Koncertek

Rammsturm
2019. jún. 09. 19:00
Debrecen, Kaptár
Rammsturm

Cannibal Corpse, Slytract
2019. jún. 10. 19:00
Budapest, A38
Cannibal Corpse
Slytract

Steel Panther
2019. júl. 17. 18:00
Budapest, Barba Negra Track
Steel Panther

Tormentor, Perihelion
2019. szep. 20. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Tormentor
Perihelion

2019. szep. 27. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Vulgar Display of Cover

2019. okt. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Historica
Ellenméreg

AS I LAY DYING, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King
2019. okt. 07. 18:30
Budapest, Barba Negra Music Club
AS I LAY DYING
Chelsea Grin
Unearth
Fit For A King

Elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori dobosa

2011. április 05. (kedd) 21:15
Scott Columbus (1956-2011)

Tegnap, 54 éves korában elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori ütőse - adta hírül a zenekar volt gitárosa, Ross "The Boss" Friedman facebook oldalán, amely a zenész barátnője, Nancy által is meg lett erősíve: "A barátnőjeként sajnálattal üzenem minden rajongónak, hogy Scott tegnap reggel elment közülünk. Egyszerűen felfogni sem tudom, hogy történhetett ez. Ő volt életem nagy szerelme." Columbus egy 2010 májusában készült, a Classic Rock magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a MANOWAR köreiből való távozása már 2008-ban felmerült az ő és Joey DeMaio között meghúzódó feszültségek miatt. Akkor hozzátette: "Szép időket éltem meg a MANOWAR tagjaként, semmit nem bántam meg, de az életnek mennie kell tovább." Arról, hogy kapcsolatban maradt e a zenekarral, azt mondta: "Igen, gyakran beszélünk Eric Adams-szel, aki nagyon jó barátom maradt. Hajlamos vagyok életre szóló kapcsolatokat kötni." Állítólag egy rajongó beajánlása révén indult meg a zenei pályafutása, amikor végül 1983-ban a MANOWAR-hoz csatlakozott, és egészen 1990-ig tagja volt, majd kétes igazságalapú kifogások útján menesztették. Később a Louder Than Hell albumra visszatért, de 2008-ban újra Rhino váltotta zenekari posztján. Instrumental néven zenekart is alapított, többször beszélt róla, hogy ezen dolgozik, és hogy hamarosan albummal jelentkezik. "Nagyon erősen a ritmikára alapozott zenéről van szó, amit ha beteszel az autód hi-fijébe észre sem veszed, hogy már bőven átlépted a sebességhatárt. Én magam voltam a producer és a hangmérnök is, szóval ha nem fog bejönni az embereknek, azt sem bánom, de ha valakinek igen, akkor már volt értelme."

Forrás: www.rockinform.hu

ÖRÖKSÉG - új magyar folk-rock formáció

2011. április 03. (vasárnap) 00:30

ÖRÖKSÉG - ezt a nevet kapta Magyarország új folk-rock zenekara, amelyet a KORMORÁN öt volt tagja és három másik ismert muzsikus alapított. A rutinos és elismert zenészekből álló formáció áprilisban kezd el koncertezni. Első koncertjük Budapesten a XIII. kerületi József Attila Művelődési Házban lesz április 9.-én. Hogy mi vezetett az új formáció megalakításához? Ez egy érdekes történet. A KORMORÁN együttest az elmúlt 10 évben stabilan kilenc muzsikus alkotta, többek között az ÖRÖKSÉG alapítói. Ez ritkaság volt a zenekar történetében, hiszen az ezt megelőző 25 évben közel 80 muzsikus fordult meg a KORMORÁN háza táján. Mégis ez a 10 év úgy telt el, hogy olyanok voltak, mint egy nagy család. Számtalan alkotás, számtalan színvonalas produkció, és megannyi koncert. Kialakult egy kép, hogy ez a kilenc muzsikus a KORMORÁN. 2010 végén azonban változás történt a zenekar életében, és a zenekar két irányba vette útját. Hét muzsikus együtt maradt és ÖRÖKSÉG névvel tovább viszi a lángot, megőrizve azt a zenei stílus- és hangzásvilágot, amit az emberek tőlük megszoktak, megszerettek.

Az ÖRÖKSÉG muzsikusai: Tóth Reni (ének), Géczi Erika (ének, gitár), Mr. Basary (ének), Szabó Miklós (gitár), Nagy László (dob), a jelenleg KORMORÁN-ban is zenélő Gáspár Álmos (hegedű) és Zsoldos Tamás (basszus gitár), valamint a NOX együttesből ismert Gulyás Ferenc, aki sok szép népi hangszeren játszik.

SZÉLSŐ ÉRTÉK - elkészült az első album

2011. április 02. (szombat) 00:43

Szélső Érték

Elkészült a magát "érdekes rockzeneként" megnevező SZÉLSŐ ÉRTÉK zenei formáció bemutatkozó albuma. A 'Hangot Hallottam című lemezbe belehallgathatsz a zenekar honlapján vagy FaceBook oldalán, valamint az egészet megvásárolhatod például az aktuális Rockinform Magazin mellékeleteként.

Terveik szerint még ebben a hónapban új videoklippel is jelentkeznek, ami fellelhető lesz a youtube-on.

VOIVOD és MAGMA RISE koncertek

2011. április 01. (péntek) 23:46
Magma Rise

Első alkalommal lép fel Budapesten főzenekarként a VOIVOD, méghozzá a Club202 színpadán, május 11-én. 2009-ben adtak utoljára nálunk koncertet a DOWN szárnysegédjeként, most viszont a magyar MAGMA RISE fogja kísérni a kanadai veteránokat. Blacky visszatérésével a csapat három őstagját számláló felállását Dan "Chewy" Mongrain gitáros egészíti ki jelenleg, aki meglepően jól illik Piggy helyére, és valószínűleg nem fog csalódást okozni még a voivodpólóban érkező növendékeknek sem. A MAGMA RISE személyében Holdampf Gábor és társai kedvezményes ajánlattal élnek a koncertre ellátogatni szándékozó emberkéknek, hiszen a honlapjukon, és most itt is szeretnék felhívni a figyelmeteket a következőkre: "Nagy örömmel tudatjuk, hogy akik tőlünk vásárolják meg a jegyet, - csak nálunk 4300 Ft - azok közül minden harmadik szerencsés MAGMA RISE CD-t, vagy pólót, vagy a vadonatúj, akkortájt megjelenő split bakelit kislemezt kapja ajándékba, kívánság szerint!"

További info:
www.concerto.hu | www.magmarise.net | Magma Rise @ MySpace | Magma Rise @ FaceBook

A MAGMA RISE április 23-án Debrecenben is fellép a SZEG, a HATRED SOLUTION, a DIM VISION és a BEARFOOD zenekarok társaságában a Kaptárban.

Forrás: www.rockinform.hu

SALVUS - gitáros kerestetik

2011. március 31. (csütörtök) 22:58

Sajnálattal adjuk hírül, hogy zenekarunk gitárosa, Kokavecz András távozott a csapatból. András belefáradt a koncertezésekkel, és a zenekar produktumainak népszerűsítésével járó küzdelmekbe, valamint más zenei környezetben is szeretné a továbbiakban kipróbálni magát.

A rossz hírt még tetézzük azzal, hogy Krisztián is bejelentette távozási szándékát. Krisz másik zenekarában való részvétele, illetve a koncertek ütközése miatt bármennyire is szeretné, de nem tudja folytatni a közös munkát a Salvusszal.

Mindezen nehézségek ellenére eszünk ágában sincs földbe állítani a zenekart, sőt, a betervezett koncerteket sem mondjuk le, a megüresedett helyek betöltéséig ugyanis Krisztián mellett Erdélyi Petya (Ad Astra, Megazetor) barátunk fog kisegíteni minket. A fentiekből könnyen leszűrhető, hogy 2 gitáros hely is kiadó a zenekarban, ezért aki érez elég elszántságot és lelkesedést, és úgy gondolja, hogy a zenekar honlapján foglalt kritériumoknak megfelel, bátran keressen minket az info@salvusmusic.hu email címen!

500 ember tombolhat a Pannónia Fesztivál nagyszínpadán

2011. március 31. (csütörtök) 19:45

500 szerencsés ember testközelből, a PaFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszról nézheti meg kedvenc zenekarának fellépését a Pannónia Fesztiválon. Nincs más dolga, mint hogy megvegye a belépőjét május 20-ig, és a fesztivál facebook oldalát lájkolja, majd küldjön e-mailt. A szerencsések pár méterről láthatják és hallhatják öt zenekar nagyszínpados produkcióját. Az már biztos, hogy az egyik a Subscribe koncertje lesz.

A Pannónia Fesztivál nagyszínpada idén kétszer nagyobb lesz, mint tavaly, és ezzel együtt jóval nagyobb fény és hang kíséri a fellépőket. Így minden zenekar, amely a nagyszínpadon koncertezik, az idei sztárfellépő, azaz az amerikai Twisted Sister méreteiben kápráztathatja el a közönségét. Idén újdonságot jelent, hogy az óriásszínpad két oldalán a szervezők kialakítanak egy-egy PaFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszt. Területe egyenként 40 négyzetméter, és fél méterrel a színpad fölé magasodik. A két teraszon együttesenként 100 ember testközelből nézheti kedvencét, és tombolhat a zenéjükre. A szerencsések pár méterre lehetnek minden nap egy zenekar élő show-jától. Az már biztos, hogy az egyik a SUBSCRIBE koncertje, a többi négy együttes nevét egyesével, hetente hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Aki szeretne az exkluzív helyszíneken ott lenni, nincs más dolga, mint május 20-ig belépőt vásárolnia. Utána a Pannónia Fesztivál facebook oldalát kell lájkolni, majd a terasz@pannoniafesztival.hu címre egy üzenetet kell küldeni, benne a saját nevével, a jegy sorszámával, és a zenekar nevével, amit meg szeretne tekinteni. A szervezők május 20. után húzzák ki az 5x100 nyertest.

A rendezvényre a 3 napos bérlet (péntektől vasárnapig érvényes) 4.500, a 4 napos bérlet (csütörtöktől vasárnapig érvényes) 5.500, míg az 5 napos bérlet (csütörtöktől hétfőig érvényes) 6.500 forintba kerül. A hétfői bónusznapra külön is lehet jegyet vásárolni 2.900 forintért. A belépők árusítása megkezdődött a koncert.hu és a jegyshop.hu oldalakon, a Ticketexpress és az Interticket hálózatában, illetve a pannoniafesztival.hu-n.

első oldal
<< előző
307/295
következő >>
utolsó oldal