Koncertek

2020. okt. 03. 20:00
Debrecen, Kaptár
Scary Guyz {Metallica tribute}

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

Iron Maidnem, Evermind
2020. okt. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Evermind

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 19:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Prosectura

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

ANTHRAX - letölthető az új lemez első dala

2011. június 24. (péntek) 21:23

Az ANTHRAX régóta ígérgetett új lemeze, a 'Worship Music' szeptember 12-én lát majd napvilágot a Nuclear Blast gondozásában, és ez lesz az első stúdióalbum 1990-es 'Persistence Of Time' óta, amelyen ismét Joey Belladonna énekel. Most pedig itt az első új dal az albumról ('Fight'em 'til You Can't' (és itt látható, hogy nem volt teljesen jó ötlet egyszeres aposztrófokat használni a dal és lemezcímek kiemelésére)), melyet letölthetsz a zenekar honlapján.

Forrás: HammerWorld

Bemutatkozik a YOURSELF zenekar

2011. június 22. (szeda) 23:42

A zenekar 2000 májusában alakult Debrecenben, AUTUMN néven, az alábbi felállásban: Sándor László - gitár és ének, Sándor Mihály - gitár, Czeglédi László - basszgitár, Rózsa Nimród - dobok.

Youself logo

Zenénket kezdetben a lassabb harmóniák, melankólia és doomos hangulat jellemezték. Még ez év novemberében bemutatkoztunk a debreceni Shock-fesztivál keretein belül, ahol nem várt sikert arattunk. 2001 márciusában kiegészült a zenekar Fógel Tamás énekessel és Botos László kisegítő billentyűssel. Néhány koncert után sikerült eljutnunk a műfaj egyik legrangosabb rendezvényére, a Nightbreed fesztiválra (itt azóta már többször is megfordultunk), ahonnan igen jó visszajelzéseket kaptunk. Ezek után meg kellett válnunk Rózsa Nimród dobostól, aki sajnos egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta folytatni a zenélést. Helyét Wágner István vette át, aki emberileg és zenészként is jó választásnak bizonyult. Az idő múlásával és a tagcserékkel zenénk jellege is változott, lendületesebbé s néhol agresszívebbé vált. Az alábbi bandákkal írhatnánk le az irányvonalat: Anathema, My Dying Bride, Katatonia, Opeth, Dark Tranquillity, In Flames, Amorphis, Therion.

2001-2003 között az ország szinte minden szegletében megfordultunk. Többek között játszottunk a debreceni Shock-fesztiválon, a Gothica fesztiválon, s egy alkalommal a floridai Deicide előzenekaraként léptünk színpadra. Kijutottunk Pozsonyba is, ahol felejthetetlen élményeket szereztünk. Időközben kiegészült a zenekar Bódi Attila gitárossal és a billentyűs Botos László helyét Sándor László gitáros vette át. Ezzel egyidőben megnőtt a billentyűs hangszer szerepe a zenében. 2004-ben elkészült első albumunk, 'On the Verge of Existence' címmel, a Nail Records gondozásában.

Youself

Az idő múlásával az együttesből távozott Fógel Tamás és Bódi Attila, s az immár négytagú zenekar úgy döntött, hogy YOURSELF néven folytatja tovább. A zene gyökere nem változott, azonban az egy gitárnak köszönhetően konkrétabbá vált, a szintetizátorok és a gitár felváltott dominanciája és párbeszéde jellemzi, izgalmas ritmusokkal alátámasztva. Második albumunk 2010-ben készült el, s az '...And We Trust' címet kapta. Ezt az anyagot bárki meghallgathatja a zenekar ideiglenes honlapján.

III. Műszak Fanzine No. 20.

2011. június 22. (szeda) 11:13
III. Műszak No. 20.

Egy kis kedvcsináló a III. Műszak Punk-Rock-Metal Fanzine 20. számához:

"Ha bírod még szusszal, azt javasoljuk, hogy vegyél ki a hűtőből egy hideg sört, indítsd el a kazettamellékletet az audiolejátszón és görgesd végig a III. MŰSZAK NO.20.-t! Az interjúk között a korai DROPKICK MURPHYS-ből ismerős Mike McColgan bandája a STREET DOGS mutatkozik be. Megkerestünk néhány jóféle külföldi zenekart az underground-színtérről (RITUAL OF ODDS, MANTIC RITUAL). A hazai mezőnyből a VELVET STAB legénysége és a SUICIDE ROCKERS rock n' roll brigádja nyilatkozott a Műszaknak. Aztán persze itt vannak a szokásos rovatok, leporoltunk néhány lemezt a 2000-es évekből (RATOS PORAO, BLINK-182, PROBOT), az újdonságok a Friss Áru rovatban feszítenek (FOO FIGHTERS, CAVALERA CONSPIRACY, SUBSCRIBE), a kedvünkért pedig ezúttal a NIKSON szedte ízekre legújabb lemezét. Aki ott volt a legutóbbi Káderfeszten és nehezen állnak össze az emlékei, azzal tudatjuk, hogy nem volt egyedül ezzel. Egy pár mozaikdarabbal járulunk hozzá a memória újratöltéséhez az Élő Rokk hasábjain. A szokásos kazettamellékleten ezúttal a Káderfeszt koncertsorozat zenekarai valamint a SUICIDE ROCKERS exkluzív, eddig még sehol meg nem jelent, új száma hallható. Letöltés itt, YouTube itt, Facebook itt. Ördögvillaaaaaaaaaaaa!!!!!"

BLOODY ROOTS koncert a Felvidéken

2011. június 21. (kedd) 11:16

Bloody Roots

2011. június 24-én, pénteken Kelet-Felvidékre, a Rozsnyótól 20km-re fekvő Görgőre (Hrhov) látogat a Moby Dick frontemberének új zenekara, a mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő BLOODY ROOTS! Amennyiben az időjárás nem szól közbe, a koncert helyszíne a görgői labdarúgópálya, rossz idő esetén pedig a Művelődési Házba várják a rajongókat! A koncertműsorban a 2010. legjobb metalalbuma címet is elnyerő 'Isten kezében' album dalai mellett valószínűleg mindenki legnagyobb örömére, jópár Moby Dick dal is el fog hangzani.

A BLOODY ROOTS mellett fellép a hamarosan új lemezzel jelentkező death/thrash zenét játszó SLYTRACT, és az első albumát nemrég megjelentetett COJONES zenekar, továbbá három felvidéki csapat, a SLICE OF BREAD, DISASTER a TRIBE.

Kezdés 19:00-kor! Belépő: 5 Euro

www.bloodyroots.hu | www.facebook.com/bloodyrootsband

forrás: www.rockerek.hu

Új szolgáltatás a Rock-Ness-ben

2011. június 20. (hétfő) 23:29

Új szolgáltatással bővült debreceni Rock-Ness hanglemezbolt kínálata!

Egyedi pólók készítése:

  • kiváló minőségben
  • rendkívüli színhűséggel
  • élethű színekkel
  • tartós, időtálló, professzionális bevonattal
  • fekete és világos pólókra is

Küldd el az általad kiválasztott bármilyen pólómintát e-mailben és a megrendelt pólókat 3 munkanapon belül postázzuk, illetve személyesen átvehető boltunkban! Pólóméret: S - 3XL

1 oldal nyomása pólóval 3800 Ft, 2 oldal nyomása pólóval 4800 Ft, bármilyen méretben (maximális nyomási felület 36x52 cm), bármennyi színnel.

Csak az általunk forgalmazott Fruit of the Loom pólóra tudjuk biztosítani a csúcsminőségű nyomást! Az általunk nyomott pólók nem a sok helyen hirdetett gyenge minőségnek felelnek meg, erről személyesen is meg lehet győződni üzletünkben!

Technikai adatok: a kép formátuma PSD, JPEG, PDF, ideális méret 200dpi, minél nagyobb méretű képet vagy grafikát szeretnél a pólóra, annál nagyobb méretben küldd át a képet (minimális méret 600X400)!

Ha kérdésed van, írd meg e-mail címünkre: info@rockness.eu

Napi 8 órát gyakorol a SUBSCRIBE a dupla Müpa-koncertre

2011. június 18. (szombat) 14:26

Finiséhez érkezett a Subscribe felkészülése a vasárnapi dupla Müpa-koncertre. A zenekar 19 tagra bővülve az utóbbi időszakban napi 8 órát gyakorolt, hogy a különböző stílusokra áthangszerelt dalok tökéletesen megszólaljanak. Az esti koncertre hónapokkal ezelőtt minden jegy elkelt, a délutáni előadásra még lehet belépőket váltani.

Subscribe

A Subscribe most nem akármilyen feladatra vállalkozott: a zenekar a Művészetek Palotájában bebizonyítja, hogy tagjai, akik között többen is a Kőbányai Zeneiskolában végeztek, nem csak a kiabáláshoz és zajongáshoz értenek. Megmutatják, hogy a finom muzsikálás ugyanúgy repertoárjuk része, mint a korábbi koncertjeiken már megszokott intenzív, energikus előadásmód. Erre az estére minden dalukat átalakítják, s a színházi színpad adottságaira hangszerelik. Némely, torzított gitárra írt szerzeményeik átváltoznak intim akusztikus dalokká, mások áthajlanak popba, néhány kiegészül salsa, jazz, funk, hip-hop, sőt trip-hop elemekkel. A hét fős zenekar erre az estére ráadásul további session-fúvósokkal és -vonósokkal is kiegészül.

"Nagyon jól állunk a próbákkal, tulajdonképpen akár már most színpadra állhatnánk vele" - mondta Csongor Bálint, a Subscribe énekese. - "Már mindenki nagyon izgatott, én már a héten szinte alig alszom, jó lenne, ha már most fellépnénk. A zenekar minden tagjánál érezhető ez az „éppen koncert előtti feeling”. Óriási a várakozás. Ezen a héten már főpróbák zajlanak, napi 7-8 órában. A Művészetek Palotájában csak a fellépés napján próbálhatunk. Az eddigi fellépésekhez képest nagyon szokatlan, de ugyanakkor hatalmas élmény lesz, hogy tizenkilencen állunk majd a színpadra és zenélünk. Nagyon új dolog számunkra vonósokkal és fúvósokkal gyakorolni, teljesen új élmény."

Az esti koncertre már minden jegy elkelt, de a délutáni előadásra még lehet néhány belépőt váltani a Művészetek Palotájában.

Egy kis ízelítő az áthangszerelt dalokból, illetve a próbákból:

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
329/307
következő >>
utolsó oldal