Koncertek

Gate 69, Mag, HereWeAre
2018. szep. 21. 19:30
Debrecen, Kaptár
Gate 69
Mag
HereWeAre

Diktátor, Stádium, Yulius25
2018. szep. 29. 19:00
Debrecen, Kaptár
Diktátor
Stádium
Yulius25

Nemzeti Hang, Molto, Kazah
2018. okt. 05. 19:00
Debrecen, Kaptár
Nemzeti Hang
Molto
Kazah

2018. okt. 19. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2018. okt. 20. 20:00
Debrecen, Kaptár
Akela

A Tour For The Demented 2018
2018. nov. 22. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2018. dec. 22. 19:00
Debrecen, Roncsbár
P.Box

Megjelent a 19. Kelet Underground Fanzine!

2010. december 15. (szeda) 23:54

Sajnos a honlap még mindig nem működik megfelelően, de kárpótlásképpen itt egy kis infóbomba a jó öreg Kelet Underground Fanzine hasábjaiba csomagolva. Még egy kis türelmet kérünk és a weboldal is régi fényében fog tündökölni.

Ha nincs kedved vagy időd a gép előtt ülni, de szeretnéd elolvasni a fanzine-ban megjelenő interjúkat / írásokat, akkor töltsd le a Kelet Underground Fanzine számait és nyomtasd ki! Minden friss számnak megtalálható a "nyomtatható verzió"ja is, amit ha dupla oldalasan nyomtatsz, akkor össze is tudod hajtani, úgy hogy egy rendes újságot kapsz belőle!
Ha bármelyik régi számnak szeretnétek a "nyomtatható verzióját" csak írjatok a keletunderground [kukac] gmail [pont] com email címre és felrakjuk a honlapra letölthetőnek.

A 19. szám "gépen olvasható verzió" elérhető ITT, a "nyomtatható verzió" pedig ITT.

A tartalomról: Itt a tél és tele vagyunk jobbnál jobb koncertekkel, illetve a zenekarok meg is mérkőzhetnek hamarosan egymással a II. Kelet Underground Tehetségkutató verseny keretein belül. A lap első oldalain erről olvashattok részletesebben illetve a továbbra is tartó Közel 10 játék részleteiről.
Az újság közepén találkozhattok pár érdekes hírrel a SZ.A.R. Feszttel, a SATEP zenekarral és a Powerfeszttel kapcsolatban, illetve interjúval a Wait For A Mistake, a Cowhill Tales és Tóth Csaba, a DebRock szervezője érdekes nyilatkozataival.
A lap utolsó hasábjain pedig további koncert és zenekari tudnivalók, hirdetések, végül viccek várnak még rátok.

A következő szám megjelenése: 2011. január

A régebbi számok is elérhetők: 18 17 16 15 14 13 12 11 10

Jó olvasgatást mindenkinek! ;)

Cadaveres interjú

2010. december 14. (kedd) 00:45

Sepumark: Noha friss a cula, de azért biztosan tudsz valamit mondani a fogadtatásról... Már 2 novemberi Powerfest zúzda lement és hamarosan Debrecen/Nyíregyháza is porig lesz alázva... kajálják az új nótákat?

Balázs: Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy igen: 2 nótát, a Kicking Me-t és a These Eyes-t már kb. 1 éve játszunk, azokat már ismerik a koncertre járó népek, most bevettünk a programba még 2 nótát, azokat is kajálják, az a tervünk, hogy fokozatosan adagoljuk a srácoknak az új lemez dalait, hogy legyen idő mindenkinek arra, hogy képbe kerüljön az új számokkal kapcsolatban.

Hogyan állt össze az új lemez? Avass be kérlek a legapróbb publikus részletekbe.

B.: Ennél a lemeznél mindenki a maximumot hozta ki magából, sőt mindenki tevékenyen részt vett a nótaírásba, Joci például dobos létére rengeteg témával állt elő, amiből rendesen szemezgettünk is. Kb 1 - fél év alatt állt össze az anyag, nem akartuk elkapkodni, volt amit menetközben kukáztunk ki, de szokásunkhoz híven olyan is volt ami pár nappal a felvételek megkezdése előtt született meg illetve kapott végső formát. Az eddigiekkel ellentétben nem sávonként vettük fel az anyagot, hanem egyszerre játszottuk fel 3 nap alatt, utána Zoli jött az énekkel, valamint Máté is leugrott a stúdióba perkázni a régi időkre való tekintettel :), amivel az volt a célunk, hogy egy organikusabb lemez készüljön, ne legyen annyira műtő steril, mint a mostanában kiadott lemezek esetében és szerettük volna ha az élő feelinget vissza adják a felvételek.

tovább olvasom >>>

Watch My Dying interjú

2010. december 08. (szeda) 00:59

Sepumark: A Pepsi sztárcsináló (vagy mi a fasz) óta vagyok W.M.D. fanatikus. Nálam minden egyes hanganyag egy következő lépcsőfok, ahogyan a legutóbbi nagylemez is. Hogyan állt össze ez a hatalmas mű, ami már megint másabb lett mint elődei, de mégis 100% "véemdé".

Ezek után legyek tárgyilagos... Annyiban különbözik az elődeitől, hogy itt szabadabban kezeltük a dalírást, belenyúlkáltunk egymás ötleteibe. Még ha minimális szinten is, teszem azt hangszerelés, plusz szintiszólamok, ilyesmi. A metódus nem változott jelentősen, mindenki összerakta otthon az ötleteit géppel, aztán egy-két felesleges próba után felvettük a lemezt. Jellemző, hogy van rajta olyan dal, amit egyszer sem játszott el a teljes zenekar egyben, máig sem, ilyen pl. az Úton. Ezt gyakorlatilag mindenki betanulta otthon, fel lett játszva, de még csak el sem próbáltuk soha.

Hogyan fogadta a közönség a Moebeus-t? Nektek mi a véleményetek a lemezről?

Javarészt szeretik az emberek. Könnyebb hallgatni, mint az előzőeket, kerekebbek a dalok, emberibb lett. Ez nem jelenti azt, hogy a következőn ne lehetne valami tízmásodperces vérhányás... Az meg, hogy mi mit gondolunk, semmit sem számít, a marketing helyett maradjunk annyiban, hogy következőre biztos nem egy ilyen cizellált dolgot csinálunk. Ebből most kihoztunk mindent, amit lehetett.

tovább olvasom >>>

III. Műszak Fanzine No.14.

2010. december 07. (kedd) 00:00

A nagy karácsonyi pörgésben kis figyelmet kérünk, itt a decemberi III. MŰSZAK! Először is, honosítottunk egy örjítően hosszú interjút a Pennywise gitáros Fletcherrel, régi és új énekesről, új lemezről és egyéb érdekességekről, alap! Az interjú ügyosztályon továbbá szerepel még a Szöszö, Döglégy, Big Daddy féle KGB, az alter pop Manökken Proletarz, a győri poppunk Nikson, a punknroll Rotten Tomatoes és a legelső holland death metal zenekar a Thanatos. Jártunk a novemberi Káderfeszten, beszereztünk egy rakás újdonságot (Motörhead, FreshFabrik, Brad, The Creepshow, Soundgarden, Love Equals Death, Ektomorf) és megemlékezünk egy csillagos ötös Corrosion Of Conformity és egy kiváló Biohazard lemezről a 90-es évekből. A perverzeknek a mellékletes letöltést ajánljuk, melyen hallható: The Reilly Express, KGB, Fish!, Acoustix, Mapez, Sunseth Sphere, Veszelka Kommandó, Inarrestabil, Rotten Tomatoes, Turbo, Audio-Rocketry, Feast Of Famine, Todos Caeran és Stiff Bastard!

Garantált szórakozás, feltöltődés, kikapcsolódás, itt: www.myspace.com/iii.muszak

Powerfest Tour 2010 - ajánló, s apró változás

2010. december 04. (szombat) 17:14

Watch My Dying, Cadaveres, Aetrigan, A Losing Season, Inferno Metalcore System
2010. december 17. péntek - kapunyitás: 18:30, kezdés: 19:00
Debrecen, Kaptár (a Sikk fölött, Domb u 1.)
Belépő: elővételben 1000 Ft (Rock Ness), a helyszínen 1200 Ft
A koncert a Facebook oldala
(Változás: a Needles zenekar helyett az Inferno Metalcore System lép fel!)

Novemberben és decemberben a Powerfest Tour keretében négy közös koncertet adott, illetve ad a Watch My Dying és a Cadaveres. A két banda csinálta együtt a Stagediving Fesztiválokat Budapesten, de játszottak már Londonban és Berlinben is a Paprika Rocks turnén. Egyszóval elég nagy a cimbiség a két horda között. Így nyár végén kitalálták, hogy a közös bulik jó hangulatát megpróbálják vidékre is elhozni. Azaz a jó zenét és laza szórakozást egyesíteni egy estére. A Cadaveres harmadik, Mindstream címre hallgató lemeze november végén jelent meg, míg a Watch My Dying pedig tavaly jött ki a Moebius albummal. A modern metalos Cadaveres és az extrém muzsikát játszó WMD sok éve bontogatja le a színpadokat, úgyhogy közös muzsikálás biztosan extra energiát szabadít majd fel mindenkiből. Amit aztán majd a bárpultnál le lehet szépen vezetni koktélozás közben. A turnéra különleges fény és hangtechnikával készülnek a zenekarok, illetve ahol a lehetőségek megengedik, lesz projektoros vetítés is. November közepén Szombathelyen melegített be a duó, Szolnokon már bontottak, és Debrecen lesz a harmadik állomás, találkozzunk a színpad előtt s a pultnál!

tovább olvasom >>>

II. Kelet Underground Tehetségkutató 2010/2011

2010. november 29. (hétfő) 00:00

Zenekari jelentkezés... vigyázz, kész... START!!!

Elindult a II. Kelet Underground Tehetségkutató rockzenei versenyre a zenekari jelentkezés. A változatlan minimális nevezési feltételek mellett, a tavalyihoz képest több elődöntős helyszínen mutatkozhatnak majd be a zenekarok. Szokás szerint a tavaszi finálén és a téli elődöntőkön szakmai zsűri fogja értékelni a fellépőket. Természetesen a hasznos és értékes nyeremények sem fognak elmaradni. Gyere és próbáld ki magad... érdemes! ;-)

Készítettünk interjúkat a tavalyi nyertesekkel, amelyben elmondják, hogy miért is érdemes vagy nem érdemes erre a megmérettetésre benevezni:

I. helyezett - Death Warrant / Death-Thrash Metal / Balmazújváros

KeZoo: Elsősorban azért, mert végre a sok rossz tapasztalat után van egy olyan Tehetségkutató, ahol tényleg a zenekarokról szól ez a fajta rendezvény, és a zsűri szakmai szemmel nézi és értékeli a csapatokat. Ezen felül pedig a nyeremények tényleg olyan kaliberűek, amik jól kihasználva piszkosul nagy kezdőlökést jelentenek a kitörni vágyóknak, nem is beszélve az építő jellegű kritikákról. Másodsorban pedig veszett jó buli! :) Sok érdeklődő, nagyközönség, nagy színpad, kibeb*szott jó hangulat! :)

Suba: A mi történetünk pontosan jellemzi milyen jó tehetségkutató a Kelet Underground, ugyanis még nem hallottam olyan tehetségkutatóról, ahol a közönség és a zsűri egyetértett. Ez két módon lehetséges: A zenekarnak annyi haverja van, hogy a tehetségkutató közönségének kb. 60%-át kiteszi vagy a zenekar lefizette a zsűrit.
Nos, ha logikusan gondolkodunk, akkor nálunk vagy mind a kettő teljesült, vagy egyik sem... :-D Ki kell próbálni!

www.myspace.com/warrantmetal

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
295/293
következő >>
utolsó oldal