Koncertek

Archaic, Over My Dawn, Dirty Dawn, Unforeseen,
2019. szep. 07. 19:00
Debrecen, Kaptár
Archaic
Over My Dawn
Dirty Dawn
Unforeseen

Tormentor, Perihelion
2019. szep. 20. 20:00
Debrecen, Roncsbár
Tormentor
Perihelion

Vulgar Display of Cover, Red Swamp, Buso Von Kobra
2019. szep. 27. 19:00
Debrecen, Roncsbár
Vulgar Display of Cover
Red Swamp
Buso Von Kobra

2019. okt. 05. 20:00
Debrecen, Kaptár
Historica
Ellenméreg

AS I LAY DYING, Chelsea Grin, Unearth, Fit For A King
2019. okt. 07. 18:30
Budapest, Barba Negra Music Club
AS I LAY DYING
Chelsea Grin
Unearth
Fit For A King

2019. okt. 12. 20:00
Debrecen, Kaptár
Akela

M.E.T.A.L. tour 2019
2019. okt. 13. 19:00
Budapest, Dürer Kert
Freedom Call

Előzenekarokat keresünk

2010. november 25. (csütörtök) 00:17

Olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik bevállalják az útiköltséget, cserébe játszhatnak nagyobb zenekarok előtt, mint pl. Zorall, Junkies, Hungarica.

Elérhetőség: info [kukac] debrock [pont] hu

Angerseed villáminterjú

2010. november 23. (kedd) 00:37

Hamarosan itt a második felvonása a tavaly már nagy sikert aratott Death/Black Metal rendezvénynek, ami új helyszínen de változatlan intenzitással és körítéssel lesz látható november 26-án. Tehát következzen egy kis beszélgetés a feszt körüli érdekességekről a Full Of Anger Fesztivál szervezőjével és a Angerseed zenekar frontemberével, Peter D. Maniak-kal...

Közeleg a II. Full Of Anger Fesztivál. Hogyan jellemeznéd a mostani kínálatot?

Üdvözlet minden olvasónak! Igen, a II. Full Of Anger Fesztivál már a kanyarban van, és úgy gondolom, hogy a program önmagáért beszél. Bármelyik zenekart szívesen ajánlanám, különös tekintettel arra a három zenekarra, akik még eddig nem játszottak Debrecenben. Ezt a felhozatalt rendkívül erősnek tartom, hiszen mindegyik zenekar tapasztalt zenészekből áll, akik már bizonyítottak sokszor. Szóval röviden úgy érzem, a fellépők között valóban nincsen töltelék, egységesen magas lesz a színvonal.

Angerseed'

Milyen érdekességekkel illetve meglepetésekkel készültök?

A Fesztivál egészére nézve igyekszünk mindenben a lehető legtöbbet nyújtani a körülményekhez és a lehetőségekhez képest. Ennek egyik már megvalósult része az a 100 db, javarészt exkluzív külföldi és magyar Death/Black/Thrash Metal CD felhozatal, amiből az első 100 elővételes jegyvásárló választhat ajándékot a jegye mellé. A CD-k nagy része ritkaság, amiket itthon csak disztribútoroltól lehet beszerezni, ráadásul kis példányszámú demokról/lemezekről van szó, azaz érdemes minél hamarabb megvenni a jegyet, mert annál több érdekesség közül lehet választani. Angerseed részről pedig egy felfrissített programmal készülünk, melyben a régebbi, de némileg átalakított dalok mellett egy új szám és meglepetés feldolgozások is helyet kaptak. Reméljük minden szempontból jól sül majd el a koncert és a közönség is elégedett lesz a körülményekkel.

Az új helyszín milyen újdonságokat/változásokat tartogat?

Mint már bizonyára mindenki értesült róla, a Vigadó januári bezárásával új helyszínre volt szükség, és a Kaptár Music Club alkalmasnak tűnt minden szempontból. Szerintem annak ellenére, hogy a hely kisebb, mint a Vigadó volt, és a színpad mérete is kisebb, csak pozitívumok jellemzik az új helyet. A belváros közepén van, könnyen megközelíthető, hiszen szinte minden irányból egyforma távolságra van, és mivel a pult is a koncertteremben van, nagy valószínűséggel azok is látják a bulikat, akik éppen fogyasztanak :).

Jövőre milyen terveid vannak a Fesztivállal? Milyen kiegészítő rendezvényeket tervezel?

Ez még valóban a jövő zenéje, de máris vannak konkrét tervek, pedig még ez a buli sem ment le. Akárhogyan is sikerüljön az idei koncert, biztosan lesz folytatás, idővel kialakul, hogy miben tudunk majd tovább lépni és mi az, amin fejleszteni kell. 2011-ben csak egy kiegészítő rendezvény lesz, egy késő tavaszi koncert, erről majd mindenki időben értesül majd. Addig is várunk mindenkit november 26.-án a kaptár Music Clubban!!!

Zenekar és fesztivál infó:
www.angerseed.huwww.myspace.com/angerseedbandangerseed [kukac] gmail [pont] com

Interjú: Papp 'mysy' Mihály' / Kelet Underground

Nyerj belépőt a Full of Anger-re!

2010. november 17. (szeda) 22:33

Ha a következő feladványra helyesen válaszolsz és elküldöd a keletunderground [kukac] gmail [pont] com e-mail címre, akkor részt veszel a sorsolásokon, és ha szerencsés vagy nyersz!

A nyeremény 2 db jegy (+ ajándék CD-k) a Full of Anger Death/Black Metal Fesztiválra!

A feladvány a következő:
A Fesztivál fellépői közül nevezz meg két olyan bandát, akik még soha sem játszottak Debrecenben!

A válasz megtalálható a promóciós anyagban és plakátokon is!

Beküldési határidő: 2010. november 24. éjfél, sorsolás másnap!
A nyerteseket e-mail-ben értesítjük! Mindenkinek jó játékot kívánunk!

Iron Maidnem interjú

2010. november 17. (szeda) 21:42

Iron Maidnem

Hogyan ismerkedtetek meg a keményebb zenékkel, kik voltak a legnagyobb hatással Rátok?

Miska: Az attól függ, hogy mit tekintünk keményebb zenének. Az, amit én annak a pillanatnak tekintek, amikor igazán kinyílt a szemem a Zenére, az az általános iskolás hetedikes osztálykirándulásunkon történt. Az egyik osztálytársam hozott egy magnót és az egyik kazettán volt egyetlen AC/DC szám, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Én meg csak lestem, hogy ilyen is van? Egész odáig nem tartottam sokra a zenét egyáltalán, bár már évek óta jártam zeneiskolába, de ott persze csak unalmas bécsi klasszikusokat tanultuk és szerettem ugyan a Hungáriát és a HBB-t, de egyik sem volt rám ilyen nagy hatással. Később a rádióban hallottam Black Sabbath-ot. Elsőre az Iron Man riff-je jött be, de igazán az Electric Funeral miatt kattantam rájuk. Napokon keresztül csak az a szám ment e fejemben. Aztán az unokatesómnál sokat hallottam Maiden-t, láttam a lemezborítókat, de valahogy nem jött be a zenéjük egy darabig. Egész addig, míg az 1984-ben az első magyarországi Maiden koncert beharangozójaként az akkori egyetlen könnyűzenei műsorban, a Zenebutikban, leadták a Number of the Beast klipjét. Akkor kattantam rá a Maiden-re. A Metallica a Master of Puppets lemezzel, azon is a Leper Messiah miatt jött be. A Megadeth a Peace Sells és a Wake Up Dead című számok miatt tetszett, és mint az Exit zenéjén ez elég erősen hallatszott, sokáig Dave Mustaine volt a legnagyobb hatással rám. Aztán egyszer vizsgaidőszakban elkezdtem a Sepultura Beneath the Remains című lemezét hallgatni kikapcsolódásként, akkoriban kezdtek megtetszeni, de igazán az Arise lemezzel és az első pesti koncertjükkel férkőztek be a kedvenceim közé. És hát az egyik legnagyobb kedvenc Zakk Wylde. Rá Ozzy Miracle Man című számának a klipjében figyeltem fel. A furcsa az, hogy Ozzy zenéje, egy-két szám kivételével, sosem tetszett igazán, csak az ahogy Zakk gitározik benne.

Töfi: Én 1982-ben kezdtem el komolyan érdeklődni a zene iránt. 12 éves voltam ekkor és a keményebb zenékből az Eddát szerettem meg először. 1983-ban még volt szerencsém látni őket az eredeti felállással élőben! Még abban az évben belezúgtam a Motörheadbe, aztán hamarosan jött az Iron Maiden, Metallica, Judas és hasonló csapatok. Később pedig a Helloween és King Diamond is nagy kedvencek lettek.

tovább olvasom >>>

II. Full of Anger Death/Black Metal Fesztivál

2010. november 14. (vasárnap) 20:00

Az idő könyörtelenül rohan, így szinte egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év elején beígért koncertsorozat utolsó felvonásához, melyet tavasszal és nyáron is felvezetett egy-egy speciális klubbuli. Az első (Full of Anger 1,5 néven) áprilisban zajlott le, a második (Full of Anger Summer Special néven) júniusban került megrendezésre, nemsokára pedig a folyamat betetőzése következik a II. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál képében, mely november 26-án Debrecenben, a Kaptár Music Clubban valósul meg. Az igazán impozáns és a death/black műfajok rajongóit várhatóan kielégítő program résztvevői a következők lesznek fellépési sorrendben: KILL WITH HATE, KEEPER OF DREAMS, MÖRBID CARNAGE, NADIR, ANGERSEED, BORNHOLM, TEURGIA.

tovább olvasom >>>

213 - Slayer Tribute interjú

2010. november 05. (péntek) 20:00

Különleges DebRock koncert egy hiánypótló Tribute zenekarral. Kérdéseimre Kerekes "Hanneman" Krisztián, a 213 nevezetű Slayer Tribute és Chaotic Mechanism gitáros válaszolt.

Sepumark: Üdv Thrashvér! Nem titok hogy ismerjük egymást, de nagyon kevés dolgot tudok Rólad. Például... hogyan kerültél kapcsolatba a zenével, mely bandák és gitárosok voltak Rád hatással?

Kerekes "Hanneman" Krisztián: Még kisgyerekként a kemény szocializmus alatt jóanyám kijárta, hogy felvegyenek zeneiskolába és ott kezdtem el gitározni. De a legfőbb hatásom amiért e hangszert választottam a praktikussága mellett, Brian May a Queen gitárosa. Később természetesen más bandák is hatással voltak, a teljesség igénye nélkül: Metallica, Megadeth, Slayer, Sepultura, Death, de alapvetően a Queen zeneisége miatt kezdtem el.

213 Slayer Tribute

Megkerülhetetlen a Brutal Death/Grind ex-bandád, az Art of Massacre kérdése. Sicutól (Török József A.O.M. dobos) megkaptam a lemezt anno és totál bepadlóztam tőle. Tudtommal már nem vagy a csapatban. Mi történt? Milyen a kapcsolatod a régi társaiddal?

Az Art of massacre már valóban lezárt ügy. Egyszerűen eltávolodott a zenei irány attól amit én csinálni szerettem volna, amit anno az előd a Morass képviselt. Mikor Sicuval elkezdtük még talán 2001-ben, akkor Death metalról volt szó. Aztán jöttek a tagcserék és egy új énekessel ráálltunk a Grind vonalra. Ez volt a Spine Deforming. Volt még egy énekes csere, de aztán jött a Grindcore Sanyi és az új név a 'Massacre és itt már totál gore grind lett. Nem mintha bajom lenne a műfajjal, csak ezt már nem játszanám. Az már nem én vagyok. A Massacre of art lemezre azért büszke vagyok, bár kicsit érződik, hogy kezdetleges. Jó lett volna kihozni egy újabb lemezt, de ez már nem jött össze. A tagokkal bár ritkán találkozom megmaradt a kapcsolat. Nekem nincs okom haragudni és szerintem ők sem neheztelnek, bár biztos nem volt könnyű továbblépni. Végülis alapító voltam. A végső időszakban amúgy már basszusgitárosként nyomtam, de nem sokkal később kiszálltam, mert megalakult a saját bandám a Chaotic Mechanism.

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
314/313
következő >>
utolsó oldal