Koncertek

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

Boldog Új Évet!

2011. január 01. (szombat) 22:58

Minden olvasónknak és koncertlátogatónak metalgazdag új évet kívánunk!

debrock.hu

X. Metal Karácsony - helyszínváltozás

2010. december 22. (szeda) 22:14

A X. Metal Karácsony a Lovarda helyett az UnPlugged Clubban kerül megrendezésre (Hunyadi utca 10.)

aranyGaluska van.sodó - Emlékszel...?!

2010. december 20. (hétfő) 09:20

Megjelent a hajdúszoboszlói aranyGaluska van.sodó néptérítő- és keresztényrock zenekar 2010-es albuma, az Emlékszel...?!. A 16 káprázatos slágert tartalmazó hanganyag, természetesn ingyenesen letölthető a www.aranygaluska-2010.blogspot.com címen, de ha szeretnéd támogatni a zenekart és nem utolsó sorban szeretnéd magadénak tudni ezt az utánozhatatlan műremeket, 400 Ft-os egység áron megrendelheted a zooboszlo (kukac) rock (pont) com e-mail címen, illetve megvásárolhatod a zenekarnál.

www.zooboszlo.blogspot.comwww.myspace.com/aranygaluska

Megjelent a 19. Kelet Underground Fanzine!

2010. december 15. (szeda) 23:54

Sajnos a honlap még mindig nem működik megfelelően, de kárpótlásképpen itt egy kis infóbomba a jó öreg Kelet Underground Fanzine hasábjaiba csomagolva. Még egy kis türelmet kérünk és a weboldal is régi fényében fog tündökölni.

Ha nincs kedved vagy időd a gép előtt ülni, de szeretnéd elolvasni a fanzine-ban megjelenő interjúkat / írásokat, akkor töltsd le a Kelet Underground Fanzine számait és nyomtasd ki! Minden friss számnak megtalálható a "nyomtatható verzió"ja is, amit ha dupla oldalasan nyomtatsz, akkor össze is tudod hajtani, úgy hogy egy rendes újságot kapsz belőle!
Ha bármelyik régi számnak szeretnétek a "nyomtatható verzióját" csak írjatok a keletunderground [kukac] gmail [pont] com email címre és felrakjuk a honlapra letölthetőnek.

A 19. szám "gépen olvasható verzió" elérhető ITT, a "nyomtatható verzió" pedig ITT.

A tartalomról: Itt a tél és tele vagyunk jobbnál jobb koncertekkel, illetve a zenekarok meg is mérkőzhetnek hamarosan egymással a II. Kelet Underground Tehetségkutató verseny keretein belül. A lap első oldalain erről olvashattok részletesebben illetve a továbbra is tartó Közel 10 játék részleteiről.
Az újság közepén találkozhattok pár érdekes hírrel a SZ.A.R. Feszttel, a SATEP zenekarral és a Powerfeszttel kapcsolatban, illetve interjúval a Wait For A Mistake, a Cowhill Tales és Tóth Csaba, a DebRock szervezője érdekes nyilatkozataival.
A lap utolsó hasábjain pedig további koncert és zenekari tudnivalók, hirdetések, végül viccek várnak még rátok.

A következő szám megjelenése: 2011. január

A régebbi számok is elérhetők: 18 17 16 15 14 13 12 11 10

Jó olvasgatást mindenkinek! ;)

Cadaveres interjú

2010. december 14. (kedd) 00:45

Sepumark: Noha friss a cula, de azért biztosan tudsz valamit mondani a fogadtatásról... Már 2 novemberi Powerfest zúzda lement és hamarosan Debrecen/Nyíregyháza is porig lesz alázva... kajálják az új nótákat?

Balázs: Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy igen: 2 nótát, a Kicking Me-t és a These Eyes-t már kb. 1 éve játszunk, azokat már ismerik a koncertre járó népek, most bevettünk a programba még 2 nótát, azokat is kajálják, az a tervünk, hogy fokozatosan adagoljuk a srácoknak az új lemez dalait, hogy legyen idő mindenkinek arra, hogy képbe kerüljön az új számokkal kapcsolatban.

Hogyan állt össze az új lemez? Avass be kérlek a legapróbb publikus részletekbe.

B.: Ennél a lemeznél mindenki a maximumot hozta ki magából, sőt mindenki tevékenyen részt vett a nótaírásba, Joci például dobos létére rengeteg témával állt elő, amiből rendesen szemezgettünk is. Kb 1 - fél év alatt állt össze az anyag, nem akartuk elkapkodni, volt amit menetközben kukáztunk ki, de szokásunkhoz híven olyan is volt ami pár nappal a felvételek megkezdése előtt született meg illetve kapott végső formát. Az eddigiekkel ellentétben nem sávonként vettük fel az anyagot, hanem egyszerre játszottuk fel 3 nap alatt, utána Zoli jött az énekkel, valamint Máté is leugrott a stúdióba perkázni a régi időkre való tekintettel :), amivel az volt a célunk, hogy egy organikusabb lemez készüljön, ne legyen annyira műtő steril, mint a mostanában kiadott lemezek esetében és szerettük volna ha az élő feelinget vissza adják a felvételek.

tovább olvasom >>>

Watch My Dying interjú

2010. december 08. (szeda) 00:59

Sepumark: A Pepsi sztárcsináló (vagy mi a fasz) óta vagyok W.M.D. fanatikus. Nálam minden egyes hanganyag egy következő lépcsőfok, ahogyan a legutóbbi nagylemez is. Hogyan állt össze ez a hatalmas mű, ami már megint másabb lett mint elődei, de mégis 100% "véemdé".

Ezek után legyek tárgyilagos... Annyiban különbözik az elődeitől, hogy itt szabadabban kezeltük a dalírást, belenyúlkáltunk egymás ötleteibe. Még ha minimális szinten is, teszem azt hangszerelés, plusz szintiszólamok, ilyesmi. A metódus nem változott jelentősen, mindenki összerakta otthon az ötleteit géppel, aztán egy-két felesleges próba után felvettük a lemezt. Jellemző, hogy van rajta olyan dal, amit egyszer sem játszott el a teljes zenekar egyben, máig sem, ilyen pl. az Úton. Ezt gyakorlatilag mindenki betanulta otthon, fel lett játszva, de még csak el sem próbáltuk soha.

Hogyan fogadta a közönség a Moebeus-t? Nektek mi a véleményetek a lemezről?

Javarészt szeretik az emberek. Könnyebb hallgatni, mint az előzőeket, kerekebbek a dalok, emberibb lett. Ez nem jelenti azt, hogy a következőn ne lehetne valami tízmásodperces vérhányás... Az meg, hogy mi mit gondolunk, semmit sem számít, a marketing helyett maradjunk annyiban, hogy következőre biztos nem egy ilyen cizellált dolgot csinálunk. Ebből most kihoztunk mindent, amit lehetett.

tovább olvasom >>>

első oldal
<< előző
329/327
következő >>
utolsó oldal