Koncertek

2018. okt. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Nemzeti Hang

2018. okt. 06. 20:00
Debrecen, Kaptár
Counter Clockwise

2018. okt. 19. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2018. nov. 10. 20:00
Debrecen, Kaptár
Cadaveres
Don Gatto

A Tour For The Demented 2018
2018. nov. 22. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2018. dec. 22. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Box

2019. jan. 12. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Kalapács

Vörös Attila interjú

2011. február 07. (hétfő) 18:32

Az alábbiakban a NEVERMORE, a VULGAR DISPLAY OF COVER és a LEANDER formációkból ismert Vörös Attila gitárossal készült interjút olvashatjátok, melyet Major Flóra készített a Fémforgács számára.

Vörös Attila

Bár sokan ismernek, de mégis mondanál magadról pár szót?

Sziasztok! Vörös Attila vagyok, 1986-ban Budapesten születtem, 16 éves koromig aktívan sportoltam, majd a "rokkzene" hatására minden addigi hobbimat félresöpörve kezdtem el foglalkozni a zenéléssel, azon belül a gitárorzással. Az első 1,5-2 év tanulás és gyakorlás után sikeresen felvételiztem a Kőbányai Zenei suliba, ami mellett már aktívan el is kezdtem az akkori zenekarommal, a SCARY GUYZ Metallica Tribute-tal koncertezni. Azóta rengeteg nagyon jó hazai zenekarban játszottam már (MORPHEUS pl.), amik közül a legtöbben talán a REMEMBERING THE STEEL Pantera Tribute-ből (ami egy gyerekkori álmom volt, és amit 20 évesen hoztam össze) vagy a CADAVERES-ből ismerhetnek. 2010-ben aztán egy elképzelhetetlenül nagy álmom vált valóra, amikor bevettek az amerikai NEVERMORE zenekarba, ami a PANTERA mellett gyakorlatilag a legnagyobb kedvenc zenekarom volt mindig is, amióta csak megismertem a zenéjüket. Hatalmas megtiszteltetés továbbá, hogy nem csak a NEVERMORE-nak, hanem Warrel Dane szólózenekarának is állandó tagja vagyok. Ezen felül van egy saját, immáron zenekarrá avanzsálódott "projektem" (ami rossz szó, mert sokkal több annál...), ami egy hatalmas és örömteli kihívás a számomra.

Hogy sikerült összeegyeztetni NEVERMORE-t és az itthoni dolgaidat? Minden zökkenőmentesen ment eddig?

A NM annak ellenére, hogy egy világhírű zenekar, nem turnézik annyit, mint más, hasonló szintű csapatok, így bőven van idő összeegyeztetni azt a saját dolgaimmal, jelen esetben a LEANDER-rel és akár a VULGAR DISPLAY OF COVER Pantera Tribute-tel is. Amennyiben átfedés lenne a buliknál, a LEANDER zenekar 3 gitáros felállásban is aktívan tud majd működni a megfelelő hangszereléssel, úgyhogy ezt a problémát is kibekkeljük.

tovább olvasom >>>

CROSSHOLDER - Az idő fogságában

2011. február 06. (vasárnap) 15:45
Crossholder - Az idő fogságában

Tavaly decemberben, a Nail Records gondozásában jelent meg a budapesti CROSSHOLDER bemutatkozó albuma 'Az idő fogságában' címmel, amely februári HammerWorldben kiváló értékelést kapott: "nagyszabású fantasy koncept album a pesti klubélet legaktívabb bandájától". Apropó, aktivitás! A CROSSHOLDER valóban szorgosan mutogatja be a lemezt, április elejéig például a POKOLGÉP társaságában, február 11-én pedig az AKELA Farkasfarsangjának is vendége a csapat. További koncertidőpontokért keresd a zenekar weboldalát!

A lemez kapható a Hammer Zenebarlangban (1114 Budapest, Fadrusz u. 2.) vagy online a MetalShopban, továbbá a zenekar koncertjein, vagy a Rockműhelytől, mindössze 999 forintért. A kiváló klasszikus metal dalcsokor mellé a lemez megvásárlói a CD extrájaként megkapják a koncept sztori alapjául szolgáló regény (Gondosch János - Az idő fogságában) elektronikus változatát is.

LEANDER interjú

2011. február 03. (csütörtök) 12:00

Leander

Szervusz Lea! Igencsak érdekelne az utad a BABYLON-tól ez idáig...

Körülbelül másfél évvel ezelőtt oszlott fel a zenekar, nem volt semmilyen különösebb ok, mindössze a sok éves próbálkozás utáni "nem előrejutás" belső feszültséget generált, így jobbnak láttuk, ha barátságunk megőrzése érdekében inkább különválunk. Ekkor eldöntöttem, hogy elmegyek egy fél évre New York-ba... Mivel kíváncsi voltam az ottani zenei kultúrára, szükségesnek éreztem készíteni egy demo anyagot, amivel zenésztársakat szerezhettem. Ekkor csináltam a 'Csak te' című dalocskát. Így talált meg Vörös Attila, aki szintén az USA-ba készült, nem kisebb céllal, mint beszállni a NEVERMORE-ba... Miután hazajöttem, elkezdtünk agyalni egy koncerten, és itt jön a válasz a következő kérdésre...

Hogyan kerültél kapcsolatba Márkkal? (Maczák Márk - KEEPERS OF DREAMS)

Szóval kitaláltuk, hogy csinálunk egy tribute koncertet, ahol lenyomunk pár dalt tőlem is. Alapvetően egy másik dobos vállalta be a számokat, de időközben kiderült, hogy aznap koncertje lesz, szóval jött Márk, hogy ő szívesen eltolná velünk. Már próbákon éreztem, hogy a produkció bár igen kezdetleges, mégis egyben van. Szóval dumáltunk Attilával, hogy össze kéne hozni egy zenekart, és részemről teljesen adott volt, hogy a Márk kellene nekünk. Be is vállalta!

tovább olvasom >>>

Koncertbeszámoló: Those Whom The Gods Detest Tour 2011

2011. február 02. (szeda) 21:29

Those Whom The Gods Detest Tour 2011
NILE (USA), MELECHESH (ISR), DEW-SCENTED (GER), ZONARIA (SWE), DARKRISE (SWI)
2011. január 22. Budapest, A38

Those Whom The Gods Tour 2011

Egy barátommal 19:00 óra után pár perccel érkeztünk meg az A38-as hajóra. Gyorsan megvettük a kezdő söröket és a ruhatár után rögtön a színpad felé vettük az irányt, mert a teremből már némi zene szűrődött ki... Már a színpadon volt a svájci DARKRISE, akikről korábban még semmit nem hallottam. Teljesen átlagos death metal-t toltak a srácok. Kb. 20 percet játszottak, de ebből nekem semmi emlékezetes momentum nem maradt meg. Sajnálom de ez elég gyenge kezdés volt...

Pár perc átszerelést követően már a svéd ZONARIA fiatal tagjai sétáltak fel a deszkákra. Egyen militarista mellényekben, némi sminkel az arcukon kezdtek bele a dallamos death zenéjükbe. Ők szintén kb. bő 20 percet kaptak ezen a turnén, és úgy vélem a hazai közönségnek bőven elég is volt ennyi. Ahogy egy barátom találóan megjegyezte: "itt is több a póz, mint a zene". Egy teljesen átlagos produkciót láthatott/hallhatott az akkor még csak egyharmadig megtelt hajó közönsége.

Bár tudom, hogy egy ilyen turnéra a menedzsment vagy a fő zenekar válogatja össze a bandákat, a szünetben azon gondolkoztam, hogy itt most e két banda helyett a mi GUTTED-unk, vagy DEPTHS OF DEPRAVITY-nk mennyivel állatabb lett volna! Nem kérdés hogy ők jobban bemelegítették volna ezt a közönséget...

tovább olvasom >>>

Koncertajánló: Leander, Vulgar Display of Cover, Scary Guzy

2011. január 27. (csütörtök) 12:53

LEANDER, VULGAR DISPLAY OF COVER (PANTERA Tribute), SCARY GUYZ (METALLICA Tribute)
Mini Tour | 2011. február 10-13. | Szeged, Debrecen, Budapest, Pécs

2011. február 10-13-a között egy mini turné keretein belül összefog SCARY GUYZ (METALLICA Tribute), a VULGAR DISPLAY OF COVER (PANTERA Tribute) és ráadásképp pedig debütál az interneten (többek között Lady Gaga - Bad Romance dalának metalba ültetett változatának köszönhetően) nagy sikernek örvendő LEANDER zenekar is! Ne hagyjátok ki!

És, hogy miről is fog szólni a buli?

SCARY GUYZ

Az egyedülálló esteket a SCARY GUYZ METALLICA Tribute nyitja. 20 éve jelent meg a METALLICA talán legismertebb és legsikeresebb lemeze, a Fekete album, ezen évfordulója apropóján a teljes lemez eljátszársa kerül!

VULGAR DISPLAY OF COVER

Ezt követően Vörös Attila (NEVERMORE) és Mári Péter (ROOM OF THE MAD ROBOTS) ex-RTS tagokból verbuválódott új, VVULGAR DISPLAY OF COVER PANTERA Tribute zenekar zenél Guoth Zalán (NUKE, SCARY GUYZ) basszusgitárossal és Budai Béla (GETNO) dobossal kiegészülve. 1991-ben az anyazenekar 2 lemez, a 'Cowboys From Hell' és a 'Vulgar Display Of Power' között turnézott (de már javában írták a a 'Vulgar'-os dalokat... :), így vegyesen, a 'Cowboys'-ról csemegézgetve, a 'Vulgar' lemezt teljes egészében előadva kedveskedik a csapat az érdeklődőknek. A zenekar egyébként hagyományteremtő módon évről-évre, az aktualitást szem előtt tartva sorra fogja venni az összes kiadott PANTERA lemezt, egészen a 2000-es 'Reinventing The Steel'-ig!

LEANDER

Akinek pedig még ennyi sem volna elég, annak Leander és csapata egy nagyon különleges produkcióval is készül erre a szombatra! Ezekről és egyéb a zenekarral kapcsolatos információkról folyamatosan tájékozódhattok "Leander Official" facebook, YouTube és egyéb oldalakon!

Helyszínek:

  • Február 10. Szeged, Club Noir
  • Február 11. Debrecen, Unplugged Club
  • Február 12. Budapest, Dürer Kert nagyterem
  • Február 13. Pécs, Inferno Music Club (régi Toxic)

A február 11-ei debreceni és a 12-ei budapesti (teljes) buli rögzítve lesz, ami valamilyen formán napvilágot is fog látni a jövőben!

Gyertek el, ünnepeljünk, zúzzunk és emlékezzünk együtt!

NADIR interjú

2011. január 25. (kedd) 22:29

Sepumark kérdéseire a NADIR frontembere, Tauszik Viktor válaszolt.

Nadir

Hosszú és rögös út vezetett a 2010-es számomra legfogósabb NADIR lemezig. Pár mondatban foglaljátok össze a banda legfontosabb állomásait... természetesen a DARK CLOUDS 1993-ban történt megalakulásától.

A kezdeti években aktív dalszerzés és próbálás, valamint gyakori tagcserék és szórványos élő fellépések jellemezték a zenekart. 1997 közepére alakult ki az a mag, amely a NADIR mai felállásának is a gerincét képezi, és már 2003 óta nem volt tagcserénk. 1996 óta készítünk stúdiófelvételeket, és 1998 óta koncertezünk rendszeresen. A 'Nadir' a 2000-ben megjelent első teljes DARK CLOUDS album címe volt, ezért vettük fel ezt a nevet, amikor 2004 végén a váltás mellett döntöttünk. A fent nevezett albumot leszámítva minden anyagunkat (ideértve a már NADIR néven megjelent nagylemezeket és split EP-ket) saját kiadásban hoztuk ki, utóbbi kiadványaink mind ingyenesen kerültek terjesztésre CD-n, illetve tölthetők le az Internetről. 2005-ben a legfontosabb országos szakmai szavazáson első helyen végeztünk a "Legjobb debütáló lemez" kategóriában, majd 2008-ban ugyanitt megnyertük a "Legjobb Koncertbanda" kategóriát. Közben olyan neves zenekarok (közülük jó néhányan a zenénkre is hatással voltak / vannak!) előtt volt alkalmunk fellépni/turnézni, mint a MOOD, a MOBY DICK, a CROWBAR, a PRO-PAIN, a D.R.I., a VADER, a KRISIUN, a NAPALM DEATH, a DYING FETUS, a PRONG, az ENTOMBED és a MERAUDER. Ezzel el is jutottunk a 2010-ben megjelent 'Eco-ethic' lemezig!

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
287/282
következő >>
utolsó oldal