Koncertek

Ørdøg, Bearfood
2019. feb. 22. 20:00
Debrecen, Kaptár
Ørdøg
Bearfood

Tales Of Evening, Nova Prospect, Leecher
2019. feb. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Tales Of Evening
Nova Prospect
Leecher

Nomad
2019. már. 02. 20:00
Debrecen, Kaptár
Nomad

Over Kill, Destruction, Flotsam And Jetsam, Meshiaak
2019. már. 11. 18:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Over Kill
Destruction
Flotsam And Jetsam
Meshiaak

2019. már. 16. 20:00
Debrecen, Kaptár
Diktátor
Betonlégy

2019. ápr. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Rózsaszín Pittbull

2019. ápr. 13. 20:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem

TWISTER - 'Az Ördög lánya' lemezbemutató koncert a Club 202-ben

2011. június 28. (kedd) 18:57

Elkészült a TWISTER zenekar első nagylemeze, 'Az Ördög lánya' címmel. A lemez napokon belül megjelenik, mégpedig a július-augusztusi HammerWorld magazin mellékleteként. A több ezer új lemeztulajdonos nem csak egy kitűnő albumot tudhat majd magáénak, de rögtön egy belépőjeggyel is gazdagabb lesz, hiszen a lemezborítót felmutatva ingyen lehet részese a Club 202-ben, augusztus 6-án megrendezésre kerülő lemezbemutatónak.
Az esemény két vendégzenekara a STEROID és a FLOOD IN THE DESERT lesz, illetve néhány barát, akikkel közös produkcióra is készül a TWISTER. Kovács Gábor a WISDOM gitárosa, Tóth "Carlos" Károly és Szaládi "Devil" Károly a CROSSHOLDER zenekar tagja és Nachladal "Nahi" István is felmegy majd színpadra néhány dal erejéig.

Ha valaki a nagy kapkodásban otthon felejtené a borítót, ne búslakodjon, hiszen az eseményre a belépő mindösszesen 400 forint lesz.

www.twistermusic.hu

Tattoo The Sun Feszt - Ingyenes buli a Dürerben a WMD-vel és a CADAVERES-el

2011. június 27. (hétfő) 23:12

Július első napján szuper koncertélményekre tehetsz szert, ha fogod magad és jól ellátogatsz a Dürer Kertbe. Egész pontosan öt zenekar fogja bevenni a színpadot, és mint ahogy az a címből valamelyest kivehető, de legalábbis sejthető, valamilyen úton-módon kapcsolódik az eseményhez a tetoválás. Például úgy, hogy a legszebb tetoválással rendelkező koncertlátogató tetoválásra elkölthető utalványt kap. A két fő zenekar a CADAVERES és a WATCH MY DYING, az estét 8 órás kezdettel a SLEEPLESS nyitja. Róluk jó, ha tudod, hogy az EMOTIONS UNTIL DEATH utódzenekara, jelszavuk a "Mosh & Roll!" 21 órától aztán a váci SUNDAY FURY-é a főszerep, akiket leginkább a doom/stoner hatás jellemez, de egyáltalán nem idegen tőlük a hardcore és a thrash sem. Teszem hozzá, két lemezes banda. Tíztől CADAVERES, utána pedig a WATCH MY DYING zúzza szét a fejeket a tőlük elvárható és megszokott módon. Az estet - jobban mondva a koncerteket - a 2009-es alakulású SCERRA zárja, akiknek 2010 áprilisában jelent meg első, 'Kétségekkel, vagy anélkül' című lemeze, azóta pedig folyamatosan koncerteznek, bemutatkozó fellépésükre a tavalyi Metalfest Open Air-en került sor. És most figyelj! Az belépés teljesen ingyenes! Tehát július elsején pénteken, tárt karokkal vár a Dürer Kert és csapata, a WMD és a CADAVERES legénysége, minden szesz és minden nem szesz, mert a lehetőségek határtalanok!

Sorrend:
20:00 - 20:40 SLEEPLESS
21:00 - 21:40 SUNDAY FURY
22:00 - 22:50 CADAVERES
23:10 - 00:00 WATCH MY DYING
00:10 - 00:50 SCERRA

További info a Facebook-on.

Forrás: rockelet.hu

ENDLESS MAIN - power metal Szlovákiából

2011. június 27. (hétfő) 23:04

Endless Main

Május elején jelent meg az ENDLESS MAIN nevű, klasszikus europowerben utazó szlovák hatosfogat bemutatkozó lemeze. A 'Sea of Lies' dallamos, mégsem túl könnyen befogadható anyag. Nem elsősorban a lehengerlő melódiákban és az íves refrénekben lakik az ereje, a fülbemászó témák közt modern metalos és progresszív elemeket is hallhatunk. A csapatban két kiváló gitáros és egy hasonló képességekkel bíró billentyűs gondoskodik a karakteres megszólalásról, ám a kemény, rifforientált dalokon és a ragyogó szólókon túl, ami a legelemibb módon definiálni képes az ENDLESS MAIN muzsikáját, az a sajátos énekhang. A változatos - némi skandináv típusú hörgéssel és ordítással kombinált - énektémák sora a korszerű kihívásoknak is teljes mértékben eleget tesz. A 'Sea of Lies' csak egyetlen bizonyítéka annak, hogy a jó power metal nem feltétlenül onnan érkezik, ahonnan számítasz rá... A korong ráadásul szabadon letölthető, a teljes booklettel együtt! Érdemes meghallgatni, már csak azért is, mert augusztusban talán itthon is találkozhatsz a csapattal!

www.myspace.com/endlessmain

Egymillióan a Rockért - hírek

2011. június 27. (hétfő) 12:25
Egymillióan a Rockért

A két hónapja elindított kezdeményezés jelen pillanatban több mint 4300 tagot számlál. A június 3-ra meghirdetett 'A magyar rock órája' kezdeményezést több mint 8000 ezren támogatták. Sajnos a szélesebb körben sugárzó rádiók nem csatlakoztak, viszont több internetes és regionális rádió igen, ami azért is nagyon örvendetes, mert e kezdeményezés folytán néhány feltörekvő zenekar és csatlakozó rádió egymásra talált. Ezt az akciót még szeretnénk az év folyamán többször megismételni, de most a legnagyobb projektre koncentrálunk, ami a Magyar Rock napjának a megszervezése. A honlap már készen van és hamarosan tartalommal is megtöltjük: www.rocknapja.hu. Júliusban leforgatjuk első promóciós kisfilmünket, Kalapács József közreműködésével, remélve, hogy ezt széles körben terjesztve, nagyobb figyelmet kap a kezdeményezésünk. A film és a honlap elkészítésében a győri székhelyű Chromeball (www.chromeball.com) sietett a segítségünkre, amit ezúttal is nagyon köszönünk!

A 'Rock napja' honlapra nem csak az eseménnyel kapcsolatos hírek kerülnek majd fel, hanem szeretnénk létrehozni egy zenekari adatbázist, ami jelen pillanatban sehol sem lelhető fel, ezzel is segítve minden rock és metal zenekart és az összes feltörekvő, eddig még ismeretlen magyar bandát. A bemutatkozó anyagot ide várjuk: rockmuhely@rockmuhely.hu

Továbbra is várjuk a csatlakozókate:
www.facebook.com/groups/1m4rock
www.facebook.com/rocknapja

ANTHRAX - letölthető az új lemez első dala

2011. június 24. (péntek) 21:23

Az ANTHRAX régóta ígérgetett új lemeze, a 'Worship Music' szeptember 12-én lát majd napvilágot a Nuclear Blast gondozásában, és ez lesz az első stúdióalbum 1990-es 'Persistence Of Time' óta, amelyen ismét Joey Belladonna énekel. Most pedig itt az első új dal az albumról ('Fight'em 'til You Can't' (és itt látható, hogy nem volt teljesen jó ötlet egyszeres aposztrófokat használni a dal és lemezcímek kiemelésére)), melyet letölthetsz a zenekar honlapján.

Forrás: HammerWorld

Bemutatkozik a YOURSELF zenekar

2011. június 22. (szeda) 23:42

A zenekar 2000 májusában alakult Debrecenben, AUTUMN néven, az alábbi felállásban: Sándor László - gitár és ének, Sándor Mihály - gitár, Czeglédi László - basszgitár, Rózsa Nimród - dobok.

Youself logo

Zenénket kezdetben a lassabb harmóniák, melankólia és doomos hangulat jellemezték. Még ez év novemberében bemutatkoztunk a debreceni Shock-fesztivál keretein belül, ahol nem várt sikert arattunk. 2001 márciusában kiegészült a zenekar Fógel Tamás énekessel és Botos László kisegítő billentyűssel. Néhány koncert után sikerült eljutnunk a műfaj egyik legrangosabb rendezvényére, a Nightbreed fesztiválra (itt azóta már többször is megfordultunk), ahonnan igen jó visszajelzéseket kaptunk. Ezek után meg kellett válnunk Rózsa Nimród dobostól, aki sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Helyét Wágner István vette át, aki emberileg és zenészként is jó választásnak bizonyult. Az idő múlásával és a tagcserékkel zenénk jellege is változott, lendületesebbé s néhol agresszívebbé vált. Az alábbi bandákkal írhatnánk le az irányvonalat: Anathema, My Dying Bride, Katatonia, Opeth, Dark Tranquillity, In Flames, Amorphis, Therion.

2001-2003 között az ország szinte minden szegletében megfordultunk. Többek között játszottunk a debreceni Shock-fesztiválon, a Gothica fesztiválon, s egy alkalommal a floridai Deicide előzenekaraként léptünk színpadra. Kijutottunk Pozsonyba is, ahol felejthetetlen élményeket szereztünk. Időközben kiegészült a zenekar Bódi Attila gitárossal és a billentyűs Botos László helyét Sándor László gitáros vette át. Ezzel egyidőben megnőtt a billentyűs hangszer szerepe a zenében. 2004-ben elkészült első albumunk, 'On the Verge of Existence' címmel, a Nail Records gondozásában.

Youself

Az idő múlásával az együttesből távozott Fógel Tamás és Bódi Attila, s az immár négytagú zenekar úgy döntött, hogy YOURSELF néven folytatja tovább. A zene gyökere nem változott, azonban az egy gitárnak köszönhetően konkrétabbá vált, a szintetizátorok és a gitár felváltott dominanciája és párbeszéde jellemzi, izgalmas ritmusokkal alátámasztva. Második albumunk 2010-ben készült el, s az '...And We Trust' címet kapta. Ezt az anyagot bárki meghallgathatja a zenekar ideiglenes honlapján.

első oldal
<< előző
302/280
következő >>
utolsó oldal