volt az első, akit kipróbáltunk. Eddig nagyon elégedettek vagyunk a játékával, színpadi megjelenésével és a hangzásával. Ráadásul az első találkozáskor már szakadtunk a poénjaitól, ami szintén jó jel. Eddig az A38 Hajón, Mosonmagyaróváron és Kecskeméten játszott velünk. Az A38-as bulit rögzítette a M1 és valamikor később majd adásba fog kerülni a tévében.

Szabó Viktor

Viktor a Kőbányai Zenesuliban végzett 2001-ben. Ágnes zenekarának a tagja, egykor a BOOBOO'S PUNCH-ban és az INSIGHT-ban gitározott. Chapman sticken is játszik. A 'Klausztrofónián' és a MOBY DICK 'Múló álom' feldolgozásunkon dolgozott velünk stúdióban.

Most lesz pár szabad hétvégénk, úgyhogy már öten fogjuk összerakni Sanyi új dalát, amit szeretnénk már a nyári bulikon játszani. Ezeken a bulikon pár olyan szám is előkerül majd, amik nem voltak mostanában a műsor részei, pl 'Gyúlékony csizma' vagy 'Leggyorsabb mártír'. Viktor csatlakozásával a zenekar olyan vastagon szól, mint még soha.

Apropó nyár. Régen volt olyan, amikor annyi fesztiválra kaptunk meghívást, mint idén. Ott leszünk az Egri Rockfeszten, a Hegyalján, a Rockmaratonon, a PaFén, a Fezenen, a Gyárfeszten, a Fekete Zajon, a Volton, az Éterfeszten, a SzigetVárockon, a debreceni Sulitemetőn és még van pár buli a tarsolyban. Akad pár klubos megmozdulásunk is, mint az ingyenes DürerKert júliusban vagy a dorogi Kacsa augusztusban.

A 'The Prefekt Strikes Back' pólóminta már kapható férfi fekete, fehér baseball fazonban, illetve női fekete és fehér változatban. Aki akar rendelni a pólóból, megvásárolhatja a koncerteken, de elfogadunk rendelést adott esetben egy fesztiválon történő átvételre, így megspórolhatjuk egymásnak a postázással való időveszteséget. Persze, aki szereti, ha a postás kétszer csenget, az sem baj.

A zenekar egyelőre elvetette az első két EP újrarögzítésének és kiadásának a tervét. Helyette inkább új albumot szeretnénk kiadni 2011-ben. Ha minden jól alakul, akkor ősszel ez lesz a fő feladatunk, úgyhogy kevés koncert várható, azok is inkább külföldön: Szerbia, Szlovákia, Anglia.

WATCH MY DYING koncertek:
2011. június 4. Eger, Egri Rockfesztivál
2011. június 11. Várpalota, Pannónia Fesztivál
2011. Június 17. Salgótarján, Éterfeszt

www.watchmydying.com | www.facebook.com/WatchMyDying

OSSIAN születésnap - after party a PeCsa Caféban!

2011. május 17. (kedd) 09:14

Május 21-én szombaton 25 éves jubileumát ünnepli az OSSIAN a PeCsa szabadtéri színpadán. Az este 10-ig tartó program után egy fergeteges after partyra invitál mindenki a PeCcsa café szervezősége. Mivel rendes rocker ilyenkor még nem megy haza, ha a nagyszínpadon vége a bulinak, irány a kávézó, ahol vár rátok a CHEROKEE és a FLÚG!

A budapesti fanoknak egyik zenekart sem kell bemutatni. A 10 éves CHEROKEE sokszor, sok helyen bizonyított már, nemrégiben elkészül első profi videoklipjük és idén végre kezünkbe vehetjük majd első lemezüket is. A FLÚG is megjárta már a hadak útját. Számtalan tehetségkutatón zsebeltek be dobogós helyezesét, de láthattuk őket már nagy fesztiválok nagy színpadán - a két zenekar koncertje tehát minden bizonnyal méltó befejezése lesz az estének.

www.cherokee.hu | www.flúg.hu

első oldal
<< előző
296/278
következő >>
utolsó oldal