Koncertek

II. Full of Anger Death/Black Metal Fesztivál

2010. november 14. (vasárnap) 20:00

Az idő könyörtelenül rohan, így szinte egy szempillantás alatt el is érkeztünk az év elején beígért koncertsorozat utolsó felvonásához, melyet tavasszal és nyáron is felvezetett egy-egy speciális klubbuli. Az első (Full of Anger 1,5 néven) áprilisban zajlott le, a második (Full of Anger Summer Special néven) júniusban került megrendezésre, nemsokára pedig a folyamat betetőzése következik a II. Full Of Anger Death/Black Metal Fesztivál képében, mely november 26-án Debrecenben, a Kaptár Music Clubban valósul meg. Az igazán impozáns és a death/black műfajok rajongóit várhatóan kielégítő program résztvevői a következők lesznek fellépési sorrendben: KILL WITH HATE, KEEPER OF DREAMS, MÖRBID CARNAGE, NADIR, ANGERSEED, BORNHOLM, TEURGIA.

A budapesti illetőségű KILL WITH HATE kezdi majd a szónikus mészárlást, és habár lehet, hogy elsőre nem cseng ismerősen a zenekar neve, a magyar undergroundban járatos egyének egyből felkapják a fejüket, ha megtudják, hogy a frontember Cathar korábban a SIN OF KAINban edzette a hangszálait, valamint a zenekarban több ismertebb underground zenész melett Olt Ákos (ex-ARCHAIC) is megtalálható. A zenekar mostanában intenzíven koncertezik és igazán betonkemény, elsöprő jellegű komplex death metal zenéjüket az utóbbi időben több világhírű banda előtt is megcsillogtathatták. Az utánuk következő versenyző sem nyeretlen kétéves már, de nem is a veteránok táborát gyarapítja.

A kecskeméti KEEPER OF DREAMS az utóbbi másfél évben rohamos léptekkel halad előre az ismertté válás rögös útján. A sok kisebb és nagyobb koncert mellett az ex-JUDAS PRIEST frontember Ripperrel közös koncertélmény sok olyan ember figyelmét is felkeltette, akik alapból talán idegenkednek a komplex és technikás death metaltól. A banda, csakúgy mint a KILL WITH HATE, biztosan sokat játszik majd nemrégen megjelent bemutatkozó lemezéről.

Az ezután következő banda neve is új még, de a tagok zenei múltjával oldalakat meg lehetne tölteni, hiszen a black metal körökben igen jól ismert AHRIMAN és FAGYHAMU tagok (köztük Lédeczy Lambert, aki gyakorlatilag talán kis országunk legrégebb óta aktív black metal ikonja) gyűltek össze egy igazi időutazásra. MÖRBID CARNAGE nevezetű új zenekarukban igazi 80-as évek beli dinamikus és kompromisszummentes thrash metal muzsikát játszanak annak minden szépségével együtt. Hogy nem eredménytelenül, azt a nemrégiben megkötött Pulverised kiadós szerződés és gyümölcse, a zenekar első lemeze is bizonyítja, mely mindenhol elsimerő kritikákat kapott ahová csak eljutott. Szóval lehet előszedni a felvarókkal ékesített régi farmermellényeket és a magasszárű edzőcipőt, old-school thrashereknek csalódás kizárva!

Az emogyilkos brigád után a budapesti NADIR zenekar fogja a tőlük megszokott magas fordulatszámú nívón keresztül bemutatni legújabb lemezük anyagát, pár régebbi klasszikussal tarkítva. Magyarország egyik legdinamikusabb koncertzenekaráról talán nem is érdemes túl sokat beszélni, őket inkább látni kell! Szóval aki szeretné érezni, hogy milyen lehet az, ha egy úthenger átmegy az ember fején, az ne hagyja ki a programjukat!

Ezen kellemes arcletépő program után következik zenekarunk, az ANGERSEED. Mint házigazdák, igyekszünk egy megújult programmal készülni a bulira, a tavasszal megjelent 'The First Seeds...' CD régebbi, de némileg átformált számain kívül új dalokat és meglepetés feldolgozásokat is elő fogunk vezetni. Az utóbbi időben nagyon jó hangulatú koncerteken sikerült részt vennünk, így felfokozott állapotban várjuk ezt a fellépést. Bízunk benne, hogy hasonlóan jól sül el, mint tavaly és nem okozunk csalódást senkinek.

A fesztivál visszatérő zenekara, a BORNHOLM következik a sorban Budapestről. Mivel már sokszor jártak nálunk, ezért talán ecsetelni sem kell sokat, hogy igencsak közkedveltek városunkban, és a black metal hívei minden bizonnyal ismét keblükre ölelik újra a banda északi jellegű programját.

A fesztivál záróakkordját is érdemes lesz megvárni, hiszen akárcsak a KILL WITH HATE és a MÖRBID CARNAGE, úgy a TEURGIA sem járt még Debrecenben, pedig a black metal kedvelői előtt már régóta nem számítanak ismeretlen névnek. Debütáló lemezük már régebben megjelent, de ennek anyagát élőben még nem volt lehetőségük bemutatni a cívisvárosban. A BORNHOLMhoz hasonlóan északi és pogány hatásokkal operáló csapat sodró programja méltó lezárása lesz a fesztiválnak, melyen remélhetőleg minél többen tiszeteletüket teszik majd ezen a minden bizonnyal hideg és sötét novemberi estén.

Jegyár elővételben: 1200 Ft, a helyszínen 1500 Ft
Jegyek elővételben a Rock-Ness Hanglemezboltban kaphatóak (Debrecen, Vár u. 10/c. alagsor)
Az első 100 elővételes jegyvásárló ajándék CD-t választhat (többek között magyar és külföldi death/black/thrash CD-k, valamint promóciós CD-k példányai közül lehet választani)! Ez az ajánlat az Internetes rendelésekre nem vonatkozik!
Jegyrendelés: info@debrock.hu

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!


<< vissza a hírekhez