Koncertek

Ørdøg, Bearfood
2019. feb. 22. 20:00
Debrecen, Kaptár
Ørdøg
Bearfood

Tales Of Evening, Nova Prospect, Leecher
2019. feb. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Tales Of Evening
Nova Prospect
Leecher

Nomad
2019. már. 02. 20:00
Debrecen, Kaptár
Nomad

Over Kill, Destruction, Flotsam And Jetsam, Meshiaak
2019. már. 11. 18:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Over Kill
Destruction
Flotsam And Jetsam
Meshiaak

2019. már. 16. 20:00
Debrecen, Kaptár
Diktátor
Betonlégy

2019. ápr. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Rózsaszín Pittbull

2019. ápr. 13. 20:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem

Bemutatkozik a LONG PLAY 33 1/3 zenekar

2011. május 16. (hétfő) 23:32

Hazai zenészekből nemrégiben alakult feltörekvő zenei formáció a LONG PLAY 33 1/3 zenekar, akik saját angol nyelvű szerzeményeikkel brit-pop rock stílusban hódítanak a fiatalok körében koncertjeik során.

A zenekar a '60-70-es évek csillogó, fekete hanghordozójáról, a bakelit lemezről (Long Play record, percenkénti fordulatszáma pedig: 33 1/3.) lett elnevezve, mintegy útmutatókét stílusirányzatunkra. A kvartett '60-70-es évek klasszikus rock zenei hangzásvilágát és életérzését adoptálja a jelenlegi zenei világunkba a popularitás jegyében. A zenekar angol nyelvű saját dalokat játszik. Az LP zenéjére nagy hatással voltak: U2, Oasis, Killers, Beatles, Led Zeppelin, Uriah Heep, Verve, Deep Purple...

Megtaláljátok őket a www.longplay3313.hu weblapon, de a kor követelményeinek megfelelően van MySpace és FaceBook oldaluk is.

A fenti klipen látható 'Freaky Guy' című daluk mellett a 'Being Nowhere' és a 'Soulmates' is letölthető.

III. Műszak Fanzine No. 19.

2011. május 15. (vasárnap) 19:28
III. Műszak Fanzine No. 19.

Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap. Durván kilencvenmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a III. MŰSZAK punk-rock-metal fanzine-t még mindig pompás dolognak tartja...

Interjúk: THE OLD FIRM CASUALS, DROPKICK MURPYS, UTOLSÓ ALKALOM, SICK-ROOM, PERFECT STRANGERS • Evolúció: ACTION • Önkritika: ÉS ÉN MIT SZÓLJAK?! • Friss áru: DEF LEPPARD, PAZAR, HURTSMILE, HOLLYWOOD UNDEAD • Melléklet: PEFRECT STRANGERS.

Jó böngészést, jó kagylózást, széles terpesz, punk-rock-metal! Letöltés itt: www.myspace.com/iii.muszak

Kontakt:
www.myspace.com/iii.muszak
www.facebook.com/iii.muszak
www.twitter.com/iiimuszak
www.youtube.com/iiimuszak

IV. Maglódi Nagyhíd Fesztivál

2011. május 12. (csütörtök) 20:43

A hagyományoknak megfelelően idén is minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget mind két napon, de a rockzene szerelmeseinek a fesztivál második napján, június 18-án kötelező a megjelenés. 16 órától, két színpadon összesen 12 zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Mivel a rendezvény ingyenes,csak a sörre valót kell addigra összegyűjteni. Néhány név a fellépők közül: Burnout, Ördögszekér, Sub Bass Monster, Cherokee, Partyzan, Krízis.

Bővebb információ és teljes program: www.maglodnagyhid.tvn.hu

Rockinform #183 - május 5-től az újságosoknál

2011. május 10. (kedd) 22:25

"Mintha a világ a sarkaiból fordulna ki, akkora változásokat élünk meg mostanában - áprilisban talán picit többet is, mint amennyi egészséges lenne. Mintha egy láthatatlan gát szakadt volna át idén, sorra érkeznek a hírek: meghalt, kilépett... Az elmúlt hónapban elhunyt Matt LaPorte gitáros, aki Jon Olivával járt nálunk 2009-ben, és Scott Columbus, a Manowar egykori dobosa, aki majd’ a fél életét a zenekarral töltötte. Lassan megérjük azt, hogy reggelenként óvatosan nyitjuk meg a külföldi híroldalakat, nehogy újabb tragédiával kelljen kezdenünk a napot. A hírek rovatban néhány nem túl vidám zenekar szétszakadásról, átalakulásról is értesülhettek - bízom benne, hogy nem ez a tendencia fog folytatódni, hanem az év hátralévő felében néhány igazán vidám hírről is beszámolhatunk.

De tegyük félre a bánatot és a gyászt, koncentráljunk arra, hogy a május hihetetlen élményekkel fog gazdagítani minket, elég, ha csak a koncertnaptárra nézünk: Riverside, Voivod, Marty Friedman, Mr. Big, Roger Miret, Caliban, Queens Of The Stone Age, és még rengeteg kisebb-nagyobb név teszi tiszteletét nálunk, a fesztiválszezon pedig csak ezután indul.

Mostani lapszámunk terjedelmes részét a paksi Gastroblues fesztiválnak és fellépőinek szenteltük, így kivételesen külsős munkatársak is segítettek a zenekarok bemutatásában. A tizenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon a blues, a jazz és a rock szerelmesei egészen biztosan kedvükre való csemegét találhatnak - a 41. oldaltól kezdve adunk ízelítőt a színes felhozatalból.

Nem feledkeztünk meg az aktualitásokról sem, az Arch Enemy frontkisasszonyát szólaltattuk meg, hogy meséljen az igencsak erősre sikerült új albumukról. Csemegeként az év egyik legkülönlegesebb alkotásával előrukkoló, keresztény Believert említhetném, akik kicsit sem térítenek, ellenben kifogástalanul zenélnek. De megszólaltattuk a legendás Twisted Sistert is, akiket hamarosan élőben is meg lehet tekinteni, a Los Vegas interjúból pedig kiderül, aminek ki kell derülnie. De mivel szeretünk más vizekre evezni, így a KFT-t, az Irie Maffiát és a Zagart is bemutatjuk oldalainkon, és persze nem feledkeztünk meg az extrémebb muzsikákról, illetve a fiatal, feltörekvő csapatokról sem.

Töltődjetek fel májusban, hamarosan itt a nyár és a megállíthatatlan pörgés egészen őszig!"

A tartalomból:

tovább olvasom >>>

CHEROKEE - az új klip már az éterben

2011. május 10. (kedd) 22:15

Elkészült a CHEROKEE zenekar legújabb klipje, mely a 'Te vagy a trófeám' című dalra készült. A 10 éves zenekar idén készül első lemezére ,melyet az év második felére várunk. A csapat nemrég átesett egy tagcserén, de mostanra megújult erővel készül az albumra és a nyári fellépésekre.

25 éves az OSSIAN – koncert a PeCsa szabadterén

2011. május 09. (hétfő) 23:30

Lemezbemutató, születésnapi koncert és a könyvbemutató teszi emlékezetessé a magyar heavy metal legenda negyedszázados évfordulóját.

18 stúdióalbum, 2 válogatás lemez, 2 koncertfelvétel, egy akusztikus korong és több száz koncert a Kárpát-medencében. Számokban talán így lehetne összefoglalni az éppen 25 éve, 1986-ban megalakult Ossian munkásságát, a valóságban azonban jóval többről van szó. Ez az együttes immár generációk számára jelent egyet a heavy metallal, és olyan himnuszokat adott a hazai rocker közönségnek, mint az 'Acélszív' vagy a 'Rock katonái'. Az OSSIAN május 21-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán ünnepel majd a rajongókkal.

Ossian

Ha vannak a magyar rockzenében igazi himnuszok - olyanok, amiket nem csak a műfaj rajongói ismernek fel, és amelyekre évtizedek múltán is emlékezünk -, akkor az Ossian biztos büszkélkedhet ilyenekkel. A zenekar igazi állócsillaga a magyar heavy metal mezőnynek. Töretlen sikerét a 25 éves fennállás mellett mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az együttes máig rendszeresen ad ki lemezeket, amelyek az elmúlt években is rendre a MAHASZ lemezeladási listájának élbolyában nyitnak: 2005 óta három albumuk is vezette a MAHASZ slágerlistáját.

Nincs ez másként a legfrissebb kiadvánnyal sem: az 'Az lesz a győztes' című lemez a MAHASZ lemezeladási listájának 1. helyén nyitott márciusban, és azóta is - tehát immár 8 hete - tartja magát a legnépszerűbb 40 hazai album között. A májusi koncert egyben e lemez bemutatója is lesz.

A máig kitartó siker titka talán az, hogy együttes története két korszakra osztható, és az 1998-as újjáalakulás után a rockerek fiatalabb generációját is sikerült megnyerni a Rock idősebb katonái mellé. Az alapító tagok közül ma már csak a frontember, Paksi Endre része a csapatnak, s neve szinte egybeforrt a zenekar történetével - pedig Endre egyáltalán nem csak énekesként illetve szövegíróként tevékenykedik: a csapat inaktív korszakában, vagyis 1994 és 1998 között ugyanis hat sikeres krimit is írt!

A Paul Trent írói álnév alatt boltokba került és már hosszú évek óta nem kapható könyvek a születésnapi koncert alkalmából újra kiadásra kerülnek, hiszen az eredeti kiadások hamar eltűntek a boltok polcairól, így jó ideje maximum az antikváriumokban lehet ráakadni egy-egy példányra, és néha elég horrorisztikus áron kínálják ezeket. A 25 éves jubileum a lehető legjobb alkalom az újrakiadásra: a szerző által alaposan átfésült, átdolgozott formában jelennek meg a könyvek, méghozzá egy eddig nem publikált, Haláljáték című hetedik kötettel együtt.

A május 21-ei nagyszabású koncertre extra látványelemekkel készül az Ossian, és az egy évtizede változatlan felállásban működő zenekar minden korszakából válogat, tehát felcsendül majd a két és fél évtized összes kiemelkedő slágere - ahogy az új album több fontos dala is. Sztárvendégként ott lesz a hazai fémzene másik emblematikus alakja, Kalapács József, aki két klasszikus tételt énekel el az Ossian vendégeként, valamint Szíjártó “Szupermen” Zsolt (AKELA, OMEN, AFTER RAIN), aki egy instrumentális gitárőrület erejéig kapcsolódik majd be. A hangulat bemelegítéséről az EGO és RUBICON zenekarok gondoskodnak. A pontosan kezdődő koncertről videófelvétel is készül, mely egy későbbi klip és DVD nyersanyaga lesz.

Belépőjegyünket, az új lemezt és a könyveket legegyszerűbben a www.metalshop.hu webáruházban és a Hammer Zenebarlangban szerezhetjük be, de a lemez és a könyvek természetesen a koncerten is kaphatók lesznek.

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
302/285
következő >>
utolsó oldal