Koncertek

2020. okt. 03. 20:00
Debrecen, Kaptár
Scary Guyz {Metallica tribute}

2020. okt. 10. 18:00
Debrecen, Lovarda
Ossian

Iron Maidnem, Evermind
2020. okt. 23. 19:00
Debrecen, Kaptár
Iron Maidnem
Evermind

2020. nov. 07. 18:00
Debrecen, Lovarda
Depresszió

2020. nov. 14. 19:00
Debrecen, Kaptár
Hétköznapi Csalódások
Prosectura

2020. nov. 14. 20:00
Debrecen, Roncsbár
P.Mobil
Radar

2020. nov. 21. 18:00
Debrecen, Lovarda
Kárpátia

II. Full of Anger Death/Black Metal Fesztivál

2010. november 14. (vasárnap) 20:00

Az idő könyörtelenül rohan, így szinte egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év elején beígért koncertsorozat utolsó felvonásához, melyet tavasszal és nyáron is felvezetett egy-egy speciális klubbuli. Az első (Full of Anger 1,5 néven) áprilisban zajlott le, a második (Full of Anger Summer Special néven) júniusban került megrendezésre, nemsokára pedig a folyamat betetőzése következik a II. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál képében, mely november 26-án Debrecenben, a Kaptár Music Clubban valósul meg. Az igazán impozáns és a death/black műfajok rajongóit várhatóan kielégítő program résztvevői a következők lesznek fellépési sorrendben: KILL WITH HATE, KEEPER OF DREAMS, MÖRBID CARNAGE, NADIR, ANGERSEED, BORNHOLM, TEURGIA.

tovább olvasom >>>

213 - Slayer Tribute interjú

2010. november 05. (péntek) 20:00

Különleges DebRock koncert egy hiánypótló Tribute zenekarral. Kérdéseimre Kerekes "Hanneman" Krisztián, a 213 nevezetű Slayer Tribute és Chaotic Mechanism gitáros válaszolt.

Sepumark: Üdv Thrashvér! Nem titok hogy ismerjük egymást, de nagyon kevés dolgot tudok Rólad. Például... hogyan kerültél kapcsolatba a zenével, mely bandák és gitárosok voltak Rád hatással?

Kerekes "Hanneman" Krisztián: Még kisgyerekként a kemény szocializmus alatt jóanyám kijárta, hogy felvegyenek zeneiskolába és ott kezdtem el gitározni. De a legfőbb hatásom amiért e hangszert választottam a praktikussága mellett, Brian May a Queen gitárosa. Később természetesen más bandák is hatással voltak, a teljesség igénye nélkül: Metallica, Megadeth, Slayer, Sepultura, Death, de alapvetően a Queen zeneisége miatt kezdtem el.

213 Slayer Tribute

Megkerülhetetlen a Brutal Death/Grind ex-bandád, az Art of Massacre kérdése. Sicutól (Török József A.O.M. dobos) megkaptam a lemezt anno és totál bepadlóztam tőle. Tudtommal már nem vagy a csapatban. Mi történt? Milyen a kapcsolatod a régi társaiddal?

Az Art of massacre már valóban lezárt ügy. Egyszerűen eltávolodott a zenei irány attól amit én csinálni szerettem volna, amit anno az előd a Morass képviselt. Mikor Sicuval elkezdtük még talán 2001-ben, akkor Death metalról volt szó. Aztán jöttek a tagcserék és egy új énekessel ráálltunk a Grind vonalra. Ez volt a Spine Deforming. Volt még egy énekes csere, de aztán jött a Grindcore Sanyi és az új név a 'Massacre és itt már totál gore grind lett. Nem mintha bajom lenne a műfajjal, csak ezt már nem játszanám. Az már nem én vagyok. A Massacre of art lemezre azért büszke vagyok, bár kicsit érződik, hogy kezdetleges. Jó lett volna kihozni egy újabb lemezt, de ez már nem jött össze. A tagokkal bár ritkán találkozom megmaradt a kapcsolat. Nekem nincs okom haragudni és szerintem ők sem neheztelnek, bár biztos nem volt könnyű továbblépni. Végülis alapító voltam. A végső időszakban amúgy már basszusgitárosként nyomtam, de nem sokkal később kiszálltam, mert megalakult a saját bandám a Chaotic Mechanism.

tovább olvasom >>>

Elindultunk

2010. november 04. (csütörtök) 21:00

Üdv mindenkinek! Ezt a bejegyzést, mint a weboldal programozója írom.

Mint tudjátok, az Új Vigadó, mint olyan, az átalakítások miatt megszűnt koncerthelyül funkcionálni, vele együtt az ujvigado.hu is jobblétre szenderült. Azt hivatott felváltani ez a honlap. A továbbiakban a koncertek a Kaptár, az UnPlugged és a Perényi1 helyeken lesznek megtartva.

A weblap még elég kezdetleges stádiumban van, azonban az őszi-téli koncertszezon már javában zajlik, ezért úgy döntöttünk, hogy már így is elérhetővé tesszük, egyrészt hogy szokjátok a nevet, másrészt hogy lássátok milyen bulikra számíthattok a közeljövőben. Remélhetőleg rövidesen teljes lesz a lap funkcionalitása, egyből kaptok linkeket a fellépő bandák elérhetőségeihez, lesznek fotók a bulikról, a regisztráltak pedig hírlevélben értesülhetnek az aktualitásokról.

Egyelőre ennyit, térjetek vissza gyakran, mert folyamatosan fog fejlődni a honlap!

első oldal
<< előző
329/329
következő >>
utolsó oldal