Koncertek

2020. okt. 03. 20:00
Debrecen, Kaptár
Scary Guyz {Metallica tribute}

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

Iron Maidnem, Evermind
2020. okt. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Evermind

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 19:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Prosectura

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

III. Műszak Fanzine No. 18.

2011. április 11. (hétfő) 20:17
III. Műszak Fanzine No. 18.

Elkészült a III. Műszak Fanzine 18. száma. A tartalomból:

  • Interjú ügyosztály: THE BELLRAYS, APEY AND THE PEA, INSANE, PROSECTURA, MELECHESH, HALOR
  • Evolúció: NIRVANA (Nirvana-ra kihegyezett videócsatornánk itt)
  • Azok a boldog 90-es évek: MEGADETH, ALICE IN CHAINS, SUPERSHIT 666, FAHRENHEIT
  • Friss áru: APEY AND THE PEA, DROPKICK MURPHYS, KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE, KRUMPLICZUKOR
  • Élő rokk: ALVIN ÉS A MÓKUSOK, KYUSS LIVES!, Káderfeszt
  • VOL.15.: HALOR - Welcome To Hell

A fanzine mellékletes verzióban (HALOR lemezzel) letölthető innen, míg a melléklettelen változathoz katt ide.

Kontakt:
www.myspace.com/iii.muszak
www.facebook.com/iii.muszak
www.twitter.com/iiimuszak
www.youtube.com/iiimuszak

MORBID ANGEL - jön az Illud Divinum Insanus

2011. április 08. (péntek) 11:15

A floridai székhelyű, veterán MORBID ANGEL új albumának lemezborítóját már korábban nyilvánosságra hozta a csapat, most viszont megérkeztek a megjelenés további részletei. A nyolcadik 'Illud Divinum Insanus' című nagylemez június 7-én tűnik majd fel a boltok polcain a Season of Mist kiadó jóvoltából fapados, valamint rengeteg extrával dúsított változatokban is, melyek természetesen előrendelhetőek a kiadó webshop oldalán. A grafikát készítő Gustavo Sazes szerint az 'Illud Divinum Insanus' borító meglepő látványa teljes mértékben tükrözi azt, ami a zenekarra is igaz: sosem ismétlik önmagukat, még nehezebb periódusok befejezte után sem. "A MORBID ANGEL minden egyes anyaga dacol a műfajjal, hiszen az újabb és újabb kihívások nem jelentenek akadályt számunkra." Ez lesz az első lemezük, melyet Pedro Sandoval nélkül vettek fel, mivel a dobos tavalyi hátműtéte miatt pihenésre kényszerült, helyettesítésére Tim Young ütőst kérte fel a banda. A dobsávok nagy részét a korábbi MORBID ANGEL tag és cimbora, Erik Rutan stúdiójában, a Mana Recording Studios-ban rögzítették. David Vincent viszont újra a mikrofon elé állt, aki a 'Domination' idején hörgött utoljára náluk. Trey így kommentálta a közelgő megjelenést: "Koncerten már bemutattunk egy részt az új lemezből, mivel eljátszottuk a 'Nevermore' című dalt. Úgy fogalmaznék, hogy az 'Illud Divinum Insanus' egyfajta összegzése lett a zenei gondolkodásunknak, kiegészülve számos új hatással. Rengeteg kemény techno zenét hallgattam az elmúlt időkben, de ne azokra a szemét változatokra gondolj, amiket a klubokban játszanak, hanem annak művészibb formáira. Még ha nincs is bennük gitárjáték és valós dobelemek, az energia, ami árad belőle, az valami elképesztő. Az bizonyos, hogy az új lemez extrém lesz minden ízében, és nehéz lesz bekategorizálni."
Az album digitális formában is megvásárolható lesz, valamint a fanatikusok számára faragott fadoboz rejti majd a gyertyákat, a bőrkötésbe csomagolt CD-ét, valamint a hozzá járó pólót is.

Forrás: www.rockinform.hu

ELFSONG hírek

2011. április 07. (csütörtök) 15:31

Somlói Ferenc, az ELFSONG project frontembere juttatta el hozzánk az alábbi infókat:

"Nagyszerű hírekről tudunk beszámolni. A 'Csodák Könyve' regény kiadási munkálatai igen jól haladnak, továbbá elkészült a Onering stúdió is, ráadásul felkerült egy új dal a myspace oldalunkra, amely a 'Szilánk' címet kapta. És még nem értek véget az infók: Kiss Zoltán (NEMESIS, IRON MAIDNEM) énekes is csatlakozott az ELFSONG csapatához. A kreatív csapat döntése alapján Ő fogja énekelni, játszani Pipitérnek, a manónak a szerepét! Bővült a Csodák Könyve oldal is. A Könyv menü alatt a regénybe lehet beleolvasni, míg a Galéria menü alatt megtalálható néhány karakter, Pozsgay Gyula grafikus által készített terve. Megkezdődnek a fotózások is, amelyek a teljes alkotói folyamatot, stúdiózást is végig kísérik, így sok-sok részletet közlünk majd a munkálatokról. Ugyan csak fontos infó, hogy már készül az új film előzetes is, amely a Csodák Könyve regény szereplőit, karaktereit mutatja majd be."

Írj forgatókönyvet a Pannónia Fesztiválnak!

2011. április 07. (csütörtök) 15:19
Pannónia Fesztivál 2011

'Végre itt a várva várt...' címet viseli a Pannónia Fesztivál hivatalos dala, amit a BELMONDO zenekar írt nemrégiben. A fesztivál szervezői szeretnének a számhoz klipet forgatni, ezért akinek van egy jó forgatókönyv-ötlete hozzá, ne habozzon, küldje el, és nyerjen 5 napos VIP-belépőt!

"Ez a dal arról szól, hogy örülök, ha megérkezik a nyár, és kimehetek a szabadba" - mondta Czutor Zoltán, a BELMONDO frontembere. "A Pannónia az első nagy fesztivál, itt végre ki lehet feküdni a fűbe, és átérezni a régi Sziget hangulatát."
A dalhoz a fesztivál szervezői szeretnének klipet forgatni, és egy kis segítséget is várnak hozzá egy játék formájában. Akinek van kedve forgatókönyvet írni a dalhoz, hallgassa meg a www.pannoniafesztival.hu oldalon, kapja el az életérzést, és írjon néhány sort az info@pannoniafesztival.hu címre április 13-ig. Aki a legjobb ötlettel áll elő, 5 napos VIP-bérletet nyer.

Közben folytatódik egy másik játék is. Mint ismert, a nagyszínpad két oldalán a szervezők kialakítanak egy-egy PaFe-Lángoló Gitárok VIP Teraszt. Területe egyenként 40 négyzetméter, és fél méterrel a színpad fölé magasodik. A két teraszon együttesenként 100 ember testközelből nézheti kedvencét, és tombolhat a zenéjükre. A szerencsések pár méterre lehetnek minden nap egy zenekar élő show-jától, így a SUBSCRIBE és az IRIE MAFFIA koncertjétől is. A másik kettő együttes nevét jövő, illetve azt követő héten hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Aki szeretne az exkluzív helyszíneken ott lenni, nincs más dolga, mint május 20-ig belépőt vásárolnia. Utána a Pannónia Fesztivál facebook oldalát kell lájkolni, majd a terasz@pannoniafesztival.hu címre egy üzenetet kell küldeni, benne a saját nevével, a jegy sorszámával, és a zenekar nevével, amit meg szeretne tekinteni. A szervezők május 20. után húzzák ki az 5x100 nyertest.

A rendezvényre a 3 napos bérlet (péntektől vasárnapig érvényes) 4.500, a 4 napos bérlet (csütörtöktől vasárnapig érvényes) 5.500, míg az 5 napos bérlet (csütörtöktől hétfőig érvényes) 6.500 forintba kerül. A hétfői bónusznapra külön is lehet jegyet vásárolni 2.900 forintért. A belépők árusítása megkezdődött a koncert.hu és a jegyshop.hu oldalakon, a Ticketexpress és az Interticket hálózatában, illetve a pannoniafesztival.hu-n.

Elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori dobosa

2011. április 05. (kedd) 21:15
Scott Columbus (1956-2011)

Tegnap, 54 éves korában elhunyt Scott Columbus, a MANOWAR egykori ütőse - adta hírül a zenekar volt gitárosa, Ross "The Boss" Friedman facebook oldalán, amely a zenész barátnője, Nancy által is meg lett erősíve: "A barátnőjeként sajnálattal üzenem minden rajongónak, hogy Scott tegnap reggel elment közülünk. Egyszerűen felfogni sem tudom, hogy történhetett ez. Ő volt életem nagy szerelme." Columbus egy 2010 májusában készült, a Classic Rock magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a MANOWAR köreiből való távozása már 2008-ban felmerült az ő és Joey DeMaio között meghúzódó feszültségek miatt. Akkor hozzátette: "Szép időket éltem meg a MANOWAR tagjaként, semmit nem bántam meg, de az életnek mennie kell tovább." Arról, hogy kapcsolatban maradt e a zenekarral, azt mondta: "Igen, gyakran beszélünk Eric Adams-szel, aki nagyon jó barátom maradt. Hajlamos vagyok életre szóló kapcsolatokat kötni." Állítólag egy rajongó beajánlása révén indult meg a zenei pályafutása, amikor végül 1983-ban a MANOWAR-hoz csatlakozott, és egészen 1990-ig tagja volt, majd kétes igazságalapú kifogások útján menesztették. Később a Louder Than Hell albumra visszatért, de 2008-ban újra Rhino váltotta zenekari posztján. Instrumental néven zenekart is alapított, többször beszélt róla, hogy ezen dolgozik, és hogy hamarosan albummal jelentkezik. "Nagyon erősen a ritmikára alapozott zenéről van szó, amit ha beteszel az autód hi-fijébe észre sem veszed, hogy már bőven átlépted a sebességhatárt. Én magam voltam a producer és a hangmérnök is, szóval ha nem fog bejönni az embereknek, azt sem bánom, de ha valakinek igen, akkor már volt értelme."

Forrás: www.rockinform.hu

ÖRÖKSÉG - új magyar folk-rock formáció

2011. április 03. (vasárnap) 00:30

ÖRÖKSÉG - ezt a nevet kapta Magyarország új folk-rock zenekara, amelyet a KORMORÁN öt volt tagja és három másik ismert muzsikus alapított. A rutinos és elismert zenészekből álló formáció áprilisban kezd el koncertezni. Első koncertjük Budapesten a XIII. kerületi József Attila Művelődési Házban lesz április 9.-én. Hogy mi vezetett az új formáció megalakításához? Ez egy érdekes történet. A KORMORÁN együttest az elmúlt 10 évben stabilan kilenc muzsikus alkotta, többek között az ÖRÖKSÉG alapítói. Ez ritkaság volt a zenekar történetében, hiszen az ezt megelőző 25 évben közel 80 muzsikus fordult meg a KORMORÁN háza táján. Mégis ez a 10 év úgy telt el, hogy olyanok voltak, mint egy nagy család. Számtalan alkotás, számtalan színvonalas produkció, és megannyi koncert. Kialakult egy kép, hogy ez a kilenc muzsikus a KORMORÁN. 2010 végén azonban változás történt a zenekar életében, és a zenekar két irányba vette útját. Hét muzsikus együtt maradt és ÖRÖKSÉG névvel tovább viszi a lángot, megőrizve azt a zenei stílus- és hangzásvilágot, amit az emberek tőlük megszoktak, megszerettek.

Az ÖRÖKSÉG muzsikusai: Tóth Reni (ének), Géczi Erika (ének, gitár), Mr. Basary (ének), Szabó Miklós (gitár), Nagy László (dob), a jelenleg KORMORÁN-ban is zenélő Gáspár Álmos (hegedű) és Zsoldos Tamás (basszus gitár), valamint a NOX együttesből ismert Gulyás Ferenc, aki sok szép népi hangszeren játszik.

első oldal
<< előző
329/316
következő >>
utolsó oldal