Koncertek

Brainstorm, Mob Rules, Gloryful
2019. jan. 27. 18:00
Budapest, Dürer Kert
Brainstorm
Mob Rules
Gloryful

Stubborn, The Southern Oracle, Wishes
2019. feb. 15. 19:00
Debrecen, Kaptár
Stubborn
The Southern Oracle
Wishes

Christian Epidemic, Andartar, Besatt {PL}, Aornos
2019. feb. 16. 19:00
Debrecen, Kaptár
Christian Epidemic
Andartar
Besatt {PL}
Aornos

Ørdøg, Bearfood
2019. feb. 22. 20:00
Debrecen, Kaptár
Ørdøg
Bearfood

Tales Of Evening, Nova Prospect, Leecher
2019. feb. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Tales Of Evening
Nova Prospect
Leecher

Nomad
2019. már. 02. 20:00
Debrecen, Kaptár
Nomad

Over Kill, Destruction, Flotsam And Jetsam, Meshiaak
2019. már. 11. 18:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Over Kill
Destruction
Flotsam And Jetsam
Meshiaak

Pannónia Fesztivál: teltház Várpalotán és környékén

2011. május 24. (kedd) 23:44

Alig két hét múlva, június 9-én elkezdődik a nyár első nagy fesztiválja, az 5. Pannónia Fesztivál Várpalotán. A városban, illetve 15 kilométeres körzetében már alig van szálláshely, de a kemping tárt karokkal várja a látogatókat. A fesztiválnak helyet adó Cseri-parkerdőben jövő hétfőn kezdődik a tereprendezés, majd az építkezés.

Megrohamozták az elmúlt hetekben a fesztiválozók Várpalotát és környékét, hogy a Pannónia Fesztivál idejére szállást találjanak Veszprém megye keleti szegletében. A városban és 15 kilométeres körzetében szinte minden szálláshelyet, apartmant, szobát lefoglaltak, sőt, a házak kertjeit is kiadták sátorozóknak. Jásdon és Királyszálláson még vannak helyek, illetve a Pannónia Fesztiválon több ezer sátorhely kerül kialakításra. Az autóparkolóban 800 személygépkocsi fér el, és lesz őrzött motorkerékpár- és bringatároló is.

Twisted Sister

A fesztivál tereprendezése jövő hétfőn kezdődik a parkolók kialakításával, fűnyírással, illetve a veszélyes gallyak, ágak megmetszésével. Ezt követően kezdik el építeni a különböző programhelyszíneket, színpadokat, sátrakat. Első nap rögtön egy nagyágyú, a ’80-as évek egyik legnagyobb rockbandája, a TWISTED SISTER lép fel. Rajtuk kívül kizárólag magyar együttesek zenélnek, többek közt a 30Y, a SUBSCRIBE, az IRIE MAFFIA, az EDDA a MAGASHEGYI UDNERGROUND, a KISCSILLAG, az ISMERŐS ARCOK, a BELMONDO, a BELGA, a MAGNA CUM LAUDE, HOBO, az OSSIAN és a CSÍK zenekar. Az 5 nap alatt 150 zenekar, összesen pedig 200 program várja az érdeklődőket.

A rendezvényre a 3 napos bérlet (péntektől vasárnapig érvényes) 4.500, a 4 napos bérlet (csütörtöktől vasárnapig érvényes) 5.500, míg az 5 napos bérlet (csütörtöktől hétfőig érvényes) 6.500 forintba kerül. A hétfői bónusznapra külön is lehet jegyet vásárolni 2.900 forintért. A belépőket meg lehet venni a koncert.hu és a jegyshop.hu oldalakon, a Ticketexpress és az Interticket hálózatában, illetve a pannoniafesztival.hu-n.

További információ:
www.pannoniafesztival.hu
www.facebook.com/pafe2011

SABBATKA bemutatkozó koncertek

2011. május 22. (vasárnap) 12:39
Sabbatka

A vajdasági magyar fiatalokból álló, szabadkai SABBATKA rockzenekar bemutatkozó koncerteket tart Szegeden és Kecskeméten. Mindenkit szeretettel várunk, mivel a zenekarról készült interjúkkal, riportokkal, hírekkel segítenék egy vajdasági zenekar betörését a magyar zenei köztudatba. Aki kíváncsi ránk, az látogassa meg myspace oldalunkat, valamint jöjjön el a koncertekre:

július 8. 20.00, SZEGED, Fészek klub (Brüsszeli krt. 22/b.)
július 9. 20.00, KECSKEMÉT, Rock Heart Club (Ótemető u. 2.)

A magyar rock órája

2011. május 22. (vasárnap) 12:31

Április 28-án elindítottuk az Egymillióan a Rockért elnevezésű csoportot és az ehhez kapcsolódó kezdeményezést a Facebook-on.A csoporthoz eddig több mint 3000-en csatlakoztak. A mozgalom célja: felhívni a figyelmet a rockzenére és annak minden válfajára, hiszen tudvalevő, hogy ebben a műfajban is tevékenykednek híres zenészek, és korszakalkotó, generációk világlátását meghatározó műveket tettek le az asztalra, vetettek kottapapírra. A fiatal, feltörekvő generáció nem egy tagja ért már el komoly sikereket külhonban és vágyik az elismerésre a hazájában is. A csoport létszáma napról napra bővül és ad hangot annak, hogy igenis van létjogosultsága a rocknak. De nem csak a nyári fesztiválok alkalmával és nem csak rock klubokban.

Ennek az igénynek szeretnék teret nyerni azzal, hogy meghirdetjük a Magyar Rock Óráját, melynek ideje: 2011. 06. 03. péntek, délután 17-18. Felhívásunkra eddig a következő rádiók jelentkeztek:
Kontakt Rádió, Rádió 17, Galga Rádió, Motoroshang, Szentkorona Rádió, V.I.P. Rádió

Náluk már biztos kizárólag magyar rock fog szólni abban az 1 órában. Várjuk további rádiók jelentkezését. Legyen az internetes, regionális, városi, országos és kereskedelmi. Bátran! Nem kérünk sokat, csak 1 órát :)

Boltsek Andrea & Kánya Ferenc - Rockműhely

Ötéves a Rockerek.hu turné záróállomás Békéscsabán

2011. május 19. (csütörtök) 09:58

Utolsó tavaszi állomásához érkezik az "Ötéves a Rockerek.hu Turné"! Május 21-én szombaton Békéscsabára látogatnak, ahova nem kisebb fellépőt hívtak meg, mint hazánk egyik legsikeresebb rockzenekarát a DEPRESSZIÓ-t! Vendégzenekarként az ALCOHOL, a SCREAMING SECONDS és a PRGT áll színpadra! Helyszín a Tégla Közösségi Ház lesz. Belépő 19.00-ig 1990 Ft, 19.00 után 2490 Ft!

Nyerj jegyet a lenti Facebook esemény-profilon! Kapunyitás 18.00-tól!

www.facebook.com/event.php?eid=195564260487817
www.depressziomusic.hu

Magyar zenekar dalát dolgozzák fel a heavy metal svéd sztárjai!

2011. május 18. (szeda) 19:16

'Hol van a szó' - ez a címe az egyik legelső magyar heavy metal zenekar, a POKOLGÉP szívbemarkolóan szép rockballadájának, mely 20 évvel megszületése után hamarosan az egész világon ismertté válhat. A műfaj egyik legnagyobb nemzetközi képviselője, a svéd HAMMERFALL ugyanis ezt a dalt dolgozta fel a napokban megjelenő új lemezén. A két zenekar közösen, magyarul és angolul is előadja majd az átiratot: az egyedülálló koncertre június 3-án kerül sor a Csillebérci Szabadidő Központban, a három napos Metalfest Open Air színpadán.

Kevés magyar dal volt képes áttörni a Kárpát-medence határait, hiszen a nyelvi korlátokat nehéz legyőzni. Néhány estben azonban ez mégis sikerül, sőt, arra is volt már példa, hogy egy hazai sláger valamilyen külföldi zenekar előadásában vált világhírűvé. Ez a megtiszteltetés azonban csak maroknyi dalt ért: ilyen például a több mint 100 nyelvre lefordított 'Szomorú Vasárnap', vagy a SCORPIONS által 'White Dove' címen világslágerré tett OMEGA-klasszikus, a 'Gyöngyhajú lány'. 2011-ben egy újabb magyar sláger előtt nyílhat meg az út a világhír felé, hiszen a modern heavy metal egyik úttörője, a svéd HAMMERFALL a POKOLGÉP zenekar Hol van a szó című jól ismert rockballadáját is feldolgozta az idén kiadásra kerülő új albumán.

Dinamikus, dallamos fémzenéjével a HAMMERFALL a műfaj egyik legnépszerűbb kortárs zenekara, mely majd' 20 éves fennállása alatt az egész világon nagy népszerűségre tett szert. 'Infected' című új lemezén a magyar dal átirata 'Send me a Sign' címen kapott helyet. "A POKOLGÉP egy fantasztikus hevay metal zenekar, és a 'Hol van a szó' című daluk pedig pedig pont egy olyan érzelmes és dallamos tétel, amilyet mindig is szerettünk volna egy HAMMERFALL lemezen tudni." - mondta el a HAMMERFALLt vezető Oscar Dronjak a feldolgozás kapcsán.

A POKOLGÉP valóban úttörő szerepet játszik a hazai zenetörténetben: a '80-as évek eleje óta működő csapat nevéhez köthető az első igazi magyar heavy metal album, az 1986-os 'Totális metal', amelynek szinte minden dala igazi klasszikussá vált: a 'Jel' vagy a 'Mindhalálig Rock and Roll' szövegét máig kívülről fújja minden rocker. A 'Hol van a szó' a zenekar 1991-es albumán jelent meg, de a többivel ellentétben ez egy szelídebb hangvételű dal, melyet sokan a legszebb magyar rockballadának tartanak. Íme a dal eredeti verziója:

A POKOLGÉP hírnevét az is jól szemlélteti, hogy a határainkon túl is mint meghatározó magyar metal bandát tartják nyilván - a HAMMERFALL tagjai például akkora rajongók, hogy az évek során a csapat teljes diszkográfiáját begyűjtötték. Így talán az sem meglepő, hogy a POKOLGÉP-sláger most elkészült átdolgozását - mely az egyik hazai országos rádióadón lesz először hallható - a két zenekar közösen is előadja, méghozzá június 3-án a csillebérci Metalfest keretében! A HAMMERFALL énekes Joacim Cans így fogalmazott a közös fellépés kapcsán: "Biztos vagyok benne, hogy ez a koncert fantasztikus hangulatú lesz – elvégre ritkán játszhat az ember egy színpadon olyanokkal, akiknek a dalait már 15-20 éve hallgatja. Életre szóló élmény!"

A különleges POKOLGÉP koncerten az énekes Joacim Cans és Oscar Dronjak gitáros jelenik majd meg, és az immár közös dalt magyarul és angolul is eléneklik, több más nóta és egyéb meglepetések mellett. Maga a POKOLGÉP pedig az év eleje óta létező új felállásával lép színpadra Metalfesten, többek között a Társulat Tordájaként is ismert Tóth Attila énekessel. A fesztiválról és a koncertről további információkat találunk a www.metalfest.hu weboldalon.

első oldal
<< előző
301/282
következő >>
utolsó oldal