Koncertek

A Tour For The Demented 2018
2018. nov. 22. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2018. dec. 15. 20:00
Debrecen, Kaptár
Counter Clockwise

2018. dec. 22. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Box

2019. jan. 12. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Kalapács

Koncertajánló: 4th of March - Indiependence Day

2011. január 25. (kedd) 21:52

4th of March - Indiependence Day, azaz Március 4 - a Független Rock Napja a munkacíme annak a koncertnek, ami értelemszerűen március 4-én kerül megrendezésre a Crazy Mama Music Pub (Bp. Gubacsi u. 97 | www.crazymama.hu) színpadán.

Storyum

Az est a pozsonyi indie-prog STORYUM tavaly év végén, az Edge Records gondozásában megjelent 'Insomnia' című bemutatkozó albumának első magyarországi bemutatója alkalmából szerveződött. Az ősbemutató december 27-én történt a szlovákiai Somorján, ahol a vendég az ARIZONA zenekar volt, a nézőszám pedig várakozáson felüli eredményt produkált.

A magyar bemutató vendége az indie-grunge 5YARDS, amelynek 'Trip of a Loner/Harc után című' dala az MTV nézőinek már ismerős lehet. Az est másik meghívottja a Megasztár5 döntőjébe hajszál híján bekerült indie-pop LIFEJUNE, amelynek dalait egy ideig játszotta a Bumeráng műsorideje alatt a Neo FM.

Az est tehát kellemes kikapcsolódási-szórakozási lehetőséget kínál azok számára, akik szeretik az alapvetően gitárokra hangszerelt szabad, igényes muzsikát. Mindenkit várunk szeretettel!

www.myspace.com/storyum | www.lifejune.com | www.5yards.hu

A január 22-ei AURÓRA koncert menete

2011. január 21. (péntek) 14:08

19:15 - 19:45 ARANYGALUSKA VAN.SODÓ
20:00 - 20:30 GIKSZER
20:45 - 21:15 SZELEPHÉZAG
21:15 - AURÓRA

TŰZMADÁR - lemez, koncert, video-pályázat!

2011. január 20. (csütörtök) 15:10

A mai napig egyedülálló zeneflyer, a három számos mp3 lemez előzetes és a december-januári HammerWorld válogatáson megjelent 'Júdás csókja' óta mindenki tudja, hogy nagyjából mire számíthat az új TŰZMADÁR lemeztől. Mint ahogy sokan - akik nagyon várják már - tudják, március elején lát napvilágot a 'MADÁR harmadik fiókája. Az 'Álmok' album a HammerWorld mellékleteként jelenik meg, de persze később megvásárolható lesz önálló termékként is.

Tűzmadár 2011

A lemezhez természetesen lemezbemutató is dukál. Erre is sor kerül 2011. április 15-én a Dürer Kertben, ahol a TŰZMADÁR vendégei olyan zenekarok, mint a szombathelyi HALOR és a győri THORNWILL. Három kiváló metal csapatot láthat tehát, aki az estén ellátogat az Ajtósi Dürer sorra. A belépés 1000 Ft, vagy a márciusi HammerWorld magazinban található kuponnal 500 Ft.

A zeneflyer és a video interjú óta azt is tudjuk, hogy a TŰZMADÁR nem fél korszerű eszközöket alkalmazni. Most itt egy újabb video-őrület. A pályázati felhívás a következő: Kedves fiatalok, öregek illetve bármilyen korosztályú zenészek! Kedvenced a TŰZMADÁR zenekar? Próbáltad már eljátszani valamelyik dalukat? Vagy esetleg átalakítani a saját szád íze szerint? Szeretnél ott lenni a zenekar lemezbemutatóján április 15-én a Dürer kertben? Akkor mire vársz? Játszd el vagy dolgozd fel a TŰZMADÁR valamelyik dalát, vedd fel videóra és küldd el nekünk a felvétel YouTube linkjét! A legjobb 3 videót bemutatjuk facebook oldalunkon, alkotója pedig ott lehet a zenekar harmadik, 'Álmok' című lemezének bemutatóján és gazdagabb lesz egy dedikált CD-vel is! Hangszert, kamerát elő!

A beküldési határidő március 31., az email cím pedig: tuzmadar@tuzmadar.hu

www.tuzmadar.hu | www.halormetal.hu | www.thornwill.hu

Agrock fesztivál - elindult a zenekari jelentkezés

2011. január 20. (csütörtök) 12:00

Agrock Fesztivál 2011

2011. július 29-31-ig immáron 3. alkalommal kerül megrendezésre Görbeházán az Agrock Fesztivál 2 színpadon, lehetőséget adva várhatóan 30-35 zenekar részére, egy tehetségkutatóval egybekötve. Ez egy Non-Profit rendezvény, így szívesen fogadunk bármilyen jellegű támogatást, felajánlást. Az Agrock Fesztivál (Amatrőr Zenekarok Görbeházi Rock fesztiválja) egy görbeházi baráti társaság jóvoltából jött létre. Szeretnénk lehetőséget adni minél több olyan zenekarnak, akik tehetségüket szeretnék megmutatni egy fesztiválon egy remek közönség előtt. 2010-ben még 1 napon 1 színpadon 9 remek zenekarnak sikerült lehetőséget nyújtanunk, hogy megmutathassák magukat. Az ország több pontjáról érkeztek zenekarok, amit most sem várunk másként. A zenekari jelentkezés már elérhető a honlapon. Várjuk minden lelkes zenekar jelentkezését, akik szeretnének föllépni 2011-ben az Agrock Fesztiválon. Kiegészítő programok betöltésére várjuk a jelentkezést a 2011-es Agrock Fesztiválra. Ha tehetséges vagy, vagy ismersz valakit, aki színesítené a fesztivál programját és úgy gondolod, beillik programba, akkor írj nekünk üzenetet!

Bővebb tájékoztatásért keressetek minket elérhetőségeinken:
Dobos András +36 (70) 360-1810
web: www.agrockfeszt.eliveport.com | mail/msn: agrockfeszt@citromail.hu

Megjelent a 20. Kelet Underground Fanzine

2011. január 19. (szeda) 16:38

A tartalomból: Itt az új év és el is érkeztünk a II. Kelet Underground Tehetségkutató elődöntőihez. 50 zenekar mérkőzhet meg egymással a verseny keretein belül. A lap első oldalain erről olvashattok részletesebben, illetve a bandák biográfiáival lehet megismerkedni jó néhány oldalon keresztül.

Természetesen a játék sem maradhat el, a belezős rock’n’rollt játszó, hamarosan több keleti városban koncertező Yelow Spots CD-i kerülnek kisorsolára.

Rendkívüli módom most az interjúk elmaradnak, de a lap utolsó hasábjain továbbra is koncert és zenekari tudnivalók, hirdetések, végül viccek várnak rátok.

A 20. szám "gépen olvasható verzió" elérhető itt:
http://www.keletunderground.hu/fanzine/keletunderground_fanzine20.pdf

A 20. szám "nyomtatható verzió" pedig itt:
http://www.keletunderground.hu/fanzine/keletug20_nyomtathato.pdf

Ha nincs kedved vagy időd a gép előtt ülni, de szeretnéd elolvasni a fanzine-ban megjelenő interjúkat / írásokat, akkor töltsd le a Kelet Underground Fanzine számait és nyomtasd ki!

A régebbi számok elérése: 17 18 19

Jó olvasgatást és B.Ú.É.K. mindenkinek! ;)

ACCEPT és STEELWING koncert, új helyszínen

2011. január 17. (hétfő) 20:18

Hosszabb hallgatás után a bombaként robbanó új albummal tér vissza Budapestre az ACCEPT február 2-án. A veterán germán metal legenda újra ereje teljében koncertezik, így egy bizonyítási vágytól hajtott csapatot köszönthetünk majd a CLUB 202-ben (ex-Wigwam, Bp. XI., Fehérvári út 202.) - 30 év válogatott dalaival.

Az ACCEPT az idei évben rendesen meglepte az egész rockszakmát: legendás frontemberüktől, Udo Dirkschneidertől megválva (akivel a 2005-ös Sziget fesztiválon még egy felejthetetlen nosztalgiakoncertet is adtak), új énekessel kiegészülve tették le az asztalra a 2010-es év egyik leghatalmasabb metal albumát. A mindenféle görcsöléstől mentes, a régi klasszikus periódust idéző lemezt még a keményvonalas rajongók is hamar elfogadták. A MAHASZ listán is előkelő helyre kerültek - mi sem mutatja jobban, hogy a magyar rockerek sem maradtak ki a sorból!

A korukat meghazudtoló aktivitással - mint egy újdonsült, fiatal, sikerre éhes banda - működik a zenekar: május óta több mint 65000 mérföldet utaztak, számos turnét és arénakoncertet lebonyolítva; ezt fogja tetézni a Budapestet is érintő 30-állomásos Európa-turné. A fogadtatás pedig a legsikeresebb periódusát idézi az Acceptnek. Mark Tornillo személyében megfelelőbb énekest nem is találhattak volna, hiszen hangilag és fazonilag is tökéletesen illik egy ilyen legendás zenekarba. Sőt, a bulik során fantasztikus hangjával és karizmatikus kiállásával még a fanyalgókat is könnyedén meggyőzi, hogy bőven van létjogosultsága az ACCEPTnek Udo után is.

A bemelegítő bulik után most különösen extravagáns rock látványosságot ígérnek. Arról pedig hírhedt az ACCEPT legénysége, hogy olyan megbecsüléssel kezelik a rajongóikat, mint kevesek - ehhez mérten számos meglepetéssel is készülnek az említett közelgő Európa-turnéra. Ha valaha is szeretted a zakatolós, headbangelős gitártémákat, nagyszerű énekekkel és dallamokkal, akkor érdemes leporolni a bőrkabátot meg a szegecses övet, és elővenni a régi ACCEPT-lemezeket, mert már nem kell sokat várni a bulira! Jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is vásárolhatunk a február 2-ai bulira, ami már így előzetesen is az egyik legnagyobb metal klubbulinak ígérkezik 2011-ben.

A Concerto Music bemutatja:
Blood of the Nations Tour 2011
2011. február 2., szerda 19.00 óra
Budapest, (ex-Wigwam, Bp. XI., Fehérvári út 202.)
ACCEPT, STEELWING
Belépő: elővételben 5900 Ft, a koncert napján 6900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
www.acceptworldwide.com
www.myspace.com/accepttheband
www.concerto.hu
www.ticketportal.hu

első oldal
<< előző
296/292
következő >>
utolsó oldal