Koncertek

2018. nov. 20. 19:00
Budapest, Papp László Sportaréna
Nightwish
Beast In Black

X. FULL OF ANGER UNDERGROUND METAL FESZTIVÁL
2018. nov. 24. 17:30
Debrecen, Kaptár
Archaic
Ahriman
Angerseed
Nigromantia
Elysium
Malpraxis {RO}

Ensiferum acoustic
2018. dec. 05. 19:00
Budapest, Dürer Kert
Ensiferum acoustic

Hétköznapi Csalódások, Mig-29
2018. dec. 08. 20:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Mig-29

Retronome és barátai, Led Zepp's
2018. dec. 08. 20:00
Debrecen, Kaptár
Retronome és barátai
Led Zepp's

Within Temptation, Beyond The Black
2018. dec. 12. 18:00
Budapest, Tüske csarnok
Within Temptation
Beyond The Black

2018. dec. 15. 20:00
Debrecen, Kaptár
Counter Clockwise

Koncertbeszámoló: Those Whom The Gods Detest Tour 2011

2011. február 02. (szeda) 21:29

Those Whom The Gods Detest Tour 2011
NILE (USA), MELECHESH (ISR), DEW-SCENTED (GER), ZONARIA (SWE), DARKRISE (SWI)
2011. január 22. Budapest, A38

Those Whom The Gods Tour 2011

Egy barátommal 19:00 óra után pár perccel érkeztünk meg az A38-as hajóra. Gyorsan megvettük a kezdő söröket és a ruhatár után rögtön a színpad felé vettük az irányt, mert a teremből már némi zene szűrődött ki... Már a színpadon volt a svájci DARKRISE, akikről korábban még semmit nem hallottam. Teljesen átlagos death metal-t toltak a srácok. Kb. 20 percet játszottak, de ebből nekem semmi emlékezetes momentum nem maradt meg. Sajnálom de ez elég gyenge kezdés volt...

Pár perc átszerelést követően már a svéd ZONARIA fiatal tagjai sétáltak fel a deszkákra. Egyen militarista mellényekben, némi sminkel az arcukon kezdtek bele a dallamos death zenéjükbe. Ők szintén kb. bő 20 percet kaptak ezen a turnén, és úgy vélem a hazai közönségnek bőven elég is volt ennyi. Ahogy egy barátom találóan megjegyezte: "itt is több a póz, mint a zene". Egy teljesen átlagos produkciót láthatott/hallhatott az akkor még csak egyharmadig megtelt hajó közönsége.

Bár tudom, hogy egy ilyen turnéra a menedzsment vagy a fő zenekar válogatja össze a bandákat, a szünetben azon gondolkoztam, hogy itt most e két banda helyett a mi GUTTED-unk, vagy DEPTHS OF DEPRAVITY-nk mennyivel állatabb lett volna! Nem kérdés hogy ők jobban bemelegítették volna ezt a közönséget...

tovább olvasom >>>

Koncertajánló: Leander, Vulgar Display of Cover, Scary Guzy

2011. január 27. (csütörtök) 12:53

LEANDER, VULGAR DISPLAY OF COVER (PANTERA Tribute), SCARY GUYZ (METALLICA Tribute)
Mini Tour | 2011. február 10-13. | Szeged, Debrecen, Budapest, Pécs

2011. február 10-13-a között egy mini turné keretein belül összefog SCARY GUYZ (METALLICA Tribute), a VULGAR DISPLAY OF COVER (PANTERA Tribute) és ráadásképp pedig debütál az interneten (többek között Lady Gaga - Bad Romance dalának metalba ültetett változatának köszönhetően) nagy sikernek örvendő LEANDER zenekar is! Ne hagyjátok ki!

És, hogy miről is fog szólni a buli?

SCARY GUYZ

Az egyedülálló esteket a SCARY GUYZ METALLICA Tribute nyitja. 20 éve jelent meg a METALLICA talán legismertebb és legsikeresebb lemeze, a Fekete album, ezen évfordulója apropóján a teljes lemez eljátszársa kerül!

VULGAR DISPLAY OF COVER

Ezt követően Vörös Attila (NEVERMORE) és Mári Péter (ROOM OF THE MAD ROBOTS) ex-RTS tagokból verbuválódott új, VVULGAR DISPLAY OF COVER PANTERA Tribute zenekar zenél Guoth Zalán (NUKE, SCARY GUYZ) basszusgitárossal és Budai Béla (GETNO) dobossal kiegészülve. 1991-ben az anyazenekar 2 lemez, a 'Cowboys From Hell' és a 'Vulgar Display Of Power' között turnézott (de már javában írták a a 'Vulgar'-os dalokat... :), így vegyesen, a 'Cowboys'-ról csemegézgetve, a 'Vulgar' lemezt teljes egészében előadva kedveskedik a csapat az érdeklődőknek. A zenekar egyébként hagyományteremtő módon évről-évre, az aktualitást szem előtt tartva sorra fogja venni az összes kiadott PANTERA lemezt, egészen a 2000-es 'Reinventing The Steel'-ig!

LEANDER

Akinek pedig még ennyi sem volna elég, annak Leander és csapata egy nagyon különleges produkcióval is készül erre a szombatra! Ezekről és egyéb a zenekarral kapcsolatos információkról folyamatosan tájékozódhattok "Leander Official" facebook, YouTube és egyéb oldalakon!

Helyszínek:

  • Február 10. Szeged, Club Noir
  • Február 11. Debrecen, Unplugged Club
  • Február 12. Budapest, Dürer Kert nagyterem
  • Február 13. Pécs, Inferno Music Club (régi Toxic)

A február 11-ei debreceni és a 12-ei budapesti (teljes) buli rögzítve lesz, ami valamilyen formán napvilágot is fog látni a jövőben!

Gyertek el, ünnepeljünk, zúzzunk és emlékezzünk együtt!

NADIR interjú

2011. január 25. (kedd) 22:29

Sepumark kérdéseire a NADIR frontembere, Tauszik Viktor válaszolt.

Nadir

Hosszú és rögös út vezetett a 2010-es számomra legfogósabb NADIR lemezig. Pár mondatban foglaljátok össze a banda legfontosabb állomásait... természetesen a DARK CLOUDS 1993-ban történt megalakulásától.

A kezdeti években aktív dalszerzés és próbálás, valamint gyakori tagcserék és szórványos élő fellépések jellemezték a zenekart. 1997 közepére alakult ki az a mag, amely a NADIR mai felállásának is a gerincét képezi, és már 2003 óta nem volt tagcserénk. 1996 óta készítünk stúdiófelvételeket, és 1998 óta koncertezünk rendszeresen. A 'Nadir' a 2000-ben megjelent első teljes DARK CLOUDS album címe volt, ezért vettük fel ezt a nevet, amikor 2004 végén a váltás mellett döntöttünk. A fent nevezett albumot leszámítva minden anyagunkat (ideértve a már NADIR néven megjelent nagylemezeket és split EP-ket) saját kiadásban hoztuk ki, utóbbi kiadványaink mind ingyenesen kerültek terjesztésre CD-n, illetve tölthetők le az Internetről. 2005-ben a legfontosabb országos szakmai szavazáson első helyen végeztünk a "Legjobb debütáló lemez" kategóriában, majd 2008-ban ugyanitt megnyertük a "Legjobb Koncertbanda" kategóriát. Közben olyan neves zenekarok (közülük jó néhányan a zenénkre is hatással voltak / vannak!) előtt volt alkalmunk fellépni/turnézni, mint a MOOD, a MOBY DICK, a CROWBAR, a PRO-PAIN, a D.R.I., a VADER, a KRISIUN, a NAPALM DEATH, a DYING FETUS, a PRONG, az ENTOMBED és a MERAUDER. Ezzel el is jutottunk a 2010-ben megjelent 'Eco-ethic' lemezig!

tovább olvasom >>>

Koncertajánló: 4th of March - Indiependence Day

2011. január 25. (kedd) 21:52

4th of March - Indiependence Day, azaz Március 4 - a Független Rock Napja a munkacíme annak a koncertnek, ami értelemszerűen március 4-én kerül megrendezésre a Crazy Mama Music Pub (Bp. Gubacsi u. 97 | www.crazymama.hu) színpadán.

Storyum

Az est a pozsonyi indie-prog STORYUM tavaly év végén, az Edge Records gondozásában megjelent 'Insomnia' című bemutatkozó albumának első magyarországi bemutatója alkalmából szerveződött. Az ősbemutató december 27-én történt a szlovákiai Somorján, ahol a vendég az ARIZONA zenekar volt, a nézőszám pedig várakozáson felüli eredményt produkált.

A magyar bemutató vendége az indie-grunge 5YARDS, amelynek 'Trip of a Loner/Harc után című' dala az MTV nézőinek már ismerős lehet. Az est másik meghívottja a Megasztár5 döntőjébe hajszál híján bekerült indie-pop LIFEJUNE, amelynek dalait egy ideig játszotta a Bumeráng műsorideje alatt a Neo FM.

Az est tehát kellemes kikapcsolódási-szórakozási lehetőséget kínál azok számára, akik szeretik az alapvetően gitárokra hangszerelt szabad, igényes muzsikát. Mindenkit várunk szeretettel!

www.myspace.com/storyum | www.lifejune.com | www.5yards.hu

A január 22-ei AURÓRA koncert menete

2011. január 21. (péntek) 14:08

19:15 - 19:45 ARANYGALUSKA VAN.SODÓ
20:00 - 20:30 GIKSZER
20:45 - 21:15 SZELEPHÉZAG
21:15 - AURÓRA

TŰZMADÁR - lemez, koncert, video-pályázat!

2011. január 20. (csütörtök) 15:10

A mai napig egyedülálló zeneflyer, a három számos mp3 lemez előzetes és a december-januári HammerWorld válogatáson megjelent 'Júdás csókja' óta mindenki tudja, hogy nagyjából mire számíthat az új TŰZMADÁR lemeztől. Mint ahogy sokan - akik nagyon várják már - tudják, március elején lát napvilágot a 'MADÁR harmadik fiókája. Az 'Álmok' album a HammerWorld mellékleteként jelenik meg, de persze később megvásárolható lesz önálló termékként is.

Tűzmadár 2011

A lemezhez természetesen lemezbemutató is dukál. Erre is sor kerül 2011. április 15-én a Dürer Kertben, ahol a TŰZMADÁR vendégei olyan zenekarok, mint a szombathelyi HALOR és a győri THORNWILL. Három kiváló metal csapatot láthat tehát, aki az estén ellátogat az Ajtósi Dürer sorra. A belépés 1000 Ft, vagy a márciusi HammerWorld magazinban található kuponnal 500 Ft.

A zeneflyer és a video interjú óta azt is tudjuk, hogy a TŰZMADÁR nem fél korszerű eszközöket alkalmazni. Most itt egy újabb video-őrület. A pályázati felhívás a következő: Kedves fiatalok, öregek illetve bármilyen korosztályú zenészek! Kedvenced a TŰZMADÁR zenekar? Próbáltad már eljátszani valamelyik dalukat? Vagy esetleg átalakítani a saját szád íze szerint? Szeretnél ott lenni a zenekar lemezbemutatóján április 15-én a Dürer kertben? Akkor mire vársz? Játszd el vagy dolgozd fel a TŰZMADÁR valamelyik dalát, vedd fel videóra és küldd el nekünk a felvétel YouTube linkjét! A legjobb 3 videót bemutatjuk facebook oldalunkon, alkotója pedig ott lehet a zenekar harmadik, 'Álmok' című lemezének bemutatóján és gazdagabb lesz egy dedikált CD-vel is! Hangszert, kamerát elő!

A beküldési határidő március 31., az email cím pedig: tuzmadar@tuzmadar.hu

www.tuzmadar.hu | www.halormetal.hu | www.thornwill.hu

első oldal
<< előző
298/293
következő >>
utolsó oldal