Koncertek

Rammsturm
2019. jún. 09. 19:00
Debrecen, Kaptár
Rammsturm

Cannibal Corpse, Slytract
2019. jún. 10. 19:00
Budapest, A38
Cannibal Corpse
Slytract

Steel Panther
2019. júl. 17. 18:00
Budapest, Barba Negra Track
Steel Panther

Tormentor, Perihelion
2019. szep. 20. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Tormentor
Perihelion

2019. szep. 27. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Vulgar Display of Cover

2019. okt. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Historica
Ellenméreg

AS I LAY DYING, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King
2019. okt. 07. 18:30
Budapest, Barba Negra Music Club
AS I LAY DYING
Chelsea Grin
Unearth
Fit For A King

Egri Rockfesztivál ajánló

2011. április 27. (szeda) 16:47

Egerbe mindenki eljut egyszer. A Rockfesztivállal adunk indokot a második alkalomra. Bor, csajok, satöbbi. Érdekel? Gyere és bulizz az ország egyik leghíresebb borvidékén, akár a teljes hétvégén és közben nézz meg első osztályú zenekarokat!

A fesztivál egyik főzenekara, a mesebeli hős, a ROAD, akik az egyik közeli faluból lettek az ország egyik legnépszerűbb rockbandája. Ha őszinte zenei élményre vagy kíváncsi, akkor Mátéék a legjobb választás. A másik attrakció, a márciusban új albummal jelentkezett SUBSCRIBE. A majdnem csak angol nyelven előadó pesti modern rock csapat irtózatosan tele van energiával, joggal várhatunk tőlük egy deszkaropogtató koncertet. LEANDER az utóbbi fél év egyik meglepetés bandája. Lady Gaga féle 'Bad Romance' feldolgozással a semmiből robbantak a köztudatba. Később olyan pop metal dalokkal rukkoltak elő, mint a 'Viharom, Tavaszom', a 'Csak te' vagy a 'Szívidomár', amelyek mind slágerek lettek. A legnépszerűbb hazai extrém metalbanda, a WATCH MY DYING a 'Klausztrofónia'-val tört be a köztudatba, mely albumot az óta kettő követett. A WMD mindig is híres volt pusztító fellépéseiről, az Egri Rockfesztivál látogatói sem kapnak kegyelmet. A modern metalos CADAVERES tavalyi lemeze, a 'Mindstream' igazi átütő siker lett. Az általános közönségsiker mellett Hang-Súly díjakat nyert, és jelölve lett Fonogramra is. A harcedzett brigád már több koncertlétesítményt amortizált le, kíváncsiak vagyunk, hogy a szabadtéri színpad hogy bírja a terhelést. A SHAPAT TERROR a település legrutinosabb zenészeinek a stoner bandája, akik a 2002-es alakulás óta olyanokkal játszottak együtt, mint a Helmet vagy Brant Björk. A PSYCHOGANG egy frissebb metalcsapat, szintén helyből, amely túl van első lemezén, zeneileg pedig nem gyömöszölhető bele egyetlen skatulyába sem. A fesztivál második fellépője a hatvani ifi rocker HOLTIDŐ lesz, akiket a Road, a Tankcsapda és a Rómeó Vérzik turnékról lehet ismerni. A nyitózenekar az átlagosan 16 éves srácok és egy leányzó alkotta XPLODE. A hevesi tini metálosok magabiztosan előadott Machine Head feldolgozásokkal és saját dalokkal sokkolják a tehetségkutatókat és a klubokat már egy ideje.

Eger hétvégi programnak elsőrangú - mindegy, hogy családdal érkezel, vagy barátokkal, - ha meg rockolni is akarsz, akkor gyere június első hétvégéjén. Jössz, mert bánni fogod!

Sorrend:
14:00 XPLODE
14:50 HOLTIDŐ
15:50 PSYCHOGANG
16:50 SHAPAT TERROR
17:50 CADAVERES
19:00 WATCH MYD DYING
20:20 SUBSCRIBE
21:40 ROAD
23:10 LEANDER

A koncertek várható befejezése éjfél. A koncertek között Jacsó Balázs (nagash793.extra.hu) festményei, rajzai, grafikái lesznek láthatók virtuális kiállításon a színpad mögötti falra vetítve.

tovább olvasom >>>

A Bandák Csatája II. győztese fellép az idei Rockmaratonon

2011. április 25. (hétfő) 17:24

A szerbiai illetőségű, de magyar nemzetiségű tagokból álló zenekar útja zökkenőmentesen vezetett a tehetségkutató selejtezőiből a döntőbe és a győzelemhez. Profi produkciójával lenyűgőzte mind a zsűrit, mind pedig a Crazy Mama közönségét. A THE SOUTHERN SOCIETY első albumán dolgozik és hamarosan elkezdi forgatni profi videoklipjét, melyet a Rock TV ajánlott fel a Bandák Csatája II. győztesének. A zenekar jelenleg hazájában, Szerbiában koncertezik, de a Rockműhely jóvoltából, melyhez a tehetségkutatón elért győzelem után került, már szervezés alatt vannak a magyarországi fellépések.

www.thesouthernsociety.com

Megjelent a THE BORGIA zenekar első lemeze

2011. április 25. (hétfő) 17:17
The Borgia - Adalékok és Edék

Az áprilisi RockinforM magazin mellékleteként megjelent a kunhegyesi THE BORGIA zenekar első lemeze, 'Adélok és Edék' címmel. Hogy mit érdmes róluk tudni? Íme:

Egy kántor, egy hitoktató, egy filozófus, egy életművész, és egy fősulis srác a kántor első házasságából: hobbiból zenélnek. Ezért bárki közönsége előtt szívesen lépnek fel, az Apostol együttestől, a Lordon, a Fiestán, Caramelen, Somló Tamáson és D. Nagy Lajoson át, Zoltán Erikáig. Kezdetben csak magyarul, újabban angolul is énekelnek - ha lehet, több szólamban. Leginkább a Nagykunság szívében, Kunhegyesen kísérleteznek a hangszerekkel egy lakatlan ház nyitott ablakai mellett. De az is előfordul, hogy felkerekednek, és különféle helyszíneken egyszerre csak összepakolják a magukkal vitt szereléseket, és felveszik az "ünneplő ruhájukat". Így kerülnek az emeleti próbateremből a szénaboglyás traktor platójára, a sarki kiskocsmába, a templomba, ilyen-olyan falunapokra, fesztiválra; a művelődési házakba, kisebb rádiók műsorába, az Abádszalóki Nyár nagyszínpadára vagy éppen az M1-be. Előfordul, hogy koncertjeiken kórusok vagy éppen néptáncosok működnek közre. Közben néha sikerül befejezni egy-egy új nóta írását, és ilyenkor azt stúdióban is rögzítik. Egy ideje szeretnék már ezt az egészet abbahagyni. De nem tudják. 2011 áprilisában jelentették meg első albumukat 'Adélok és Edék címmel'.

A zenekar tagjai: Karap Zoltán - ének / gitár, Nagy Máté - dob / furulya, Nagy Tibor - basszus / ének / vokál, Magyar György - billentyű / vokál, Sas Szilárd - gitár

www.theborgia.hu | www.myspace.com/theborgia

Ki lopja a P.BOX nevét?

2011. április 21. (csütörtök) 01:19

Mind a Fővárosi Bíróság, mind a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szerint Koroknai Árpiék jogosultak Cserháti Pityi örökségének továbbvitelére. Az ügy bírósági szakban van.

Koroknai Árpád a Cívishírnek elmondta: amikor 2006-ban egy kis időre visszavonultak a zenéléstől, de évi 1-2 koncertet azért tartottak, akkor kapták pesti ismerősöktől a hírt. Eszerint egy csapat (a régi, első P. Box formáció két tagja kiegészülve más zenészekkel) P. Box néven tart bulikat. Elsőként, még idén januárban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (volt Szabadalmi Hivatal) mondta ki: "a hivatal határozatában a P.Box szóvédjegyet már korábban Koroknai Árpád és Sándor József jogosultak javára lajstromozta."

A bíróság szerint Koriéknak van igaza

Ezt követte a Koroknaiék által indított polgári per első felvonása: márciusban a Fővárosi Bíróság ítéletében "Sz. István, S. József és társai alperesekkel szemben megállapította, hogy jogsértő módon használják a P. Box és Pandora's Box elnevezéseket, kötelezte őket a jogsértés abbahagyására és eltiltotta őket a további jogsértéstől akként, hogy az együttesük nevét az összetéveszthetőség kiküszöbölésére alkalmas megkülönböztetéssel kötelesek használni." Koroknai Árpi szerint azóta sem tették ezt meg. Az ítélet még nem jogerős, hamarosan lejár a fellebbezési határidő, ezután derül ki, hogy folytatódik-e a per másodfokon. Koroknai Árpi hozzátette: az alperesek akkor keresték meg őket a zenekarral kapcsolatban, amikor már javában lemezt készítettek és koncerteken is használták a nevet. Addig még az elhunyt Cserháti Pityi özvegyével sem vették fel a kapcsolatot. (A perben szereplő két zenész 3 évig volt tagja a P. Box-nak, Árpiék 12 éve zenélnek Cserháti Pityi nyomdokain.) A Cserháti-örökösök és a debreceni P. Box tagjai minden jogi eszközzel fel kívánnak lépni Sz. István és S. József jogosulatlan névhasználatával szemben, ideértve az ebből eredő kártérítési igény érvényesítését is – írja a zenekar.

A családé lesz az összes jog

Koroknai Árpi hozzátette: ha lesz egyáltalán másodfok, és ha megnyerik (amire igen nagy esélyt lát), akkor a név használatával kapcsolatos minden jogot Cserháti Gabriellának (az elhunyt zenész feleségének) és fiainak adnak át, rendelkezzenek vele saját belátásuk szerint.

Forrás: www.civishir.hu

Jubileumi PHAIDON koncert

2011. április 21. (csütörtök) 01:11

A zenekar idestova 17 éve alakult, PHAIDON néven 1995 óta létezik. Már 2008-ban felvetődött egy ex-tagokat felvonultató koncert ötlete, még szegény alapító basszusgitárosunk Venyige Balázs által (1978-2008.) R.I.P. 2010-ben nem sikerült tető alá hozni a jubileumi bulit a tagok ill. ex-tagok egyég elfoglaltságai miatt, idén január óta viszont gőzerővel folynak a próbák, nagyon jó, baráti, nosztalgikus hangulatban. A vendégek miatt elővettünk olyan régi dalokat, amiket pl. 1998 óta vagy szinte egyáltalán nem játszottunk. Elsősorban az 1998-as Contrast demóról ill. az 1999-es P.O.L.I.P. demóról szemezgettünk, de lesz meglepetés is. Vendégek: Bekker Jani (ének, 1996-2000.) Himmer Krisztián (gitár 1998-2001.) Orbán Szabolcs (basszer 2001-2003.)

Phaidon

A PHAIDON egy sajátosan eltűnő - felbukkanó, saját útját járó zenekar volt mindig is. Inkább szakmai, mint közönség sikerről beszélhetünk. 1997 és 2003 között volt szerencsénk nagyon jó bandák előtt játszani: CARBON CAGE - 1997, FRESHFABRIK - 1999, TANKCSAPDA - 2003. 2006 óta elég inaktív a zenekar, ennek alapvető oka a tagok egyéb zenekari tevékenysége (CZ - P.Box, Jessie Galante Band, Project, Paszti - Benzin, Project, RP - Project, Jessie Galante Band) Takács Janó - Jessie Galante Band). 2009-ben tört meg a csend a Kelet Underground meghívásának köszönhetően.
Vendégünk a FROGSHOW lesz, akikkel évek óta baráti a viszony. A korábbi szoboszlói Galéria RockFest-eknek is állandó vendégei voltak. Mindig is bírtuk, amit csinálnak, szerintem túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a legkirályabb AIC tribute zenekar voltak, de a saját dalaik is nagyon jók. Reméljük hoznak pár feldolgozást is!

A koncert április 23-án lesz a hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban, a belépés INGYENES lesz.

www.myspace.com/phaidonmusic
www.youtube.com/user/phaidonofficial
www.frogshow.hu

Keressétek a PHAIDON-t a Facebook-on is!

Grátisz buli a MAGMA RISE ajánlata

2011. április 19. (kedd) 22:33

Korábban már jelentkeztünk a MAGMA RISE és a VOIVOD közös fellépésének hírével, de kiegészítésül újabb fontos részleteket szeretnék megosztani veletek, mégpedig, hogy a SZEG társaságában lezajló április 23-ai debreceni koncertjükre a belépés ingyenes lehet azoknak, akik a csapattól rendelik meg a kedvezményes jegyet a VOIVOD bulira: "Aki április 21-én este óráig e-mailben jelzi nekünk a lenti email címen, hogy szeretne ott lenni a Voivoddal közös bulin, annak egy kedvezményes - 4300 forintos áron - személyesen házhoz visszük a jegyét Budapesten, és még egy ajándék MAGMA RISE CD-t vagy pólót is kap mellé! Tehát azt is írjátok meg, hogy melyiket választanátok, a póló esetében pedig méretet is kérnénk! A spéci zenekari kézbesítésre április 22-én 18 és 21 óra között, vagy április 23-án 10 és 14 óra között lesz lehetőségünk. Figyelem: CSAK ebben az időpontban, csak Pesten! Azonban a debreceni rajongók számára is van egy ajánlatunk! Április 23-án ugyanis Debrecenben játszunk, többek között a Szeg társaságában, és erre az igen súlyosnak ígérkező, összesen 5 zenekart felvonultató bulira a MAGMA RISE vendégeként, ingyen jöhet be az, aki a fenti kedvezményes áron jegyet rendel nálunk a VOIVOD-os bulira. Természetesen itt is adunk ajándék CD-t vagy pólót, a jegyet pedig a debreceni Kaptárban, a koncert helyszínén át is tudjuk majd adni egy kis sörözéssel egybekötve! (nevet) Ebben az esetben is várjuk az email-es jelentkezést, hogy a részleteket tisztázhassuk."

www.magmarise.net
www.myspace.com/magmarise
www.facebook.com/magmarise

Forrás: www.rockinform.hu

első oldal
<< előző
307/292
következő >>
utolsó oldal