Koncertek

Cadaveres, Pit Of Saron, Omega Diatribe, Molto
2019. okt. 25. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Cadaveres
Pit Of Saron
Omega Diatribe
Molto

2019. okt. 26. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian
Invader

Action, Bad Habit
2019. okt. 26. 19:00
Hajdúszoboszló, Rock Cafe
Action
Bad Habit

Heartkiller, Innistrad, Kazah, Yulius 25
2019. nov. 02. 19:00
Debrecen, Kaptár
Heartkiller
Innistrad
Kazah
Yulius 25

A Tour For The Demented 2018
2019. nov. 21. 19:00
Budapest, Barba Negra Music Club
Annihilator

2019. nov. 22. 20:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások

Full Of Anger
2019. nov. 30. 17:30
Debrecen, Kaptár
Frost

Koncertajánló: Belezős Horror Farsang Balmazújvárosban

2011. február 12. (szombat) 23:55

Ha már farsang, legyen kíméletlen! Így farsangozunk mi! Borítsa vérbe Ön is a farsangot! Még sorolhatnánk erőltetett jelmondatokat, amik beharangoznák a YELLOW SPOTS "Belezős Farsangi Turnéjának" balmazújvárosi állomását. Mindez természetesen a város underground központjában, a BAKI Klubban fog lezajlani, az "ünnephez" méltó fellépők társaságában!

"Terrorista TV maci, lelkén szárad Nagasaki." A sajátos nevet választó ARANYGALUSKA VAN.SODÓ zenekar tagjai bár nehezebben lélegeznek, mióta átment rajtuk a villamos, mégis az est első koncertjét adják. A morbid humorú punkzenekar Hajdúszoboszlóról érkezik, hogy a gyülekezőkre támadjon.

"Megújult a Károlyi és eladták a Merlint, a tetovált csajodat meg szétlőttem, mint Berlint." Űrből érkező tapírok, mutáns borzok és orális szexre kényszerült némberek népesítik be a VOODOO ALLEN zenekar képzelt univerzumát. Az obszcén költészetű psychobilly trió remélhetőleg elmeséli a panelek közt prostikra vadászó Vágási Feri történetét is az érdeklődő publikumnak.

"Véres végtag-koktél csábít, csillog-villog a zsilett!" A YELLOW SPOTS "belezős" swing-kabaré-cirkusza teszi fel a pontot az est végére. Mennyből érkező gigantikus pénisz, boncolás a svédasztalon, emberi lényekkel táplálkozó autómobilok balladáját nagybőgővel, fúvósokkal és művérrel elregélő opuszok követik egymást, alkalomhoz illő módon. A sztárvendég természetesen most is a gyorsvonattal érkező Fenyő Miklós lesz!

Az estére a belépő 700Ft, de aki alkalomhoz illően - kultikus horrorhősnek - öltözik, 500 Ft-ért merülhet a kultúra tavába! Tehát ne feledjék: február 18-án horror-farsang a BAKI-ban punkkal, psychobillyvel és swinggel!

Sorrend:
21:00 ARANYGALUSKA VAN.SODÓ | myspace.com/aranygaluska
22:00 VOODOO ALLEN | voodooallen.hu
23:00 YELLOW SPOTS | yellowspots.hu

Scary Guyz / Vulgar Display of Cover / Leander koncert időrendje

2011. február 11. (péntek) 00:42

Kapunyitás: 18:00
18:45 SCARY GUYZ
20:30 VULGAR DISPLAY OF COVER
22:15 LEANDER

Vörös Attila interjú

2011. február 07. (hétfő) 18:32

Az alábbiakban a NEVERMORE, a VULGAR DISPLAY OF COVER és a LEANDER formációkból ismert Vörös Attila gitárossal készült interjút olvashatjátok, melyet Major Flóra készített a Fémforgács számára.

Vörös Attila

Bár sokan ismernek, de mégis mondanál magadról pár szót?

Sziasztok! Vörös Attila vagyok, 1986-ban Budapesten születtem, 16 éves koromig aktívan sportoltam, majd a "rokkzene" hatására minden addigi hobbimat félresöpörve kezdtem el foglalkozni a zenéléssel, azon belül a gitárorzással. Az első 1,5-2 év tanulás és gyakorlás után sikeresen felvételiztem a Kőbányai Zenei suliba, ami mellett már aktívan el is kezdtem az akkori zenekarommal, a SCARY GUYZ Metallica Tribute-tal koncertezni. Azóta rengeteg nagyon jó hazai zenekarban játszottam már (MORPHEUS pl.), amik közül a legtöbben talán a REMEMBERING THE STEEL Pantera Tribute-ből (ami egy gyerekkori álmom volt, és amit 20 évesen hoztam össze) vagy a CADAVERES-ből ismerhetnek. 2010-ben aztán egy elképzelhetetlenül nagy álmom vált valóra, amikor bevettek az amerikai NEVERMORE zenekarba, ami a PANTERA mellett gyakorlatilag a legnagyobb kedvenc zenekarom volt mindig is, amióta csak megismertem a zenéjüket. Hatalmas megtiszteltetés továbbá, hogy nem csak a NEVERMORE-nak, hanem Warrel Dane szólózenekarának is állandó tagja vagyok. Ezen felül van egy saját, immáron zenekarrá avanzsálódott "projektem" (ami rossz szó, mert sokkal több annál...), ami egy hatalmas és örömteli kihívás a számomra.

Hogy sikerült összeegyeztetni NEVERMORE-t és az itthoni dolgaidat? Minden zökkenőmentesen ment eddig?

A NM annak ellenére, hogy egy világhírű zenekar, nem turnézik annyit, mint más, hasonló szintű csapatok, így bőven van idő összeegyeztetni azt a saját dolgaimmal, jelen esetben a LEANDER-rel és akár a VULGAR DISPLAY OF COVER Pantera Tribute-tel is. Amennyiben átfedés lenne a buliknál, a LEANDER zenekar 3 gitáros felállásban is aktívan tud majd működni a megfelelő hangszereléssel, úgyhogy ezt a problémát is kibekkeljük.

tovább olvasom >>>

CROSSHOLDER - Az idő fogságában

2011. február 06. (vasárnap) 15:45
Crossholder - Az idő fogságában

Tavaly decemberben, a Nail Records gondozásában jelent meg a budapesti CROSSHOLDER bemutatkozó albuma 'Az idő fogságában' címmel, amely februári HammerWorldben kiváló értékelést kapott: "nagyszabású fantasy koncept album a pesti klubélet legaktívabb bandájától". Apropó, aktivitás! A CROSSHOLDER valóban szorgosan mutogatja be a lemezt, április elejéig például a POKOLGÉP társaságában, február 11-én pedig az AKELA Farkasfarsangjának is vendége a csapat. További koncertidőpontokért keresd a zenekar weboldalát!

A lemez kapható a Hammer Zenebarlangban (1114 Budapest, Fadrusz u. 2.) vagy online a MetalShopban, továbbá a zenekar koncertjein, vagy a Rockműhelytől, mindössze 999 forintért. A kiváló klasszikus metal dalcsokor mellé a lemez megvásárlói a CD extrájaként megkapják a koncept sztori alapjául szolgáló regény (Gondosch János - Az idő fogságában) elektronikus változatát is.

LEANDER interjú

2011. február 03. (csütörtök) 12:00

Leander

Szervusz Lea! Igencsak érdekelne az utad a BABYLON-tól ez idáig...

Körülbelül másfél évvel ezelőtt oszlott fel a zenekar, nem volt semmilyen különösebb ok, mindössze a sok éves próbálkozás utáni "nem előrejutás" belső feszültséget generált, így jobbnak láttuk, ha barátságunk megőrzése érdekében inkább különválunk. Ekkor eldöntöttem, hogy elmegyek egy fél évre New York-ba... Mivel kíváncsi voltam az ottani zenei kultúrára, szükségesnek éreztem készíteni egy demo anyagot, amivel zenésztársakat szerezhettem. Ekkor csináltam a 'Csak te' című dalocskát. Így talált meg Vörös Attila, aki szintén az USA-ba készült, nem kisebb céllal, mint beszállni a NEVERMORE-ba... Miután hazajöttem, elkezdtünk agyalni egy koncerten, és itt jön a válasz a következő kérdésre...

Hogyan kerültél kapcsolatba Márkkal? (Maczák Márk - KEEPERS OF DREAMS)

Szóval kitaláltuk, hogy csinálunk egy tribute koncertet, ahol lenyomunk pár dalt tőlem is. Alapvetően egy másik dobos vállalta be a számokat, de időközben kiderült, hogy aznap koncertje lesz, szóval jött Márk, hogy ő szívesen eltolná velünk. Már próbákon éreztem, hogy a produkció bár igen kezdetleges, mégis egyben van. Szóval dumáltunk Attilával, hogy össze kéne hozni egy zenekart, és részemről teljesen adott volt, hogy a Márk kellene nekünk. Be is vállalta!

tovább olvasom >>>

Koncertbeszámoló: Those Whom The Gods Detest Tour 2011

2011. február 02. (szeda) 21:29

Those Whom The Gods Detest Tour 2011
NILE (USA), MELECHESH (ISR), DEW-SCENTED (GER), ZONARIA (SWE), DARKRISE (SWI)
2011. január 22. Budapest, A38

Those Whom The Gods Tour 2011

Egy barátommal 19:00 óra után pár perccel érkeztünk meg az A38-as hajóra. Gyorsan megvettük a kezdő söröket és a ruhatár után rögtön a színpad felé vettük az irányt, mert a teremből már némi zene szűrődött ki... Már a színpadon volt a svájci DARKRISE, akikről korábban még semmit nem hallottam. Teljesen átlagos death metal-t toltak a srácok. Kb. 20 percet játszottak, de ebből nekem semmi emlékezetes momentum nem maradt meg. Sajnálom de ez elég gyenge kezdés volt...

Pár perc átszerelést követően már a svéd ZONARIA fiatal tagjai sétáltak fel a deszkákra. Egyen militarista mellényekben, némi sminkel az arcukon kezdtek bele a dallamos death zenéjükbe. Ők szintén kb. bő 20 percet kaptak ezen a turnén, és úgy vélem a hazai közönségnek bőven elég is volt ennyi. Ahogy egy barátom találóan megjegyezte: "itt is több a póz, mint a zene". Egy teljesen átlagos produkciót láthatott/hallhatott az akkor még csak egyharmadig megtelt hajó közönsége.

Bár tudom, hogy egy ilyen turnéra a menedzsment vagy a fő zenekar válogatja össze a bandákat, a szünetben azon gondolkoztam, hogy itt most e két banda helyett a mi GUTTED-unk, vagy DEPTHS OF DEPRAVITY-nk mennyivel állatabb lett volna! Nem kérdés hogy ők jobban bemelegítették volna ezt a közönséget...

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
317/311
következő >>
utolsó oldal