Koncertek

Gate 69, Mag, HereWeAre
2018. szep. 21. 19:30
Debrecen, Kaptár
Gate 69
Mag
HereWeAre

Diktátor, Stádium, Yulius25
2018. szep. 29. 19:00
Debrecen, Kaptár
Diktátor
Stádium
Yulius25

Nemzeti Hang, Molto, Kazah
2018. okt. 05. 19:00
Debrecen, Kaptár
Nemzeti Hang
Molto
Kazah

2018. okt. 19. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2018. okt. 20. 20:00
Debrecen, Kaptár
Akela

A Tour For The Demented 2018
2018. nov. 22. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2018. dec. 22. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Box

AgRock fesztivál hírek

2011. május 04. (szeda) 12:15

AgRock Fesztivál 2011

A májust egy megújult honlappal és első fellépők nevével nyitotta az AGROCK Feszt crew.

Biztosan fellép a fesztiválon a debreceni SZEG zenekar. A zenekar 1999-ben alakult és már az első években leszerződtek a debreceni E.Z.S. kiadóhoz. Ennek a kapcsolatnak az eredményeképpen a 2002-es Summer Rocks fesztiválon a Slayer előtt mutathatták meg, hogy mit tudnak. A Szeg az elkövetkező években is sikert sikerre halmozott. 2005-ben az Invictus, a Monster Garage fejlesztője egy Szeg dalt választott az új játékukhoz. Turnéztak a Tankcsapdával, láthattuk őket nagy fesztiválok és most megérkeztek az AGROCK színpadára is.

A görbeházi BEARFOOD és a kolozsvári GUERILLAS is a biztos fellépők között szerepel már. A Bearfood is régi motoros már a metálosok között. Az 1997-ben alakult zenekar már a tavalyi fesztiválon is lehetőséget kapott. A kolozsvári Guerillas rendszeres fellépője a romániai fesztiváloknak. 2007-ben még a Sepultura előtt is sikerült egy helyet megcsípniük.

További fellépők hamarosan. Addig is: www.agrock.hu

Forrás: vaskarc.hu

I. PolgárPUNKasztó Fesztivál a Dürerben

2011. május 02. (hétfő) 18:01

Május 28-án rendezi első PolgárPUNKasztó Fesztiválját a Rockműhely. A rendezvény nem csak négy, remek punk rock zenekar koncertje lesz, hanem a KGB zenekar első idei budapesti fellépése is. Nem titok, hogy a banda már a második lemezén dolgozik és a Kontor Tamás kilépése után Szőke Gáborral megerősödött csapat hamarosan többet is elárul majd a készülő új albumról.

A fesztiválon fellép még a mosonmagyaróvári TIRPUNK, aki szintén új lemezzel fog előrukkolni még az idén és jól ismert a Dürer látogatói számára. A fiúkat idén megnézhetitek a Pannónia Fesztiválon, és nekem megígérték, hogy befejezik majd a koncertet, mire kezd a Twisted Sisters.

A következő fellépő a BUGZ, aki híres a pozitív gondolkodásról, a nők szeretetéről és a rózsaszín bugyikról. Hogy feltöltik-e a bugyi készletet erre az estére, az legyen meglepetés.

A ROTTEN TOMATOES sem ismeretlen eme stílus kedvelői számára. A szinte folyamosan koncertező zenekarnak még arra is volt ideje, hogy elkészítse legújabb albumát 'At least we tired' címmel. A lemez még a coming soon stádiumában van, reméljük május 28-án már kapunk belőle valami ízelítőt.

2011.05.28. | Dürer kert | Belépő: 1000 HUF | Kapunyitás: 20:00

www.rockmuhely.hu

Heidenfest: visszatér Budapestre a pogány viking népzenék fesztiválja

2011. május 02. (hétfő) 11:41
Heidenfest

Október 20-án már harmadik alkalommal érkezik Magyarországra a pagan és folk metal bandák nagy utazóturnéja, a Heidenfest, amelyen idén a FINNTROLL, a TURISAS, az ALESTROM, az ARKONA, a TROLLFEST és a SKÁMLÖLD vesz részt. A túra hazai állomása ezúttal is a Fehérvári úton, a Club 202-ben kerül megrendezésre.

Az elmúlt években Magyarországon is nagy sikert arattak azok az egy estés utazó fesztiválok, melyek a számos különböző metalzenei műfaj közül egy-egy bizonyos csoport köré épülnek. Az először 2008-ban megrendezett Heidenfest az Európa népeinek ősi, pogány hitvilágát megidéző folk és viking metal zenekarokat vonultatja fel: az elmúlt évben a Finntroll, a Primordial, az Ensiferum vagy az Eluveitie is szerepelt az egész kontinenst beutazó turné szereplői között.

2011 őszén a korábbiakhoz méltó felállás indul majd útra: ismét érkezik a műfaj igazi nagyágyúja, a FINNTROLL, valamint a szintén finn csatadalokat előadó TURISAS. A műfajt a humor irányából közelítő, önmagát részeges kalózbandaként beállító ALESTORM is egyre népszerűbb, ráadásul ősszel már a júniusban megjelenő új albumot is előadják, az orosz ARKONA pedig szláv dallamokkal, valamint elbűvölő, ám annál keményebb hangon "énekelő" énekesnőjével hívja majd fel magára a figyelmet. A norvég TROLLFEST dalaiban akár balkáni dallamokat is felfedezhetünk majd, a SKÁMÖLD pedig a messzi, fagyos Izland szigetét képviseli majd a turnén.

Októberben 20-án tehát ismét a Club 202 fedélzetén a helye minden edzett lelkű sörhősnek, hiszen a Heidenfest zászlaja alatt ismét a legjobb bandák kormányozzák majd a csatahajót egy újabb átmulatott éjszaka felé. Valahogy így: http://youtu.be/Tt6_65LDZ60 A hazai koncertet szervező Hammer Concerts jegyakciót is kínál azoknak, akik a júniusi Metalfestre is szeretnének eljönni: ha a két rendezvényre egyszerre vásárolunk jegyet a Hammer Zenebarlangban vagy a www.metalshop.hu webáruházban, akkor a Heidenfest belépőért mindössze 2999 forintot kell fizetni.

tovább olvasom >>>

BURNOUT lemezbemutató

2011. május 01. (vasárnap) 11:26

Jövő hónap végén megjelenik a Burnout zenekar első lemeze. A székesfehévári fiúk, fiatal koruk ellenére nem ma kezdték a zenélést. Ez a formáció már 4 éve létezik a következő felállásban: Mong Máté (ének / ritmusgitár), Schuller Gábor (dob), Rácz Olivér (szólógitár / vokál), Jámbor Béla (basszusgitár).

Mint minden fiatal zenekar, ők is sok tehetségkutatón megfordultak az évek során. 2008-ban megnyerték a Fezen tehetségkutatót, 2009-ben Pakson a legjobb rockzenekarnak járó különdíjat hozták el, 2010-ben a Peron tehetségkutatón is egy különdíjjal jutalmazták őket. A legutolsó nekifutás is jól sikerült, hiszen bejutottak a Talentometer rock/metal mezőnyének középdöntőjébe. Május 15-én láthatjuk őket ismét az A38 színpadán. Idén láthatjuk majd őket a Pannónia fesztiválon és a Rockmaratonon, de előbb bemutatják új lemezüket, május 21-én, Székesfehérváron a Főnix Pubban. A jó hangulatra garancia a két vendégzenekar is, a ROMANEK AIRLINES és a NEVERMIND.

www.burnoutzenekar.hu

Egri Rockfesztivál ajánló

2011. április 27. (szeda) 16:47

Egerbe mindenki eljut egyszer. A Rockfesztivállal adunk indokot a második alkalomra. Bor, csajok, satöbbi. Érdekel? Gyere és bulizz az ország egyik leghíresebb borvidékén, akár a teljes hétvégén és közben nézz meg első osztályú zenekarokat!

A fesztivál egyik főzenekara, a mesebeli hős, a ROAD, akik az egyik közeli faluból lettek az ország egyik legnépszerűbb rockbandája. Ha őszinte zenei élményre vagy kíváncsi, akkor Mátéék a legjobb választás. A másik attrakció, a márciusban új albummal jelentkezett SUBSCRIBE. A majdnem csak angol nyelven előadó pesti modern rock csapat irtózatosan tele van energiával, joggal várhatunk tőlük egy deszkaropogtató koncertet. LEANDER az utóbbi fél év egyik meglepetés bandája. Lady Gaga féle 'Bad Romance' feldolgozással a semmiből robbantak a köztudatba. Később olyan pop metal dalokkal rukkoltak elő, mint a 'Viharom, Tavaszom', a 'Csak te' vagy a 'Szívidomár', amelyek mind slágerek lettek. A legnépszerűbb hazai extrém metalbanda, a WATCH MY DYING a 'Klausztrofónia'-val tört be a köztudatba, mely albumot az óta kettő követett. A WMD mindig is híres volt pusztító fellépéseiről, az Egri Rockfesztivál látogatói sem kapnak kegyelmet. A modern metalos CADAVERES tavalyi lemeze, a 'Mindstream' igazi átütő siker lett. Az általános közönségsiker mellett Hang-Súly díjakat nyert, és jelölve lett Fonogramra is. A harcedzett brigád már több koncertlétesítményt amortizált le, kíváncsiak vagyunk, hogy a szabadtéri színpad hogy bírja a terhelést. A SHAPAT TERROR a település legrutinosabb zenészeinek a stoner bandája, akik a 2002-es alakulás óta olyanokkal játszottak együtt, mint a Helmet vagy Brant Björk. A PSYCHOGANG egy frissebb metalcsapat, szintén helyből, amely túl van első lemezén, zeneileg pedig nem gyömöszölhető bele egyetlen skatulyába sem. A fesztivál második fellépője a hatvani ifi rocker HOLTIDŐ lesz, akiket a Road, a Tankcsapda és a Rómeó Vérzik turnékról lehet ismerni. A nyitózenekar az átlagosan 16 éves srácok és egy leányzó alkotta XPLODE. A hevesi tini metálosok magabiztosan előadott Machine Head feldolgozásokkal és saját dalokkal sokkolják a tehetségkutatókat és a klubokat már egy ideje.

Eger hétvégi programnak elsőrangú - mindegy, hogy családdal érkezel, vagy barátokkal, - ha meg rockolni is akarsz, akkor gyere június első hétvégéjén. Jössz, mert bánni fogod!

Sorrend:
14:00 XPLODE
14:50 HOLTIDŐ
15:50 PSYCHOGANG
16:50 SHAPAT TERROR
17:50 CADAVERES
19:00 WATCH MYD DYING
20:20 SUBSCRIBE
21:40 ROAD
23:10 LEANDER

A koncertek várható befejezése éjfél. A koncertek között Jacsó Balázs (nagash793.extra.hu) festményei, rajzai, grafikái lesznek láthatók virtuális kiállításon a színpad mögötti falra vetítve.

tovább olvasom >>>

A Bandák Csatája II. győztese fellép az idei Rockmaratonon

2011. április 25. (hétfő) 17:24

A szerbiai illetőségű, de magyar nemzetiségű tagokból álló zenekar útja zökkenőmentesen vezetett a tehetségkutató selejtezőiből a döntőbe és a győzelemhez. Profi produkciójával lenyűgőzte mind a zsűrit, mind pedig a Crazy Mama közönségét. A THE SOUTHERN SOCIETY első albumán dolgozik és hamarosan elkezdi forgatni profi videoklipjét, melyet a Rock TV ajánlott fel a Bandák Csatája II. győztesének. A zenekar jelenleg hazájában, Szerbiában koncertezik, de a Rockműhely jóvoltából, melyhez a tehetségkutatón elért győzelem után került, már szervezés alatt vannak a magyarországi fellépések.

www.thesouthernsociety.com

első oldal
<< előző
295/279
következő >>
utolsó oldal