Koncertek

Nyerj belépőt a Full of Anger-re!

2010. november 17. (szeda) 22:33

Ha a következő feladványra helyesen válaszolsz és elküldöd a keletunderground [kukac] gmail [pont] com e-mail címre, akkor részt veszel a sorsolásokon, és ha szerencsés vagy nyersz!

A nyeremény 2 db jegy (+ ajándék CD-k) a Full of Anger Death/Black Metal Fesztiválra!

A feladvány a következő:
A Fesztivál fellépői közül nevezz meg két olyan bandát, akik még soha sem játszottak Debrecenben!

A válasz megtalálható a promóciós anyagban és plakátokon is!

Beküldési határidő: 2010. november 24. éjfél, sorsolás másnap!
A nyerteseket e-mail-ben értesítjük! Mindenkinek jó játékot kívánunk!

Iron Maidnem interjú

2010. november 17. (szeda) 21:42

Iron Maidnem

Hogyan ismerkedtetek meg a keményebb zenékkel, kik voltak a legnagyobb hatással Rátok?

Miska: Az attól függ, hogy mit tekintünk keményebb zenének. Az, amit én annak a pillanatnak tekintek, amikor igazán kinyílt a szemem a Zenére, az az általános iskolás hetedikes osztálykirándulásunkon történt. Az egyik osztálytársam hozott egy magnót és az egyik kazettán volt egyetlen AC/DC szám, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Én meg csak lestem, hogy ilyen is van? Egész odáig nem tartottam sokra a zenét egyáltalán, bár már évek óta jártam zeneiskolába, de ott persze csak unalmas bécsi klasszikusokat tanultuk és szerettem ugyan a Hungáriát és a HBB-t, de egyik sem volt rám ilyen nagy hatással. Később a rádióban hallottam Black Sabbath-ot. Elsőre az Iron Man riff-je jött be, de igazán az Electric Funeral miatt kattantam rájuk. Napokon keresztül csak az a szám ment e fejemben. Aztán az unokatesómnál sokat hallottam Maiden-t, láttam a lemezborítókat, de valahogy nem jött be a zenéjük egy darabig. Egész addig, míg az 1984-ben az első magyarországi Maiden koncert beharangozójaként az akkori egyetlen könnyűzenei műsorban, a Zenebutikban, leadták a Number of the Beast klipjét. Akkor kattantam rá a Maiden-re. A Metallica a Master of Puppets lemezzel, azon is a Leper Messiah miatt jött be. A Megadeth a Peace Sells és a Wake Up Dead című számok miatt tetszett, és mint az Exit zenéjén ez elég erősen hallatszott, sokáig Dave Mustaine volt a legnagyobb hatással rám. Aztán egyszer vizsgaidőszakban elkezdtem a Sepultura Beneath the Remains című lemezét hallgatni kikapcsolódásként, akkoriban kezdtek megtetszeni, de igazán az Arise lemezzel és az első pesti koncertjükkel férkőztek be a kedvenceim közé. És hát az egyik legnagyobb kedvenc Zakk Wylde. Rá Ozzy Miracle Man című számának a klipjében figyeltem fel. A furcsa az, hogy Ozzy zenéje, egy-két szám kivételével, sosem tetszett igazán, csak az ahogy Zakk gitározik benne.

Töfi: Én 1982-ben kezdtem el komolyan érdeklődni a zene iránt. 12 éves voltam ekkor és a keményebb zenékből az Eddát szerettem meg először. 1983-ban még volt szerencsém látni őket az eredeti felállással élőben! Még abban az évben belezúgtam a Motörheadbe, aztán hamarosan jött az Iron Maiden, Metallica, Judas és hasonló csapatok. Később pedig a Helloween és King Diamond is nagy kedvencek lettek.

tovább olvasom >>>

II. Full of Anger Death/Black Metal Fesztivál

2010. november 14. (vasárnap) 20:00

Az idő könyörtelenül rohan, így szinte egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év elején beígért koncertsorozat utolsó felvonásához, melyet tavasszal és nyáron is felvezetett egy-egy speciális klubbuli. Az első (Full of Anger 1,5 néven) áprilisban zajlott le, a második (Full of Anger Summer Special néven) júniusban került megrendezésre, nemsokára pedig a folyamat betetőzése következik a II. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál képében, mely november 26-án Debrecenben, a Kaptár Music Clubban valósul meg. Az igazán impozáns és a death/black műfajok rajongóit várhatóan kielégítő program résztvevői a következők lesznek fellépési sorrendben: KILL WITH HATE, KEEPER OF DREAMS, MÖRBID CARNAGE, NADIR, ANGERSEED, BORNHOLM, TEURGIA.

tovább olvasom >>>

213 - Slayer Tribute interjú

2010. november 05. (péntek) 20:00

Különleges DebRock koncert egy hiánypótló Tribute zenekarral. Kérdéseimre Kerekes "Hanneman" Krisztián, a 213 nevezetű Slayer Tribute és Chaotic Mechanism gitáros válaszolt.

Sepumark: Üdv Thrashvér! Nem titok hogy ismerjük egymást, de nagyon kevés dolgot tudok Rólad. Például... hogyan kerültél kapcsolatba a zenével, mely bandák és gitárosok voltak Rád hatással?

Kerekes "Hanneman" Krisztián: Még kisgyerekként a kemény szocializmus alatt jóanyám kijárta, hogy felvegyenek zeneiskolába és ott kezdtem el gitározni. De a legfőbb hatásom amiért e hangszert választottam a praktikussága mellett, Brian May a Queen gitárosa. Később természetesen más bandák is hatással voltak, a teljesség igénye nélkül: Metallica, Megadeth, Slayer, Sepultura, Death, de alapvetően a Queen zeneisége miatt kezdtem el.

213 Slayer Tribute

Megkerülhetetlen a Brutal Death/Grind ex-bandád, az Art of Massacre kérdése. Sicutól (Török József A.O.M. dobos) megkaptam a lemezt anno és totál bepadlóztam tőle. Tudtommal már nem vagy a csapatban. Mi történt? Milyen a kapcsolatod a régi társaiddal?

Az Art of massacre már valóban lezárt ügy. Egyszerűen eltávolodott a zenei irány attól amit én csinálni szerettem volna, amit anno az előd a Morass képviselt. Mikor Sicuval elkezdtük még talán 2001-ben, akkor Death metalról volt szó. Aztán jöttek a tagcserék és egy új énekessel ráálltunk a Grind vonalra. Ez volt a Spine Deforming. Volt még egy énekes csere, de aztán jött a Grindcore Sanyi és az új név a 'Massacre és itt már totál gore grind lett. Nem mintha bajom lenne a műfajjal, csak ezt már nem játszanám. Az már nem én vagyok. A Massacre of art lemezre azért büszke vagyok, bár kicsit érződik, hogy kezdetleges. Jó lett volna kihozni egy újabb lemezt, de ez már nem jött össze. A tagokkal bár ritkán találkozom megmaradt a kapcsolat. Nekem nincs okom haragudni és szerintem ők sem neheztelnek, bár biztos nem volt könnyű továbblépni. Végülis alapító voltam. A végső időszakban amúgy már basszusgitárosként nyomtam, de nem sokkal később kiszálltam, mert megalakult a saját bandám a Chaotic Mechanism.

tovább olvasom >>>

Elindultunk

2010. november 04. (csütörtök) 21:00

Üdv mindenkinek! Ezt a bejegyzést, mint a weboldal programozója írom.

Mint tudjátok, az Új Vigadó, mint olyan, az átalakítások miatt megszűnt koncerthelyül funkcionálni, vele együtt az ujvigado.hu is jobblétre szenderült. Azt hivatott felváltani ez a honlap. A továbbiakban a koncertek a Kaptár, az UnPlugged és a Perényi1 helyeken lesznek megtartva.

A weblap még elég kezdetleges stádiumban van, azonban az őszi-téli koncertszezon már javában zajlik, ezért úgy döntöttünk, hogy már így is elérhetővé tesszük, egyrészt hogy szokjátok a nevet, másrészt hogy lássátok milyen bulikra számíthattok a közeljövőben. Remélhetőleg rövidesen teljes lesz a lap funkcionalitása, egyből kaptok linkeket a fellépő bandák elérhetőségeihez, lesznek fotók a bulikról, a regisztráltak pedig hírlevélben értesülhetnek az aktualitásokról.

Egyelőre ennyit, térjetek vissza gyakran, mert folyamatosan fog fejlődni a honlap!

első oldal
<< előző
329/329
következő >>
utolsó oldal