Koncertek

Rammsturm
2019. jún. 09. 19:00
Debrecen, Kaptár
Rammsturm

Cannibal Corpse, Slytract
2019. jún. 10. 19:00
Budapest, A38
Cannibal Corpse
Slytract

Steel Panther
2019. júl. 17. 18:00
Budapest, Barba Negra Track
Steel Panther

Tormentor, Perihelion
2019. szep. 20. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Tormentor
Perihelion

2019. szep. 27. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Vulgar Display of Cover

2019. okt. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Historica
Ellenméreg

AS I LAY DYING, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King
2019. okt. 07. 18:30
Budapest, Barba Negra Music Club
AS I LAY DYING
Chelsea Grin
Unearth
Fit For A King

AD ASTRA hírek

2011. március 30. (szeda) 20:43

Az alábbiakban az AD ASTRA zenekar aktuális híreit olvashatjátok:

"Idén még nem nagyon jelentkeztünk, így íme az első hírfüzérünk. Mindenekelőtt jelentjük elkészültünk az legújabb feldolgozás merényletünkkel, amely nem más, mint a koncertjeinken már többször felbukkant Peter Gabriel dal, a Sledgehammer (pontosabban 'Sludgehammer', ahogy mi neveztük a végeredményt meghallva). A dal hangzását Vári Gábor stúdiómágus (DYSTOPIA, ANGERTEA, SALVUS stb.) követte el, amely letölthető az eddig kómában fekvő, de most ideiglenes jelleggel feltámasztott honlapunkról, valamint meghallgatható a MySpace, illetve Facebook profilunkon is. Ez az első nóta amúgy, amit a zenekar négyes felállása készített, Erdélyi Peti gitárossal a mikrofonnál és Specker Balázs szintén-gitárossal a vokál fronton.

További lényeges esemény, hogy április közepén kezdjük meg a második AD ASTRA album dobfelvételeit Szegeden, Vári G műhelyében, és nyár közepére, ha a külső/anyagi tényezők is úgy engedik, be is szeretnénk teljesen fejezni.

Koncertfronton most tavasszal az az érdekes helyzet állt elő, hogy kivételesen többet játszunk külfödön, mint itthon. Egy három állomásos mini-turné erejéjig a Stonedirt arcokkal visszatérünk a gyönyörű Erdélybe, majd REMORSE-ékkal ruccanunk át Szerbiába. Aki magyarhonban akar minket elcsípni az most április 2-án Budapesten, a Dürer Kertben megteheti a Progression Strikes Back fesztiválon.

A Pöröly legyen veletek!"

CHRISTIAN EPIDEMIC - Pusztítástan

2011. március 30. (szeda) 12:03
Christian Epidemic - Pusztítástan

Április 4-én jelenik meg a CHRISTIAN EPIDEMIC új nagylemeze 'Pusztítástan' címmel. A 9 szerzemény szokásukhoz híven magyar mellett angol nyelven ('Primordial Soul') is hallható lesz. A felvételek az Audioplanet stúdióban készültek, a borítót Sallai Péter alkotta. A lemez három dalába ('Bíbor ünnep', 'Chemokalipszis', 'Ezer harang') bele lehet fülelni a FaceBook-on.

A lemez hivatalos bemutató koncertje a MetalFest-en lesz, Debrecenben pedig szeptember 17-én lépnek fel a III. BlacKromeFest-en a Frost, a Neochrome, a Casketgarden, a Megazetor és a Karst társaságában.

INSANE - Európa turnén májusban a PRO-PAIN társaságában

2011. március 30. (szeda) 00:12
Insane

Nightliner Európa turnéra indul a PRO-PAIN társaságában a Fonogram díjas INSANE zenekar, olvasható a csapat honlapján: "Az első és legfontosabb hír, amit mosolyogva az orrotokra kötnénk, hogy ismét végig ihatjuk Európa számos országát. Ugyanis az a megtiszteltetés ért minket, hogy az amcsi hardcore T-rexeivel, a PRO-PAIN-nel egy hatalmas party buszban utazva fogunk bűzölögni több héten keresztül májusban. Viszont mára ennyi, de a mesének itt még nincs vége..."

2008-ban, a negyedik nagylemezük felvételeinek elkészültével a magyar srácok nemzetközi színpadokon is bemutatkoztak, a 'Hocus Pocus' című daluk videóklipje az MTV Rockchart-on 2. helyezést ért el, éves listájukon pedig a kiemelkedő 6. hely jutott számára. A legfontosabb esemény volt a 2010-es évben, hogy az INSANE-t első kelet európai zenekarként leszerződtette a Monster Energy. Ekkorra már 23 külföldi országban járt a zenekar. A nyár végén új gitáros érkezett a zenekarba Szakonyi Balázs személyében ezzel véglegesítve a jelenlegi felállást. Decemberben új EP-t jelentetett meg a zenekar 3 akusztikus szerzeménnyel.

Forrás: www.rockinform.hu

Koncertajánló: Vidd haza a kurvádat! Feszt

2011. március 29. (kedd) 23:11

"Áprilisra Debrecen utcái már nem pompáztak a tisztaság színeiben. Ahogy elolvadt a hótakaró, láthatóvá váltak azok a dolgok, amiről télen csak sejtéseink lehettek. Használt óvszereket, üres vodkásüvegeket, valamint aszfaltra fagyott mezítelen némberek holttestét kellett kerülgetnünk, miközben a távolból félelmünket fokozó hangok dübörögtek. Valahonnan a Hunyadi utca irányából, ahol a VIDD HAZA A KURVÁDAT! című zenei estet tartották. Minden reményünket elvesztettük aznap."

Lendületes, rövid és agresszív punk-hardcore számok jellemzik a közönséget emberi méltóságától elsőként megfosztó HANDS OFF zenekart, akik bár nemrég alakultak, 'First Demo' című három számos EP-jük már támadást intézett a közönség dobhártyája felé.

Az est további részében a nagybőgőé a főszerep: az első bihari punkabilly trióként meghatározható OUTRAGE alázza porig a sörtől alternáló mozgasokba kezdő publikumot, majd a két debreceni bandát két budapesti követi.

"Megújult a Károlyi és eladták a Merlint, a tetovált csajodat meg szétlőttem, mint Berlint." - Űrből érkező tapírok, mutáns borzok és orális szexre kényszerült némberek népesítik be a VOODOO ALLEN zenekar képzelt univerzumát. Az obszcén költészetű psychobilly trió remélhetőleg elmeséli a panelek közt prostikra vadászó Vágási Feri történetét is az érdeklődőknek.

"Véres végtag-koktél csábít, csillog-villog a zsilett!" - A YELLOW SPOTS "belezős" swing-kabaré-cirkusza teszi fel a pontot az est végére. Mennyből érkező gigantikus pénisz, boncolás a svédasztalon, emberi lényekkel táplálkozó autómobilok balladáját nagybőgővel, fúvósokkal és művérrel elregélő opuszok követik egymást, alkalomhoz illő módon.

Tehát ne feledjék: HANDS OFF, OUTRAGE, VOODOO ALLEN és YELLOW SPOTS április 2-án az Unplugged-ban! Egy ilyen nívós kulturális eseményre csak egy makkfejű mekdonác-szökevény sajnálja a 800 Ft-os belépőt! Jelige: mindenki vigyen haza egy kurvát! Lófaszjóska, aki kihagyja!

tovább olvasom >>>

Rockinform #182 - március 31-től az újságosoknál

2011. március 28. (hétfő) 23:22
Rockinform #182

Március 31-től kapható az megújult Rockinform magazin, álljon itt Valentin Szilvia főszerkesztő köszöntője, utána pedig az újság tartalma:

"Amikor tavaly nyáron a RockinforM megkeresett, hogy lenne-e kedvem/kedvünk a Shock! stábbal az újságot mássá formálni, eszembe nem jutott volna, hogy egyszer majd én leszek a főszerkesztő, és lapzárta legvégén azon kell agyalnom, miképp is kezdjek neki első bevezetőmnek. Hát így. Ezúton is köszönöm a bizalmat, igyekszem jó irányba evezni az általuk elindított csónakkal.

Minden változás az újdonság ízeit hordozza magában. Ahogy észrevettétek, módosult az újság külseje és belseje, próbálunk elszakadni a korábbi konzervatív metalos dizájntól, reméljük, örömmel üdvözlitek a friss ötleteket. Mindez nem jelenti azt, hogy száműzzük a súlyos zenéket, inkább tágítani szeretnénk a lap zenei horizontját. Természetesen továbbra is igyekszünk elcsípni a nálunk felbukkanó zenekarokat egy-egy rövid beszélgetés erejéig, ahogy most is megtettük: a Destructionből Mike Sifringernek, a Symphony X-ből pedig a vidáman falatozó Russell Allennek tettük fel kérdéseinket.

A mostani lapszámban is sikerült néhány nagyágyút megszólaltatnunk, az isteni Zakk Wylde-dal kezdve, aki korántsem az a síkegyszerű redneck srác, mint aminek a sajtó szereti beállítani. Max Cavalera is szívesen mesélt az új Cavalera Conspiracy lemezről kollégánknak, majd a Bikiniből Németh Lojzi fejtegette a múltat, s a jövőt. Hogy ne csak mindig zenéről legyen szó, egy kicsit másféle vizekre is eveztünk a Troy Campbell interjúval. Az meg, hogy összejött pár csajos témájú cikk, kizárólag a véletlen műve, tényleg.

Irgalmatlanul erős koncertdömpingen estünk át márciusban (és még csak most kezdődött el az év!), ott voltunk mindenhol, beszélgettünk, akivel csak lehetett (sikerült a komplett Psychotic Waltzot elkapni, ld. fenn), és csak kapkodtuk a fejünket a páratlanul erős bulik garmadáján. A pihenést elnapoltuk, bár a szaporodó koncerthíreket figyelve idén kevés lazítós napra számíthatunk, elképesztő módon belehúztak a koncertszervezők és a fesztiválok. Lesz mit megnéznünk, lesz miről írnunk!

A két CD-mellékletes zenekar sem az eddig nálunk megszokott durvább vonalról érkezett, a Szélső Érték eklektikus rockzenéje, és a bizarr nevű The Borgia alternatív rockzenéje talán most szélesebb hallgatótáborra találhat.

A legjobb hír azonban mégis az, hogy végre elmúlt a tél, jön a tavasz, az élet - és persze jönnek a koncertek, a lemezek, indul a rákenról."

A tartalomból:

tovább olvasom >>>

5. éves a Rockerek.hu - szülinapi fesztivál

2011. március 25. (péntek) 09:27

Rockerek figyelem, itt az idő: találkozzunk március 25-én a fővárosi Club 202-ben (régi Wigwam), ahol egy hatalmas bulit csap a Rockerek.hu ötödik születésnapja alkalmából! Ehhez illően nem egy sima találkozóval, hanem egy fesztivállal kedveskednek a magyar rockereknek, ahol a hazai rockélet klasszikusai közül is meghívtak párat. Következzék hát a részletes program:

  • 17.00 Kapunyitás 17.00
  • 18.00 CONCRETE
  • 18.40 KUGLI
  • 19.20 ZINFIELD
  • 20.00 MONO CHROME
  • 20.40 ARMADA
  • 21.30 AURÓRA
  • 22.40 ALCHOHOL
  • 23.50 AKELA
  • 01.30 HANT

A koncertek után rockdiszkó hajnalig! Természetesen lesz torta is, továbbá egyéb meglepetés is sok-sok ajándékkal! A belépő 2400 Ft lesz, melyhez egy ajándék ALCOHOL 'Házam egy kocsma' vagy 'Ezen a szinten' lemez is jár a Hammer jóvoltából! Akinek jelent valamit az oldal, esetleg itt ismerkedett meg párjával vagy haverjaival és szeretné közösen megünnepelni ezt a kerek évfordulót, azt szeretettel várják!

www.rockerek.hu

első oldal
<< előző
307/296
következő >>
utolsó oldal