Koncertek

2018. nov. 20. 19:00
Budapest, Papp László Sportaréna
Nightwish
Beast In Black

X. FULL OF ANGER UNDERGROUND METAL FESZTIVÁL
2018. nov. 24. 17:30
Debrecen, Kaptár
Archaic
Ahriman
Angerseed
Nigromantia
Elysium
Malpraxis {RO}

Ensiferum acoustic
2018. dec. 05. 19:00
Budapest, Dürer Kert
Ensiferum acoustic

Hétköznapi Csalódások, Mig-29
2018. dec. 08. 20:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Mig-29

Retronome és barátai, Led Zepp's
2018. dec. 08. 20:00
Debrecen, Kaptár
Retronome és barátai
Led Zepp's

Within Temptation, Beyond The Black
2018. dec. 12. 18:00
Budapest, Tüske csarnok
Within Temptation
Beyond The Black

2018. dec. 15. 20:00
Debrecen, Kaptár
Counter Clockwise

MetalFest 2011 jegyakciók

2011. április 13. (szeda) 11:00

Először is nagy-nagy örömmel jelentjük be, hogy miután sikerült a MetalFest területének bérbeadójával egyezségre jutnunk, a 2011-es fesztiválra kényszerűségből tervezett kempingjegyet eltöröltük. Tehát az idei MetalFesten is ingyen, szabadon verhet sátrat minden bérletes! Akik elővételben már kempingjegyet váltottak, azt az elővételi helyen minden gond nélkül visszaválthatják.

Közismert, hogy a West Balkánban történt sajnálatos tragédia miatt szigorodtak a rendezvényekre vonatkozó szabályok. Emiatt, valamint a kemping rendezettségének biztosítása érdekében a kempingezők a helyszínen 100 Ft ellenében karszalagot kapnak, a befolyt összeget pedig a Főnix Speciális Mentőalapítány részére ajánljuk fel. Fontos tudnivaló, hogy a faházakat már mind lefoglalták, a kőházak közül azonban még van néhány szabad. Erről itt találsz több infót.

Friss infók és akciók a bérletekkel, napijegyekkel kapcsolatban: Május 6-ig a MetalFest bérletet még 12.999 Ft-ért tudod megvásárolni, a napijegyeket pedig 8.999 Ft-ért!

A MetalFest bérlethez kapcsolódóan az alábbi kedvezményes kombinált jegyeket tudjuk ajánlani:

 • MetalFest / Haggard kombinált jegy
  A május 7-én az Almássy téren megrendezésre kerülő HAGGARD koncerten még utoljára adódik alkalom a 12.999 Ft-os Metalfest bérlet megvásárlására! A helyszínen megváltott MetalFest bérlettel a Haggard koncert jegyára csak 1.999 Ft!
 • Metalfest / Scorpions kombinált jegy
  A Ticketportal oldalán és jegyirodáiban a MetalFest 12.999 Ft-os bérletét és a SCORPIONS 9.990 Ft-os állóhelyét együtt 19.990 Ft-ért válthatod meg!
 • Metalfest / Neckbreakers Ball kombinált jegy
  Ha a Hammer Zenebarlangban vagy a Metalshop.hu-n egyszerre veszel jegyet a novemberi Neckbreakers Ball bulira (DARK TRANQUILLITY, ELUVEITIE, DEATH ANGEL stb.), valamint az idei MetalFestre, akkor a Neckbreakers Ball jegyed mindössze 2.999 Ft-ba kerül!

A fenti kombinált jegyvásárlási kedvezmények nem összevonhatók, viszont minden belépő és bérlet (tehát a kombináltak is) megváltható üdülési csekkel a Hammer Zenebarlangban! A Hammer Zenebarlangban (1114 Budapest, Fadrusz u 2.) megváltott, vagy a Metalshop.hu-n megrendelt minden MetalFest bérlethez ajándékba kapsz egy 15 dalos MetalFest válogatás CD-t vagy egy MetalFest zászlót - amíg a készlet tart!

III. Műszak Fanzine No. 18.

2011. április 11. (hétfő) 20:17
III. Műszak Fanzine No. 18.

Elkészült a III. Műszak Fanzine 18. száma. A tartalomból:

 • Interjú ügyosztály: THE BELLRAYS, APEY AND THE PEA, INSANE, PROSECTURA, MELECHESH, HALOR
 • Evolúció: NIRVANA (Nirvana-ra kihegyezett videócsatornánk itt)
 • Azok a boldog 90-es évek: MEGADETH, ALICE IN CHAINS, SUPERSHIT 666, FAHRENHEIT
 • Friss áru: APEY AND THE PEA, DROPKICK MURPHYS, KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE, KRUMPLICZUKOR
 • Élő rokk: ALVIN ÉS A MÓKUSOK, KYUSS LIVES!, Káderfeszt
 • VOL.15.: HALOR - Welcome To Hell

A fanzine mellékletes verzióban (HALOR lemezzel) letölthető innen, míg a melléklettelen változathoz katt ide.

Kontakt:
www.myspace.com/iii.muszak
www.facebook.com/iii.muszak
www.twitter.com/iiimuszak
www.youtube.com/iiimuszak

MORBID ANGEL - jön az Illud Divinum Insanus

2011. április 08. (péntek) 11:15

A floridai székhelyű, veterán MORBID ANGEL új albumának lemezborítóját már korábban nyilvánosságra hozta a csapat, most viszont megérkeztek a megjelenés további részletei. A nyolcadik 'Illud Divinum Insanus' című nagylemez június 7-én tűnik majd fel a boltok polcain a Season of Mist kiadó jóvoltából fapados, valamint rengeteg extrával dúsított változatokban is, melyek természetesen előrendelhetőek a kiadó webshop oldalán. A grafikát készítő Gustavo Sazes szerint az 'Illud Divinum Insanus' borító meglepő látványa teljes mértékben tükrözi azt, ami a zenekarra is igaz: sosem ismétlik önmagukat, még nehezebb periódusok befejezte után sem. "A MORBID ANGEL minden egyes anyaga dacol a műfajjal, hiszen az újabb és újabb kihívások nem jelentenek akadályt számunkra." Ez lesz az első lemezük, melyet Pedro Sandoval nélkül vettek fel, mivel a dobos tavalyi hátműtéte miatt pihenésre kényszerült, helyettesítésére Tim Young ütőst kérte fel a banda. A dobsávok nagy részét a korábbi MORBID ANGEL tag és cimbora, Erik Rutan stúdiójában, a Mana Recording Studios-ban rögzítették. David Vincent viszont újra a mikrofon elé állt, aki a 'Domination' idején hörgött utoljára náluk. Trey így kommentálta a közelgő megjelenést: "Koncerten már bemutattunk egy részt az új lemezből, mivel eljátszottuk a 'Nevermore' című dalt. Úgy fogalmaznék, hogy az 'Illud Divinum Insanus' egyfajta összegzése lett a zenei gondolkodásunknak, kiegészülve számos új hatással. Rengeteg kemény techno zenét hallgattam az elmúlt időkben, de ne azokra a szemét változatokra gondolj, amiket a klubokban játszanak, hanem annak művészibb formáira. Még ha nincs is bennük gitárjáték és valós dobelemek, az energia, ami árad belőle, az valami elképesztő. Az bizonyos, hogy az új lemez extrém lesz minden ízében, és nehéz lesz bekategorizálni."
Az album digitális formában is megvásárolható lesz, valamint a fanatikusok számára faragott fadoboz rejti majd a gyertyákat, a bőrkötésbe csomagolt CD-ét, valamint a hozzá járó pólót is.

Forrás: www.rockinform.hu

ELFSONG hírek

2011. április 07. (csütörtök) 15:31

Somlói Ferenc, az ELFSONG project frontembere juttatta el hozzánk az alábbi infókat:

"Nagyszerű hírekről tudunk beszámolni. A 'Csodák Könyve' regény kiadási munkálatai igen jól haladnak, továbbá elkészült a Onering stúdió is, ráadásul felkerült egy új dal a myspace oldalunkra, amely a 'Szilánk' címet kapta. És még nem értek véget az infók: Kiss Zoltán (NEMESIS, IRON MAIDNEM) énekes is csatlakozott az ELFSONG csapatához. A kreatív csapat döntése alapján Ő fogja énekelni, játszani Pipitérnek, a manónak a szerepét! Bővült a Csodák Könyve oldal is. A Könyv menü alatt a regénybe lehet beleolvasni, míg a Galéria menü alatt megtalálható néhány karakter, Pozsgay Gyula grafikus által készített terve. Megkezdődnek a fotózások is, amelyek a teljes alkotói folyamatot, stúdiózást is végig kísérik, így sok-sok részletet közlünk majd a munkálatokról. Ugyan csak fontos infó, hogy már készül az új film előzetes is, amely a Csodák Könyve regény szereplőit, karaktereit mutatja majd be."

Írj forgatókönyvet a Pannónia Fesztiválnak!

2011. április 07. (csütörtök) 15:19
Pannónia Fesztivál 2011

'Végre itt a várva várt...' címet viseli a Pannónia Fesztivál hivatalos dala, amit a BELMONDO zenekar írt nemrégiben. A fesztivál szervezői szeretnének a számhoz klipet forgatni, ezért akinek van egy jó forgatókönyv-ötlete hozzá, ne habozzon, küldje el, és nyerjen 5 napos VIP-belépőt!

"Ez a dal arról szól, hogy örülök, ha megérkezik a nyár, és kimehetek a szabadba" - mondta Czutor Zoltán, a BELMONDO frontembere. "A Pannónia az első nagy fesztivál, itt végre ki lehet feküdni a fűbe, és átérezni a régi Sziget hangulatát."
A dalhoz a fesztivál szervezői szeretnének klipet forgatni, és egy kis segítséget is várnak hozzá egy játék formájában. Akinek van kedve forgatókönyvet írni a dalhoz, hallgassa meg a www.pannoniafesztival.hu oldalon, kapja el az életérzést, és írjon néhány sort az info@pannoniafesztival.hu címre április 13-ig. Aki a legjobb ötlettel áll elő, 5 napos VIP-bérletet nyer.

Közben folytatódik egy másik játék is. Mint ismert, a nagyszínpad két oldalán a szervezők kialakítanak egy-egy PaFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszt. Területe egyenként 40 négyzetméter, és fél méterrel a színpad fölé magasodik. A két teraszon együttesenként 100 ember testközelből nézheti kedvencét, és tombolhat a zenéjükre. A szerencsések pár méterre lehetnek minden nap egy zenekar élő show-jától, így a SUBSCRIBE és az IRIE MAFFIA koncertjétől is. A másik kettő együttes nevét jövő, illetve azt követő héten hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Aki szeretne az exkluzív helyszíneken ott lenni, nincs más dolga, mint május 20-ig belépőt vásárolnia. Utána a Pannónia Fesztivál facebook oldalát kell lájkolni, majd a terasz@pannoniafesztival.hu címre egy üzenetet kell küldeni, benne a saját nevével, a jegy sorszámával, és a zenekar nevével, amit meg szeretne tekinteni. A szervezők május 20. után húzzák ki az 5x100 nyertest.

A rendezvényre a 3 napos bérlet (péntektől vasárnapig érvényes) 4.500, a 4 napos bérlet (csütörtöktől vasárnapig érvényes) 5.500, míg az 5 napos bérlet (csütörtöktől hétfőig érvényes) 6.500 forintba kerül. A hétfői bónusznapra külön is lehet jegyet vásárolni 2.900 forintért. A belépők árusítása megkezdődött a koncert.hu és a jegyshop.hu oldalakon, a Ticketexpress és az Interticket hálózatában, illetve a pannoniafesztival.hu-n.

Elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori dobosa

2011. április 05. (kedd) 21:15
Scott Columbus (1956-2011)

Tegnap, 54 éves korában elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori ütőse - adta hírül a zenekar volt gitárosa, Ross "The Boss" Friedman facebook oldalán, amely a zenész barátnője, Nancy által is meg lett erősíve: "A barátnőjeként sajnálattal üzenem minden rajongónak, hogy Scott tegnap reggel elment közülünk. Egyszerűen felfogni sem tudom, hogy történhetett ez. Ő volt életem nagy szerelme." Columbus egy 2010 májusában készült, a Classic Rock magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a MANOWAR köreiből való távozása már 2008-ban felmerült az ő és Joey DeMaio között meghúzódó feszültségek miatt. Akkor hozzátette: "Szép időket éltem meg a MANOWAR tagjaként, semmit nem bántam meg, de az életnek mennie kell tovább." Arról, hogy kapcsolatban maradt e a zenekarral, azt mondta: "Igen, gyakran beszélünk Eric Adams-szel, aki nagyon jó barátom maradt. Hajlamos vagyok életre szóló kapcsolatokat kötni." Állítólag egy rajongó beajánlása révén indult meg a zenei pályafutása, amikor végül 1983-ban a MANOWAR-hoz csatlakozott, és egészen 1990-ig tagja volt, majd kétes igazságalapú kifogások útján menesztették. Később a Louder Than Hell albumra visszatért, de 2008-ban újra Rhino váltotta zenekari posztján. Instrumental néven zenekart is alapított, többször beszélt róla, hogy ezen dolgozik, és hogy hamarosan albummal jelentkezik. "Nagyon erősen a ritmikára alapozott zenéről van szó, amit ha beteszel az autód hi-fijébe észre sem veszed, hogy már bőven átlépted a sebességhatárt. Én magam voltam a producer és a hangmérnök is, szóval ha nem fog bejönni az embereknek, azt sem bánom, de ha valakinek igen, akkor már volt értelme."

Forrás: www.rockinform.hu

első oldal
<< előző
298/285
következő >>
utolsó oldal